Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Engeland

Featured image

Overweeg je te verhuizen naar Engeland? Een verhuizing naar Engeland might be the best thing since sliced bread! Om je verhuizing goed voor te bereiden, vind je hier wat de verhuizing kost, een checklist, tips en ervaringen van anderen. Tot slot vind je hier makkelijk en snel een geschikt verhuisbedrijf door gratis offertes te vergelijken! Lees snel verder.

Heb je besloten om de sprong te wagen en naar Engeland te verhuizen? Wat een vooruitzicht! Of je nu verhuist voor werk, de liefde, een studie of omdat je simpelweg viel voor de natuur en cultuur, Engeland is een geweldig land om naartoe te emigreren.

Voordat je je koffers pakt, zijn er een aantal dingen die je moet weten over verhuizen naar Engeland. Het is belangrijk om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk verhuist, dus laten we beginnen bij het begin!

Wat kost verhuizen naar Engeland?

Een verhuizing naar Engeland kost gemiddeld €2.900 tot €5.000. Dit is slechts een gemiddelde, want de kosten van een internationale verhuizing zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het volume van de inboedel en het type transport. Het is dus lastig om op voorhand een goede indicatie te geven, maar we helpen je graag op weg!

Bij een verhuizing naar Engeland kun je doorgaans kiezen tussen vervoer per truck of per container op een vrachtschip. In de onderstaande tabel wordt weergegeven wat de verhuizing gemiddeld kost op basis van het type transport en de grootte van de woning.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Engeland

Type woningKosten per truckKosten per container
1 slaapkamer€2.100-€3.200€2.900-€3.600
3 slaapkamers€2.500-€3.700€4.400-€6.200
5+ slaapkamers€3.800-€5.500€6.400-€10.000

Let op: Bovenstaande tarieven zijn slechts een indicatie. Wil je meer weten over hoe de kosten van internationaal verhuizen worden opgebouwd? Lees dan hier verder.

Benieuwd wat jouw verhuizing precies gaat kosten? 🏷️

Wil je weten wat jouw verhuizing naar Engeland precies zal kosten? Dat begrijpen we. Via Sirelo ontvang je snel en vrijblijvend tot vijf verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven. Deze verhuizers weten precies hoe je een verhuizing naar Engeland in goede banen leidt!

Verhuizen naar Engeland? Vergelijk verhuisbedrijven
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis verhuisoffertes

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van meerdere verhuisoffertes bespaar je al snel honderden euro’s op de verhuizing en weet je zeker dat je met het juiste verhuisbedrijf in zee gaat. Of moeten we zeggen: over zee?

Verhuisbedrijf Engeland

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai meerdere verhuisoffertes kunt vergelijken voor je verhuizing naar Engeland, kun je hier ook zelf bij individuele verhuizers een verhuisofferte aanvragen. Uiteraard volledig kosteloos én vrijblijvend. Hieronder vind je drie goed beoordeelde verhuisbedrijven op een rijtje.

1. Verhuisbedrijf Henneken

2. Kuiper De Internationale Verhuizer

3. Atlas International Movers

Deze internationale verhuisbedrijven hebben niet alleen een topscore op basis van hun reviews, ze zijn ook stuk voor stuk gespecialiseerd in verhuizen vanuit Nederland naar Engeland. Je weet bij deze verhuizers dus zeker dat je inboedel in goede handen is! Meer verhuisbedrijven bekijken? Gebruik dan dit overzicht van verhuisbedrijven.

Kan je zomaar naar Engeland verhuizen?

Sinds de Brexit heb je voor een emigratie naar Engeland een visum nodig. Wil je ook gaan werken? Dan heb je ook een werkvergunning nodig. In het VK werkt men hiervoor met een puntensysteem, waarbij je aan verschillende voorwaarden moet voldoen om een visum te bemachtigen. Je moet onder andere een bepaald salaris verdienen en de Engelse taal beheersen. Hierover lees je meer op de website van de Britse overheid.

Om goed voorbereid te zijn op de emigratie naar Engeland, leggen we je kort uit wat het visum voor jou betekent.

