Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

We are running after the facts: zakelijk Engels leren is een must!

Featured image

Nederlanders spreken goed Engels, zo blijkt uit het onderzoek  van het taalbureau Education First (EF), waarvan de resultaten bekend werden in november. De lees- en luistervaardigheden van de Nederlanders scoorden ‘heel hoog’ met een gemiddelde van een 7,2. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar als het gaat om zakelijk Engels spreken op B2-niveau of C1-niveau, is het landelijk gemiddelde van een 7,2 niet genoeg.

Wanneer jij in je beroep veel te maken hebt met Engelssprekende collega’s of zakenpartners, is het van groot belang om een aardig mondje ‘professioneel Engels’ te kunnen spreken. Wanneer je een goede indruk wilt achterlaten tijdens het zakendoen, moet je natuurlijk niet aankomen met steenkolenengels. Zakelijk Engels kunnen spreken is natuurlijk another cook dan je aardig kunnen redden in het Engels. In het zakenleven krijg je natuurlijk veel te maken met jargon en daarom is het belangrijk je te verdiepen in zakelijk Engels.

Internationaal zakendoen

De mogelijkheden zijn onbegrensd in de internationale wereld met zijn open grenzen die steeds meer verdwijnen en communicatielijnen die steeds korter en krachtiger zijn. Tijd en plaats doen er niet meer toe in het zakendoen, want je kunt binnen enkele seconden contact leggen met de andere kant van de wereld. Daarom is het investeren in taaltrainingen van groot belang! Dit wordt vaak onderschat door het management. Investeren in taaltrainingen heeft een gunstige invloed op het zakendoen.

Bedrijven kunnen zich onderscheiden doordat medewerkers professioneel communiceren. Daarnaast bouw je sneller een band op met je zakenpartner, wanneer je dezelfde taal spreekt. Je creëert op die manier vertrouwen en legt zo de basis voor een beter resultaat. Wanneer medewerkers de Engelse taal goed beheren, zullen ze veel efficiënter en klantvriendelijker kunnen werken. Zo heb je meer plezier in je werk en je zult dit dan ook meer uitstralen.

Hoe kun je dus beter zakelijk Engels gaan spreken? Je kunt natuurlijk de hele tijd aan blijven modderen door jezelf wat aan te leren. Uit de praktijk is echter gebleken dat dit vaak niet echt werkt. Je moet kunnen zien of je bent gevorderd, door het afnemen van (tussentijdse) toetsen. Daarnaast is het belangrijk dat je in contact komt met native speakers, zodat je er zeker van bent dat je professioneel Engels leert.

SR Training Zakelijk Engels

Een bedrijf die zakelijke Engelse trainingen aanbiedt is bijvoorbeeld Serious Results Training. Zij zijn de specialist op het gebied van zakelijk Engels. Eerst krijg je een intakegesprek om de persoonlijke doelstellingen en het niveau helder te krijgen. Dit bedrijf verzorgt de cursussen op maat en ze komen zelf naar jouw locatie toe. Dat betekent dus ook geen urenlange reistijd naar een bepaalde leslocatie. Verder zijn deze trainingen heel interactief, waardoor je het Engels het snelst onder de knie zult krijgen. Ook krijg je tussentijdse updates van je Engels, zodat er een idee van hebt op welk niveau Engels je zit.

Je kunt je op deze manier beter redden in het internationale klimaat van het bedrijfsleven. Door het volgen van een cursus ‘Zakelijk Engels’ voel je jezelf zekerder van je zaak. Met je opgedane kennis, ben je een waardevolle asset binnen jou bedrijf. Misschien is dit ook iets voor Louis van Gaal die altijd weer de lachers op zijn hand krijgt met zijn Dunglish uitspraken. It’s a truth like a cow, toch Louis?