Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Werken in Engeland

Veel mensen kiezen ervoor om te gaan verhuizen en werken in Engeland. Om dit succesvol te laten verlopen moet je goed voorbereid zijn op het werkleven in Engeland. Voor deze informatie ben je bij Sirelo op het juiste adres, want hier vind je belangrijke zaken die je moet weten als je gaat werken in Engeland. De volgende informatie kun je op deze pagina vinden:

Werken in Engeland

Maar waarom besluiten Nederlanders nu echt om te gaan werken in Engeland? Dit heeft onder andere te maken met de taal: Engels is een taal die bijna iedereen in Nederland beheerst. Dat betekent dus dat je geen lange cursussen moet doen voor je daadwerkelijk aan de slag kunt. Er zijn ook genoeg mensen die de taal nog niet helemaal onder de knie hebben, maar die wel willen gaan werken in Engeland. Deze mensen doen dat voornamelijk om de taal te leren.

Een andere reden waardoor veel Nederlanders er voor kiezen om een baan te zoeken in Engeland, is het feit dat je als Nederlander geen visum of andere vergunningen nodig hebt om in Engeland te gaan werken. Meer informatie over visum in Engeland vind hier op Sirelo!

Banen in Engeland

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, is de werkloosheid in Engeland alleen maar aan het dalen. Dit betekent dat er meer dan voldoende banen beschikbaar zijn in Engeland. Maar hoe kom je nu aan een baan in Engeland? Als Nederlander kun je, net als in Nederland, heel simpel via het internet solliciteren. Er zijn voldoende internationale vacaturebanken waar je als buitenlander prima terecht kunt. De volgende websites kun je gebruiken:

Wanneer je gaat solliciteren in Engeland moet je wel een aantal dingen in gedachte houden. In Engeland zijn foto’s in je CV namelijk verboden in verband met discriminatie, terwijl foto’s in Nederland eerder regel dan uitzondering zijn. Daarnaast is liegen over eventuele diploma’s of vaardigheden uit den boze. Doe je dit toch en wordt dit ontdekt, dan duurt het niet lang voor je weer op straat staat. In Engeland zijn ze met dit soort dingen dus iets strenger dan in Nederland. Tot slot nog een handige tip: Wanneer je online op zoek gaat naar een baan in Engeland, gebruik dan het woord ‘Dutch’ in je zoekterm. Hierdoor zal je uitsluitend werkgevers te zien krijgen die op zoek zijn naar Nederland personeel.

💬 Sirelo’s TIP: Ga je een verhuizen naar Engeland? Lees onze pagina ‘Verhuisbedrijf Engeland‘ om verhuisbedrijven te vinden die jou kunnen helpen.

Engelse werkcultuur

In de alinea’s hierboven is al duidelijk gemaakt dat men in Engeland vaak wat strenger is dan in Nederland. Dit zie je vanzelfsprekend ook terug in de werkcultuur. In Engeland is men veel beleefder dan in Nederland. Waar je hier heel veel informele, beweeglijke organisaties en bedrijven hebt, is alles in Engeland wat meer gestructureerd. Ook wanneer je werk gaat doen waarbij je direct in contact komt te staan met klanten, moet je hier dus op letten. Mensen zijn erg beleefd en het woordje ‘please’ zal vele malen terugkomen op de werkvloer.

Werken in EngelandNederlanders vinden democratie op het werk ook belangrijker dan de gemiddelde Engelsman. In de meeste Engelse bedrijven zie je de ouderwetse hiërarchie nog terug. Voordat je iets gaat doen zul je dus altijd bij je baas langs moeten om toestemming te krijgen. Tenzij je zelf de baas bent natuurlijk.

Het derde en laatste puntje waar wij Nederlanders erg in verschillen is: Directheid. In Nederland is zeggen waar het op staat, ook op de werkvloer, vanzelfsprekend. In de Engelse werkcultuur is dit heel anders: Hier geven zij wel indirect dingen aan, maar direct zal iemand nooit zeggen dat hij of zij iets helemaal niets vind.

Belangrijke sectoren in Engeland

Engeland is in de 18e eeuw de eerste moderne economie van Europa geworden. Het land loopt nog steeds voor op veel andere landen, en dat is vroeger dus niet heel anders geweest. In Engeland vond als eerste land ter wereld de industriële revolutie plaats. Maar wat zijn vandaag de dag de belangrijkste sectoren van Engeland?

De allerbelangrijkste sector is de dienstensector. Deze sector draagt voor tweederde bij aan het Bruto Binnenlands Product en verschaft aan meer dan 70% van de bevolking een baan. De tweede sector is de industriesector. In het verleden was dit vaak dé sector die Engeland groot maakte, vandaag de dag vindt ongeveer 27% van de bevolking haar werk in deze sector. De minst belangrijke sector in Engeland is de agrarische: Deze levert een bijdrage van nog geen 2%. Het lijkt dus alsof dit niet veel voorstelt, maar toch kan deze sector in tweederde van de Engelse bevolking voorzien van de voedselbehoefte.

Wat je moet doen als je gaat werken in Engeland

Als je besluit om te gaan werken in Engeland is het aan te raden om voor jezelf te kijken welke belastingen je moet gaan betalen. Dit is namelijk heel anders geregeld dan in Nederland. Vervolgens moet je dit doorgeven bij de autoriteiten. Maak daarna voor jezelf duidelijk waarom je wilt gaan werken in Engeland. Doe dit door het opstellen van persoonlijke doelstellingen. Kijk daarbij ook goed naar welke baan echt waarde toevoegt aan jouw carrière. Tot slot is het belangrijk om te weten waar je wilt gaan werken. Zo is Londen natuurlijk de meest beweeglijke en populaire stad, maar is het leven hier wel erg hectisch. Als je wat meer behoefte hebt aan een rustige werkomgeving, kun je ook prima werk vinden in een stad als Yorkshire.

Video: Tips voor je sollicitatiegesprek in Engeland