Ierland in cijfers

Huizenprijzen
68
Hoog
Kosten dagelijks leven
84
Hoog
Criminaliteitscijfers
38
Gem.
Gezondheidszorg
50
Gem.
Totale score
74
Goed
Gemiddelde verhuiskosten naar Ierland
€ 2800 - € 4800
Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Verhuizen naar Ierland

Ga je verhuizen naar Ierland? Op Sirelo hebben wij alle informatie die jij nodig hebt. Op deze pagina vind je belangrijke punten zoals je verhuiskosten en hoe je hier op kunt besparen, een checklist voor je verhuizing, en je kunt navigeren naar de pagina over Dublin. Verder kun je ook gratis 5 offertes aanvragen voor je verhuizing naar Ierland! De volgende informatie kun je hier vinden:

verhuizen naar ierland

Emigreren naar Ierland

Na jaren problemen is de economie in Ierland weer aangetrokken. Financieel gaat het goed, en dat biedt mogelijkheden voor mensen die verhuizen naar Ierland. Het land kent een prachtige natuur wat erg rustgevend is. Daarnaast zijn de mensen en de cultuur in Ierland iets wat veel mensen aanspreekt! De laatste tijd neemt het aantal verhuizingen naar Ierland toe, zowel van mensen binnen als buiten Europa.

Eisen verblijfsvergunning Ierland

Ierland is niet aangesloten bij de regeling voor houders van de EU-verblijfsvergunning langdurig ingezetenen. Deze wordt door veel studenten en werkenden benut binnen de grenzen van de Europese Unie. Een aanvraag voor een verblijfsvergunning in Ierland wordt dus getest volgens verschillende voorwaarden. Zo moet je een inburgeringsexamen afleggen en geen gevaar vormen voor de openbare orde. Ook moet je een basisinkomen hebben dat voldoende is voor de verblijfsvergunning. Meer informatie vind je op Sirelo bij visum in Ierland!

Hoeveel kost een verhuizing naar Ierland?

Het verhuizen van je inboedel over zee is altijd een stuk lastiger en duurder dan een verhuizing over land. Voor een verhuizing naar Ierland liggen de prijzen gemiddeld tussen de €3.000 en €5.000 euro. De kosten kunnen natuurlijk hoger of lager uitvallen, dat weet je alleen precies als je gratis offertes aanvraagt. Een belangrijk aspect wat meespeelt bij verhuiskosten is de hoeveelheid spullen die je meeneemt. Hoe groter je huishouden, des te meer je moet betalen! Hieronder zie je een overzicht met de geschatte kosten per grootte van het huis:

Inboedel vanKosten gemiddeld
Studio€2.800
2 kamer appartement€3.500
huis met 3 slaapkamers€4.000
Villa€4.800
Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Besparen op je verhuiskosten naar Ierland

Vaak hoor je dat goedkoop duurkoop is, maar dat is betreft verhuizen niet het geval. Je kunt het namelijk zo duur of goedkoop maken als jij wilt! Wij hebben hieronder tips verzameld om je verhuizing naar Ierland iets goedkoper te maken:

 • Pak zelf je spullen in in plaats van het te laten doen door het verhuisbedrijf;
 • Zorg voor geen extra kosten zoals opslag omdat je nog geen huis hebt;
 • Zorg ervoor dat je alles ruim van te voren regelt! Verhuisbedrijven hebben hogere tarieven wanneer alles op het laatste moment moet;
 • Neem niet te veel spullen mee, veel dingen kun je ook gewoon in Ierland kopen bij de IKEA;
 • Ook het soort verzekering voor je verhuizing kan veel invloed hebben op je kosten.

Verhuizen Ierland

Wat heb je allemaal nodig voor je verhuizing naar Ierland?

We hebben een lijstje gemaakt van de belangrijkste dingen die je niet moet vergeten als je gaat verhuizen naar Ierland, zie hieronder:

 • Zorg voor geldige identiteitspapieren;
 • Laat je diploma’s erkennen bij DUO;
 • Raadpleeg de belastingdienst over je verhuizing naar Ierland;
 • Maak je tickets in orde, met RyanAir kun je erg goedkoop vliegen naar Ierland;
 • Vraag alvast je PPS-nummer aan, vergelijkbaar met ons BSN-nummer. Vraag deze hier online aan.