Naar Engeland verhuizen na de Brexit

Helaas verhuis je als Nederlander niet meer zo makkelijk naar het Verenigd Koninkrijk als voor de Brexit. Ondanks dat er een aantal wijzigingen hebben plaatsgevonden voor EU-immigranten, is een verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk gelukkig nog steeds heel erg haalbaar. Laat je dus niet afschrikken door het feit dat je een visum nodig hebt.

Dít moet je weten voor je definitief besluit te emigreren naar Engeland:

✔️ De verblijfsvergunning

Verhuis je voor een langere periode naar Engeland? Dan heb je na een verblijf van 6 maanden een verblijfsvergunning (BRP) nodig. Het Verenigd Koninkrijk kent voor Nederlanders meerdere soorten verblijfsvergunningen: onder andere voor studenten, voor zowel hoog- als laag geschoolden, voor tijdelijke werknemers et cetera. Een verblijfsvergunning vraag je aan bij de immigratiedienst van het Nationality Directorate Home Office, het thuiskantoor.

💬 Sirelo’s TIP: Je kunt het aanvragen van je verblijfsvergunning in gang zetten wanneer je al in Engeland gevestigd bent (dus ná het verhuizen naar Engeland), maar doe dit wel tijdig. Je kunt immers maar 6 maanden in Engeland verblijven zonder de BRP.

✔️ National Insurance Number

In Nederland noemen we dit het het burgerservicenummer (BSN). In Engeland kennen ze dit ook en de vorm is dus vergelijkbaar. Vraag ook dit tijdig aan, want zonder je national insurance number loop je al snel vast. Je kunt geen woning huren of kopen, geen internet afsluiten en geen bankrekening openen zonder dit nummer.

Let op! Ook voor een dokter- of ziekenhuisbezoek heb je een national insurance number nodig. Loop dus geen risico en plan de aanvraag direct na je aankomst in het Verenigd Koninkrijk. Hierover lees je hier meer.

Wat betekent de Brexit voor jouw emigratie?

Engeland is niet langer onderdeel van de Europese Unie. Dit betekent dat er een aantal zaken zijn veranderd in bijvoorbeeld de belasting. Maar dat niet alleen – als Nederlander die naar Engeland verhuist moet je je ook afvragen wat dit betekent voor:

 • Je aftrekposten en heffingskortingen;
 • Toeslagen. Een concreet voorbeeld is kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget: beide zullen vervallen na je verhuizing naar Engeland;
 • Uitkeringen die je nu en/of in de toekomst ontvangt. Denk hierbij ook aan AOW, want dit bouw je mogelijk na de emigratie niet meer op.

Check voor het verhuizen naar Engeland goed wat deze emigratie voor jouw situatie betekent. Meer informatie hierover vind je bij de Belastingdienst.

Verhuizen naar Engeland kosten, checklist en tips

Checklist: Wat moet je regelen voor ’t emigreren naar Engeland?

Voor je verhuizing naar het buitenland moet je behoorlijk wat regelen, dat weten wij als geen ander. Om je op weg te helpen, hebben we een handige checklist voor je samengesteld. Dit zijn de zaken die je absoluut niet wil vergeten bij het verhuizen naar Engeland!

Administratieve zaken

 • Begin vanzelfsprekend met je visumaanvraag. Dit is de belangrijkste en eerste stap, want richting Engeland vertrekken zonder visum brengt onzekerheid met zich mee.
 • Controleer of je je AOW mee kunt nemen na de emigratie. Je pensioen lijkt wellicht nog ver weg, maar toch is het raadzaam om te controleren wat de emigratie naar Engeland betekent voor je AOW opbouw.
 • Indien je er nog geen hebt, vraag een DigID aan. Bij een emigratie komen veel administratieve zaken kijken, zowel hier in Nederland als straks in Engeland. Een DigID maakt alles een stukje eenvoudiger.
 • Maak een overzicht van alle punten waar je in jouw persoonlijke situatie rekening mee moet houden (als gevolg van de Brexit). Denk bijvoorbeeld aan de inkomstenbelasting, toeslagen, uitkeringen, douanezaken en verzekeringen. Dit overzicht komt hierbij goed van pas.

