Offerte verhuizen aanvragen

Waar let ik op?

Featured image

Als je gaat verhuizen, ben je hier aan het goede adres! Aangezien dit niet iets is wat je dagelijks doet, helpen wij jou graag hierbij. Hier krijg je informatie over het aanvragen van verhuisoffertes en helpen wij jou met het vinden van het verhuisbedrijf die aan jouw wensen voldoet.

Verhuisoffertes aanvragen

De prijsopbouw van een verhuisofferte

De uiteindelijke prijs op de verhuisofferte wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Om een verhuisofferte beter te kunnen begrijpen, leggen wij je graag uit wat je terug zult zien op de offerte:

  1. Het volume dat verhuisd moet worden, in kubieke meters.
  2. De afstand tussen de huidige woning en de nieuwe woning.
  3. Het aantal verhuizers dat nodig is en het aantal uren dat er verwacht wordt nodig te zijn.
  4. Het gebruik van een verhuislift (wanneer dit nodig is). Kunnen niet alle meubelen makkelijk door het trappenhuis of de interne lift? Dan kiest een verhuisbedrijf ervoor om gebruik te maken van een externe verhuislift.
  5. De bereikbaarheid van de woning. Kan de verhuiswagen makkelijk parkeren en is er een parkeervergunning nodig? Hoe verder de verhuiswagen van de woning komt te staan, hoe meer tijd de verhuizing zal kosten.
  6. Extra diensten. Denk aan het in- en uitpakken van dozen en het (de)monteren van meubels.
  7. De verhuisdatum. Verhuizen in het weekend kost meer dan doordeweeks verhuizen. Ook het hoogseizoen (juli en augustus) is vaak duurder door de hoge vraag.
  8. Het verhuizen van speciale items die expertise vereisen. Denk aan een piano, kunst en antiek.
  9. Voorrijkosten. Niet alle verhuisbedrijven hanteren voorrijkosten, maar wanneer het verhuisbedrijf een stuk moet rijden om jouw woning te bereiken, kunnen zij hiervoor kosten in rekening brengen. Iets om rekening mee te houden dus.

💬 Sirelo’s TIP:  Check altijd eerst of alle gegevens overeenkomen met jouw wensen! Kloppen de verhuisdata, de verhuisdiensten en de grootte van jouw verhuizing? Wanneer je te laat constateert dat een offerte gegevens mist, dan kan de prijs op de verhuisofferte hierdoor veranderen en betaal je dus meer voor je verhuizing.

Offerte verhuizen: wat moet je controleren?

Wanneer je meerdere offertes hebt aangevraagd, zullen deze er allemaal anders uitzien. Ondanks dat de prijs vaak opgebouwd wordt aan de hand van dezelfde factoren, kan het lezen van de verschillende verhuisoffertes nog best een klus zijn. Daarom adviseren wij je om op onderstaande punten altijd goed te controleren.

  • Zijn de werkzaamheden en extra diensten van alle offertes hetzelfde?
  • Zijn er additionele kosten (zoals voorrijkosten) die nog niet meegenomen zijn in de prijs en waarvan het onduidelijk is of je deze er nog bij op dient te tellen?
  • De verhuisdatum: is deze vermeld? Wanneer je hebt gepland te verhuizen in het weekend en dit is niet gespecificeerd op de offerte, dan kun je er vanuit gaan dat je meer zult betalen dan het bedrag wat nu op de offerte staat.
  • De algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf. Deze zijn namelijk van toepassing op alle diensten die de verhuizer levert. Hierin worden heel veel zaken zoals aansprakelijkheid e.d. geregeld. Belangrijk om deze te checken zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.
  • Geldigheidstermijn van de offerte. Ontvang je nu een verhuisofferte en wil je pas over een paar maanden een keuze maken? Controleer dan goed wanneer de offerte vervalt.
  • Het verzekerde bedrag van de verhuizing. Controleer of de verhuizer verzekerd is hiervoor.

