Ontvang je reisdocumenten zonder stress
Visumaanvragen gemakkelijk gemaakt door onze partner iVisa
Aan de slag

Visum in Engeland

Voor de Brexit was het niet nodig om een visum of verblijfsvergunning aan te vragen als je als Nederlander in het VK wilde wonen. Dat is nu echter veranderd. Laat ons jou meer vertellen over verhuizen naar Engeland, en het visum die je nodig hebt als je daar wilt werken 🙂 .

Hieronder vind je veel informatie over verschillende visa om te werken in Engeland. Veel websites waar informatie te vinden is over een visum in Engeland, zijn uiteraard in het Engels. Doordat dit artikel in het Nederlands is, is het makkelijker door te nemen wat van toepassing is op jou 😊 .

Heb ik een visum nodig in Engeland?

Nee, als je korter dan 6 maanden in het VK verblijft en niet werkt, heb je geen visum nodig.
Je hebt pas een visum nodig als je langer dan 6 maanden in het VK wilt blijven en zult gaan werken daar! – Welke droombaan heb jij op het oog?

Ik woon al in Engeland, wat verandert er voor mij?
Sinds de Brexit is er een hoop veranderd, maar je mag natuurlijk gewoon blijven waar je bent! Wel zijn er andere voorwaarden dan voorheen: Nu moet je een verblijfsvergunning hebben. Heb je deze nog niet? Vraag deze online aan! Afhankelijk van hoe lang je al in Engeland woont, krijg je een ‘settled’ of een ‘pre-settled’ status 😀 .

Aan welke eisen moet ik voldoen voor een visum aanvraag?

Ten eerste is het handig om deze online check te doen, zodat je weet welk visa bij jouw persoonlijke situatie past!

Als gevolg van de Brexit wordt niet iedereen meer toegelaten om langer dan 6 maanden in Engeland te blijven.
Ten eerste stelt het VK wel bepaalde eisen:

  • Je moet een sponsor hebben in het VK, en;
  • Je moet op zijn minst £1,270 gespaard hebben, zodat je jezelf in je onderhoud kan voorzien.

Welke soorten visa zijn er in het VK?

Naarmate je langer in het VK blijft, heb je een ander visum nodig. Hieronder hebben we opgesomd welke visa er zijn.
Wil je graag werken in het VK, maar verblijf je korter dan 6 maanden? Dan past een ‘Temporary worker’ visa bij jou!

Je kan dan tijdeljk aan de slag:

Wil je graag werken in het VK en blijf je langer dan 6 maanden?
Dan heb je één van onderstaande visa nodig:

En weet je dat er zijn nog meer verschillende visa zijn? Bijvoorbeeld als je voor langere tijd op bezoek wilt bij familie, of als je seizoenswerker wordt, bijvoorbeeld op een boerderij – Is dat (n)iets voor jou?

💬 Sirelo’s TIP: Overweeg je een verhuizing naar Engeland? Raadpleeg onze pagina ‘Verhuisbedrijf Engeland‘ om een verhuisbedrijf te vinden!

Hoelang duurt een visumaanvraag voor Engeland?

Deze aanvraag duurt minimaal 2-3 weken. De wachttijd voor een afspraak bij het ‘UK Visa Application Centre’ in Amsterdam, is ongeveer een week. Ben je daar langsgeweest en zijn de benodigde documenten verzameld, dan wordt de visumaanvraag pas gestart.

Een goed begin is het halve werk! – Wij adviseren om ruim voor de verhuizing te beginnen met de aanvraag van een visum, want het kan wel eens langer in beslag nemen dan 2-3 weken. En: Je moet er niet aan denken… Maar er bestaat ook een kans dat jouw visumaanvraag wordt geweigerd.

Paspoort in tas

Biometric Residence Permit (BRP)

Ten slotte vertellen we je graag nog wat meer vertellen over het BRP! We willen niet dan je voor verrassingen kmt te staan als je het papierwerk regelt voor je emigratie naar Engeland.

Wat is een BRP? – De ‘Biometric Residence Permit’ (BRP) is een verblijfsvergunning waar jouw gegevens op staan, zoals je naam, geboortedatum en geboorteplaats. Ook staat erop welk type visa je hebt. Verder is deze pas (die lijkt op een ID-kaart) gelinkt aan jouw biometrische informatie! Denk hierbij aan bijv. vingerafdrukken.

Wanneer ontvang ik mijn BRP? – Als je langer dan 6 maanden in het VK blijft, en jouw verblijsvegunning is goedgekeurd, ontvang je een biometrische verblijfsvergunning zodra je arriveert in jouw nieuwe thuishaven: ’t Verenigd Koninkrijk! Nog een brandende vraag? – Dan kun je altijd terecht bij ‘UK Visas and Immigration’.

Zo. Dit is een berg info! Maar nu weet je tenminste welk visum past bij jouw verblijf in Engeland.
Heb je al naar onderstaande artikelen gekeken? Wij vinden dat deze namelijk een perfecte aanvulling zijn ter voorbereiding van je verhuizing. – Heel veel succes!