Documenten

 • Controleer de geldigheid van je paspoort en rijbewijs. Je wil dit niet plots op het laatste moment nog moeten regelen.
 • Kopieer diploma’s en belangrijke documenten en laat deze legaliseren. Denk hierbij aan je schooldiploma’s, geboorteakte, gezondheidsverklaring en huwelijksakte. Je kunt deze documenten rechtsgeldig laten maken om zeker te weten dat je ze na je emigratie naar Engeland nog kunt gebruiken.

Spullen verhuizen naar Engeland

 • Vergelijk meerdere verhuisbedrijven voor je een verhuisbedrijf Engeland kiest. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Dit bedrijf moet immers al jouw dierbare spullen overzees gaan vervoeren, dat is niet niks!

 • Verdiep je van tevoren in de ToR-procedure. Het internationale verhuisbedrijf kan je hiermee helpen.
 • Wissel je euro’s in voor ponden. Door de koersen enige tijd in de gaten te houden, kun je hier wellicht zelfs nog iets aan verdienen. Daarnaast is het aan te raden om in Engeland altijd met ponden te betalen, hiermee voorkom je hoge conversie kosten. Tijdig je valuta wisselen is dus een pré, wil je hiervoor een offerte ontvangen? Klik dan hieronder.
 • Geef je verhuizing door bij de Belastingdienst en schrijf je uit in Nederland. Hierover lees je hier meer.

Dieren meeverhuizen naar Engeland

 • Check of je je huisdieren mee kunt nemen. In de meeste gevallen kun je je maatje gelukkig gewoon meenemen! Voor het verhuizen van jouw harige vrienden, gelden er een aantal regels:
  • Het dier moet gechipt zijn, en die chip moet geplaatst zijn vóór de rabiësvaccinatie;
  • Vervolgens moet het dier gevaccineerd worden tegen rabiës;
  • Het dier moet een geldig Europees dierenpaspoort hebben;
  • Het dier moet minimaal 1 dag en maximaal 5 dagen voor je Engeland binnenkomt, behandeld zijn tegen lintworm.

Let op: Niet alle hondenrassen zijn legaal in Engeland. Een overzicht hiervan vind je hier. Lees dit, indien je een hond hebt, goed vóór het verhuizen naar Engeland.

Zorg in Engeland

 • Informeer naar de gezondheidszorg in Engeland. In Engeland hoef je geen zorgverzekering af te sluiten. Je betaalt geen zorgpremies, eigen risico of aanvullende kosten voor de meeste behandelingen. Je bent na de emigratie automatisch verzekerd, maar kunt er wel voor kiezen om een extra particuliere verzekering af te sluiten.
 • Vraag een National Health Service (NHS) kaart aan, zodat je ook weer naar de tandarts kunt.

Wonen en werken in Engeland

Heb je alle zaken op deze checklist kunnen afstrepen? Dan blijft er natuurlijk nog het wonen en werken over – niet geheel onbelangrijk! Afhankelijk van jouw type visum, kun je op zoek gaan naar een baan. De meeste mensen beginnen hun zoektocht op internet. Zo kun je vanuit Nederland al beginnen en hoef je pas te verhuizen wanneer alles eenmaal rond is.

Hetzelfde geldt voor een woning. Ons advies is om hiervoor een makelaar in Engeland in te schakelen. Bij zowel huren als kopen wil je zeker weten dat je niet opgelicht wordt, dat je een goede prijs betaalt en dat het pand naar verwachting is. Vanaf een afstand (en ook zonder kennis van de markt) is dit lastig te bepalen in je eentje. Het loont dus om een makelaar in Engeland te zoeken, zodat de zoektocht naar een woning voorspoediger zal verlopen.

Huis kopen in Engeland: erfpacht

In Nederland zie je dit steeds minder, maar in Engeland ga je dit regelmatig tegenkomen: erfpacht. Wanneer je een woning koopt dat zich bevindt op erfpacht, dan wordt enkel de woning van jou en niet de grond rondom het pand. Je betaalt dus jaarlijks een bedrag aan de pachter en onder deze kosten kom je helaas niet meer uit. Daarnaast maakt erfpacht het verbouwen van de woning lastiger, dus let goed op of een woning op erfpacht staat of niet.