💬 Sirelo’s TIP:  Verhuisbedrijven maken een inschatting hoe groot jouw inboedel is. Wil je controleren of ze het juiste aantal kubieke meters hebben genoteerd? Gebruik hiervoor onze Verhuis volume calculator, en bereken het zelf. Check, check, dubbel check!

Verhuisoffertes: Vergelijken = besparen

Ieder verhuisbedrijf hanteert andere prijzen. De offerte die je ontvangt van verhuisbedrijf A kan dus sterk verschillen van de offerte die je ontvangt van verhuisbedrijf B. Kijk hier niet gek van op; het zegt ook niet per definitie iets over de kwaliteit van het verhuisbedrijf, maar ieder verhuisbedrijf maakt hierbij zijn eigen inschatting:

  • Het ene verhuisbedrijf kan het op de datum van jouw verhuizing drukker hebben dan het andere;
  • Waar het ene verhuisbedrijf uitgaat van drie verhuizers, kan het andere verhuisbedrijf uitgaan van vier;
  • Verhuisbedrijf A moet verder rijden om jouw woning te bereiken dan verhuisbedrijf B.

Hierdoor kunnen de kosten van een verhuisbedrijf tot zeker 40% van elkaar verschillen. Om te voorkomen dat je te veel betaalt voor je verhuizing, is ons advies om minimaal drie verhuisoffertes met elkaar te vergelijken. Dit kun je snel en gemakkelijk via Sirelo doen!

Ben je op zoek zoek naar een aantrekkelijk tarief? Dan is het aanbevolen om minimaal 4 maanden voorafgaand aan de verhuizing offertes aan te vragen. Het verhuisbedrijf krijgt hiermee de kans om zo gunstig mogelijk de verhuizing in te plannen en/of te combineren met andere verhuizingen. Ook heb je dan voldoende tijd om het gewenste verhuisbedrijf te kiezen en te bepalen welke spullen er meeverhuizen. Meer tips? Lees ons artikel goedkoop verhuizen.

Offertes van goed beoordeelde verhuizers

Ben je op zoek naar verhuisoffertes van goed beoordeelde verhuisbedrijven? Vraag dan hieronder een offerte aan bij één of meer van deze verhuisbedrijven. Dit zijn de best beoordeelde verhuisbedrijven op Sirelo!

Offerte verhuizers aanvragen via Sirelo

Verhuisofferte ontvangen? Onderzoek het verhuisbedrijf

Tot slot willen we je meegeven dat niet alleen de offerte van het verhuisbedrijf doorslaggevend zou moeten zijn. Wanneer je op het punt staat om een verhuisbedrijf te kiezen, dan kun je zelf nog het nodige onderzoek doen om zeker te weten dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Onze tips:

  • Check reviews op onafhankelijke review websites:
    • Via Sirelo, ga naar onze pagina verhuisbedrijven en zoek het verhuisbedrijf op waarvan je een offerte hebt ontvangen;
    • Via Google. Typ de naam van het verhuisbedrijf in + reviews.
  • Zoek via Google of er klachten te vinden zijn over dit verhuisbedrijf.
  • Controleer of het verhuisbedrijf een Eurovergunning heeft, dit is verplicht voor Nederlandse verhuisbedrijven.
  • Kijk of het verhuisbedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals Erkende Verhuizers of voor internationale verhuizingen FIDI (FAIM). Dit is natuurlijk geen vereiste, maar geeft doorgaans net iets meer zekerheid omdat deze verhuizers aan bepaalde eisen moeten voldoen. Je inboedel is hierdoor bijvoorbeeld beter verzekerd tijdens de verhuizing.

Wanneer je je goed voelt bij een verhuisbedrijf, de verhuisofferte je bevalt en er online niets te vinden is wat je tegenstaat, dan heb je jouw verhuisbedrijf gevonden! Wil je zeker weten dat je goed voorbereid verhuist? Raadpleeg dan ook de onderstaande artikelen.