Auto’s en huisdieren invoeren in Ierland

Wil je je auto of je huisdier, of allebei meenemen? Vaak zie je door alle informatie de bomen door het bos niet meer. Wij hebben hier kort maar krachtig toegelicht wat je kan doen:

Je auto wel of niet meenemen?

Het is erg aantrekkelijk om je auto mee te nemen bij je verhuizing naar Ierland. Toch zijn er naast de voordelen ook nadelen aan je eigen auto in Nederland. We hebben de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet:

VoordelenNadelen
Je hoeft geen nieuwe auto te kopenVeel geregel met papieren
Je kunt extra bagage meenemen in je auto zelfIn Ierland rijdt het verkeer links i.p.v. rechts
Reis op je eigen tempo, maar het is niet snelJe kunt je Nederlandse auto moeilijk verkopen in Ierland

Uiteindelijk is de keuze aan jou. Laat je je auto thuis, dan kun je in Ierland gewoon zonder problemen een auto aanschaffen, bijvoorbeeld op de website van Carzone.

Wil je je auto meenemen is het het goedkoopst om via Engeland met de veerboot te reizen. Met Stena Line kun je eenvoudig een reis boeken en via drie verbindingen naar Ierland reizen. Lees hier over het registreren van je auto in Ierland.

huisdieren verhuizen naar ierland

Huisdier meenemen naar Ierland

Je huisdier is natuurlijk een onderdeel van je gezin, dus die wil je het liefst niet achterlaten! Er zijn een aantal voorwaarden waar je huisdier aan moet voldoen, namelijk de volgende:

 • Het hebben van een EU-huisdierenpaspoort;
 • Het dier moet gechipt zijn;
 • Je huisdier moet ingeënt zijn volgens de richtlijnen van het huisdierenpaspoort;
 • Het huisdier moet tevens ook een veterinair certificaat hebben.
 • Honden moeten behandeld zijn tegen lintwormen.

Wonen in Dublin: wat zijn de kosten?

De meeste mensen die verhuizen naar Ierland gaan wonen in Dublin. Dublin is een populaire Ierse stad om te werken. De hoofdstad van de republiek Ierland telt ruim een half miljoen inwoners. Het openbaar vervoer met de trein en tram rondom de stad is uitstekend. Dublin is dan ook echt het economische epicentrum van Ierland. Veel mensen denken dat Ierland een duur land is, terwijl dit echter mee valt, ook in Dublin. Hieronder zie je een vergelijking van Dublin met Amsterdam qua kosten van het levensonderhoud:

ProductAmsterdamDublin
Maaltijd in restaurant€18.45€15,00
1 liter melk€1,15€1,70
Doos eieren 10 stuks€2,01€3,00
Pakje sigaretten€6,30€9,10
Kaartje OV€2,80€1,80
Huur 1 kamerappartement€950€800

Meer vergelijkingen tussen Dublin en Amsterdam

De horeca in Dublin is een stukje goedkoper dan in Amsterdam, namelijk 1,32%. Een opvallend verschil is de huur in de twee verschillende steden, wat wel 10,52% goedkoper is in Ierland! Wat hier tegenoverstaat is dat de kosten van de boodschappen in Dublin wel 27,64% duurder zijn. Dit neemt niet weg dat de koopkracht in Dublin 7,91% hoger is dan in Amsterdam.

Huizen in Ierland

Al ga je wonen in Ierland, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Door de vraag naar huizen stijgt de prijs van huizen;
 • Huizen in Ierland zijn relatief duur;
 • Het is lastig om te huren, aangezien er te weinig huurwoningen zijn in Ierland;
 • Buiten de stad zijn de huren en verkoopprijzen lager;

Websites waar je huizen kunt vinden zijn:

Huizen Ierland

Meer informatie over het leven in Ierland

Wij van Sirelo hebben nog veel meer informatie beschikbaar voor je verhuizing naar Ierland:

Gratis verhuisoffertes voor je verhuizing naar Ierland

Verhuizen naar Ierland biedt economische voordelen. De natuur is prachtig, je kunt geweldige wandelingen maken. Als het droog is, is Ierland één van de mooiste landen uit Europa om te zien. Wil je ook emigreren naar Ierland? Vergelijk verhuisbedrijven en ontvang gratis 5 offertes van verhuisbedrijven!