Verhuizen naar Engeland met Sirelo

Cultuur in Engeland

Engelsen doen alles net even iets anders dan andere Europeanen. Zo rijdt men links en wordt er betaald met een andere munteenheid. Ook de cultuur is net even anders, de bevolking is vaak een stuk beleefder dan we gewend zijn. In de winkel sta je netjes in de rij zonder dat anderen zullen voordringen en ook kinderen worden opgevoed met het idee om altijd beleefd te zijn naar anderen.

Een voorbeeld van Engelse cultuur is natuurlijk Shakespeare, zijn stukken worden vandaag de dag nog steeds overal ter wereld opgevoerd. Mede hierdoor heeft Engeland nu een rijke theatercultuur.

Een typisch kenmerk voor het leven in Engeland lijkt misschien het ‘English Breakfast’, maar niets is minder waar. De meeste Engelsen ontbijten niet met roerei, witte bonen en bacon. Ook de fish and chips staan niet dagelijks op het menu, maar deze eetgewoonten horen wel degelijk bij Engeland. Een andere gewoonte is het bezoeken van pubs. Pubs vind je overal, men gaat hier al vroeg in de avond heen om met elkaar iets te drinken. Jong en oud, werk en privé komt hier samen.

Regent het echt zoveel in Engeland?

Engeland kent een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Dat het iedere dag regent in Engeland, is meer een fabel dan een feit. Percentagegewijs regent het in Nederland zelfs meer dan in Engeland. In Londen zijn de zomers warmer en droger dan in Amsterdam, dus het klimaat maakt wonen in Engeland zeker niet onaantrekkelijk.

Huizen in Engeland

Net als in Nederland vind je in Engeland een enorm scala een verschillende soorten huizen. Denk aan rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen, oude kastelen en moderne stadshuizen. De prijzen hiervan verschillen enorm per regio. Het meest betaal je in de steden, maar Londen spant toch echt de kroon. Hier is een simpel twee kamer-appartement voor de meeste mensen niet te betalen.

Dagelijkse kosten als je gaat wonen in Engeland

Boodschappen in Engeland zijn over het algemeen duurder dan in Nederland, maar dit is afhankelijk van de plek waar je je inkopen doet. In grote steden en in toeristische gebieden is alles hoger geprijsd dan in de landelijke dorpen. Ook kun je veel geld besparen door voedsel en huishoudelijke artikelen op de markt te kopen, hier liggen de prijzen vele malen lager.

In de afgelopen jaren zijn de kosten van levensonderhoud in Engeland flink gestegen. Dit is vooral te wijten aan het verhogen van energieprijzen en autoverzekeringen. Ook de benzine is in prijs gestegen, waardoor autorijden geleidelijk aan steeds duurder wordt. Een groot deel van je inkomen is uitgegeven voordat je ook maar iets ondernomen hebt, hou hier rekening mee. Een positief punt is daarentegen de zorg. Engeland kent nagenoeg geen zorgverzekeringen, de zorgt wordt betaald uit belastingen. Een deel van je salaris gaat automatisch naar de Nationale Health Service (NHS). Op deze manier ben je dus altijd verzekerd en van de kosten merk je niets.

Waar moet je rekening mee houden als je gaat wonen in Engeland?

Hou allereerst rekening met het verschil in valuta. Door de wisseling van euro’s naar ponden (£) onderschat je vaak de prijzen van aankopen. Verder is het van belang dat je vóór je verhuizing naar Engeland het geld op de bank laat omzetten van euro’s naar ponden. Door de Brexit is de pond in waarde gedaald, wat het goedkoper maakt om ponden te kopen. Wanneer je nu ponden koopt, betaal je dus minder dan een jaar geleden.

Echter heeft de Brexit ook nadelen, want het emigreren zal lastiger worden en ook zal de economie er wellicht niet op vooruit gaan. Laat je hier echter niet door ontmoedigen, want het leven in Engeland is goed en de cultuur zal je keer op keer blijven verrassen.

Waarom emigreren mensen naar Engeland?

Een verhuizing naar Engeland is een beslissing die je niet zomaar neemt, daar liggen vaak verschillende redenen aan ten grondslag. Voor iedereen is dit persoonlijk, maar over het algemeen geldt dat het land meer voordelen dan nadelen kent voor de persoon in kwestie. Maar wat zijn dan zoal de voordelen? En daarnaast: wat zijn de nadelen van een emigratie naar Engeland? Wij vertellen het je.

Voordelen

 • Bij heimwee sta je zo weer thuis! Vrienden en familie zijn niet ver weg, want Engeland is immers een buurland van Nederland. Dit maakt emigreren naar Engeland een stuk aantrekkelijker dan bijvoorbeeld emigreren naar de VS.
 • In Engeland ben je automatisch verzekerd voor zorg. Je hebt dus niet meer te maken met (particuliere) zorgkosten.
 • Het openbaar vervoer is net zo goed als in Nederland. In de grote steden maak je handig gebruik van de metro, en tussen steden en kleinere plaatsen is er vrijwel altijd een goede treinverbinding. Dit maakt werken op verschillende plekken in Engeland mogelijk.
 • De cultuur. Engeland is rijk aan schrijvers, dichters, kunstenaars en muzikanten. Bezoek je graag een theater, een concert of een dansshow? Say no more! Engeland is de perfecte plek om naartoe te verhuizen.
 • De Engelse taal. De kans is groot dat je al vloeiend Engels spreekt, dus een extra taalcursus is niet meer nodig om je verstaanbaar te maken na de emigratie.

Verder is de cultuur op de werkvloer vergelijkbaar met die in Nederland. Men is in Engeland minder direct en geeft niet zo snel een keiharde mening, maar wat betreft de hiërarchie en bureaucratie zijn de twee landen ongeveer gelijk. Dit betekent dus dat je je niet enorm hoeft aan te passen om in een Engels bedrijf te kunnen functioneren.

Nadelen

 • Je bouwt geen pensioen op via je werkgever. Engeland kent een privaat pensioenstelsel en dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van je pensioen.
 • Veel woningen staan op erfpacht. We noemden het al kort: onder erfpacht kom je niet meer uit wanneer je een woning koopt op erfpacht. Dit zijn extra kosten en belemmeringen, dus let hier goed op tijdens je zoektocht naar een woning in Engeland.
 • Engeland is geen onderdeel meer van de EU en dit heeft nadelige gevolgen voor je pensioen, toeslagen en uitkeringen. Informeer voor de emigratie wat het vertrek uit de EU precies betekent voor jouw verhuizing, maar hou er rekening mee dat je pensioen, uitkeringen en toeslagen niet meer mee kunt nemen naar Engeland.

Meer voordelen dan nadelen dus. Voor iedereens persoonlijke situatie gelden natuurlijk andere plus- en minpunten, maar gemiddeld genomen is een verhuizing naar Engeland een emigratie met een scala aan voordelen.

De volgende stap

De volgende stap is nu het vinden van een internationaal verhuisbedrijf. Om dit proces te versnellen, kun je ons overzicht van Verhuisbedrijven Engeland raadplegen. Hier vind je verhuisbedrijven met een specialisatie in Engeland, dus met deze verhuizers weet je zeker dat ze weten wat ze doen!

Emigreren naar Engeland: Persoonlijke ervaringen

Wanneer er bij jou een verhuizing naar Engeland gepland staat, dan kunnen we het ons voorstellen dat je op zoek bent naar ervaringen van anderen. Zo lees je je het beste in. Want wie weet er nu meer dan iemand die het allemaal al meegemaakt heeft? Precies! Online is er veel te vinden, zoals op dit forum van Viva.

Verder spreken wij bij Sirelo natuurlijk dagelijks mensen die naar Engeland verhuizen. In deze blog lees je de ervaringen van Karin en hier lees je de ervaring van Federica. Op zoek naar contact met anderen die verhuisd zijn naar Engeland of deze stap net als jij overwegen? Dan verwijzen we je graag door naar de onderstaande pagina’s.

Klaar voor het avontuur?

Ben je helemaal voorbereid op het links rijden, thee drinken en sorry zeggen? 😉 Dan gaat het verhuizen naar Engeland je waarschijnlijk goed af! We wensen je alvast een hele goede verhuizing toe. Vergeet niet te genieten van dit waanzinnige avontuur. 🇬🇧