Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Londen

Featured image

Londen is een populaire bestemming voor expats. Ben je ook geïnteresseerd in verhuizen naar Londen? Vind hier alles over de verhuiskosten, tips, een checklist en nog meer zaken die relevant zijn voor een verhuizing naar Londen. Ook kun je op de pagina verhuisbedrijven vinden naar Londen, die je ook kunt vergelijken door 5 gratis offertes aan te vragen.

Verhuizen naar Londen

Verhuizen naar Londen betekent dat je verhuist naar een van de belangrijkste steden van de wereld. De stad slaapt nooit en biedt non-stop mogelijkheden voor de inwoners. Het is wel een hele dure stad in vergelijking tot andere grote steden in Europa. De huizenprijzen in de hoofdstad zijn in de afgelopen jaren alleen maar gestegen. De enorme vraag naar huizen jaagt de prijzen omhoog. Ook het verbod op hoogbouw in de stad (om het uitzicht op monumenten te beschermen) en de beschermde groene omgeving om de stad heen, maken het moeilijk om nieuwe gebouwen neer te zetten.

Kosten verhuizen naar Londen

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Engeland bedraagt tussen de €2.100 en €5.000. Londen ligt niet erg ver weg, maar toch liggen de gemiddelde kosten al snel tussen de €3.000 en €4.000 euro. De volgende factoren hebben invloed op deze prijs:

 • Omvang van je inboedel;
 • Type vervoer (schip, vliegtuig..);
 • Urgentie van je verhuizing;
 • Verzekeringen;
 • Aanvullende diensten.

Wil je meer weten over internationaal verhuizen? Lees dan hier verder op Sirelo!

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Met het onderstaande offerteformulier ontvang je vrijblijvend en snel tot vijf verhuisoffertes van gespecialiseerde verhuisbedrijven. Zo kun je meerdere verhuizers vergelijken op prijs en kwaliteit!

Verhuizen naar Londen? Voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je verhuizing en ontvang verhuisoffertes

Wonen in Londen

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het leven in Londen een stuk duurder dan in veel grote steden. Wanneer je verhuist naar deze stad kies je voor hogere uitgaven aan huur, dagelijkse kosten en huizenprijzen. Het is dus belangrijk dat je hier alleen maar heen verhuist als je zeker weet dat je genoeg geld gaat verdienen tijdens je nieuwe avontuur. Wanneer je hier eenmaal zeker van bent, is verhuizen naar Londen één van de beste keuzes. Wanneer je er woont is het er druk, snel en staat het leven staat er nooit stil. Maar wanneer je eenmaal gewend bent geraakt aan de overvolle metro’s, haastige werknemers en de platte biertjes kun je gaan genieten van de stad.

Kosten levensonderhoud in Londen

Natuurlijk wil je een inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die je kwijt bent in het dagelijkse leven. Om een vergelijking te maken, hebben we de kosten van verschillende dagelijkse zaken in Londen en Amsterdam naast elkaar gezet:

Dagelijkse boodschappenAmsterdamLonden
Melk 1 l€0,96€1,07
Brood 500 g€1,52€1,20
Rijst 1 kg€1,96€1,61
Kaas 1 kg€9,61€7,57
Kip 1 kg€8,20€7,92
Appels 1 kg€2,47€2,36
Aardappels 1 kg€1,70€1,45
Fles wijn€7,00€9,55

De dagelijkse boodschappen in Londen zijn gemiddeld 2% goedkoper dan in Amsterdam. Er zijn echter wel een hoop andere zaken die meegenomen moeten worden in de uiteindelijke maandelijkse kosten, zoals je kunt zien in de tabel hieronder:

ProductAmsterdamLonden
Kaartje OV€2,90€2,98
Maand abonnement OV€90,00€155,20
Benzine 1 l€1,55€1,39
Maandelijkse kosten appartement€144,31€177,55
Sportschool abonnement maand€29,25€55,27

Natuurlijk moet je vaak nog maandelijks je huur betalen, waar je wel een opmerkelijk verschil zult gaan zien in vergelijking met Amsterdam:

WoningAmsterdamLonden
Appartement 1 slaapkamer centrum€1.359,17€1.999,65
Appartement 1 slaapkamer buiten centrum€1.037,96€1.381,42
Appartement 3 slaapkamers centrum€2.291,86€3.686,67
Appartement 3 slaapkamers buiten centrum€1.540,95€2.345,76

Emigreren naar Londen

Vervoer in Londen

Londen is natuurlijk hét knooppunt van Engeland! De stad heeft een uitgebreid netwerk aan vervoersmogelijkheden. Het metronetwerk is hiervan wel het bekendste. Het netwerk is het oudste van de hele wereld, al geopend in 1863. Er is goed nieuws: sinds augustus 2016 rijden er ook nachtmetro’s. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je na 12 uur ’s nachts de taxi moet nemen. Naast een goedwerkend metrostelsel, heeft Londen ook een uitgebreid netwerk aan bussen, trams en treinen. De rode bussen zijn authentiek voor Londen, het typeert de stad. Verder zijn er een aantal belangrijke luchthavens in Londen, zoals Heathrow, één van de drukstbezochte vliegvelden van de wereld.

London Underground
Voor langere afstanden is de metro de meest efficiënte manier van reizen. De metro is goedkoop en snel, maar dit maakt het wel populair. Het kan erg druk zijn in de metro, vooral tijdens de spits.

London Overground
Deze lijn rijdt verder dan binnen de stad, je kunt namelijk ook naar de buitenwijken reizen. Het is mogelijk om op veel stations over te stappen op de Underground.

Bussen
In London vind je meer dan 700 routes die deel uitmaken van het enorme busnetwerk in Londen. Op de bushaltes kun je eenvoudig vinden welke lijn je moet nemen.

DLR
Daarnaast kun je ook nog het spoornetwerk gebruiken met de Docklands Light Railway. De DLR is alleen bereikbaar door via poortjes naar binnen te gaan, zodat het erg veilig is.

Werken in Londen

De expat gemeenschap in Londen is één van de grootste ter wereld. Naar verluidt, wonen ongeveer 20.000 Nederlandse expat in de hoofdstad van Engeland. Dit zijn voornamelijk mensen die in de financiën werken. De meeste expats die verhuizen naar de stad kiezen ervoor om niet in centrum te wonen. Londen is een van de drukste steden van Europa. Niet alleen het aantal inwoners zorgt hier voor, maar ook de bedrijvigheid. Door de internationale uitstraling en de grote hoeveelheden zakelijke bezoekers is Londen non-stop in beweging. Er zijn altijd mogelijkheden om actief te zijn, maar ook tot rust te komen. De buitenwijken en de omliggende natuur bieden een welkome afwisseling voor de hectiek in de stad.

Werkcultuur

In Londen kun je de werkcultuur het beste typeren met de slogan ‘work hard, play hard‘. Er is veel hiërarchie in de Britse zakenwereld, zeker bij grote internationale bedrijven en de meeste banken. Voor Nederlanders zijn er overigens geen beperkingen wat betreft visa. Londen heeft in het algemeen veel werk te bieden, dus je kunt je partner meenemen naar de Engelse stad om die Engelse thee niet alleen te hoeven drinken!

Overweeg je te gaan werken in Londen?

Het aanvragen van een nationaal verzekeringsnummer (NIN) is verplicht als je in Londen gaat werken. Het is te vergelijken met een Burgerservicenummer/Social Security Number. De aanvraag van dit nummer moet dus gedaan worden voordat je aan je eerste werkdag begint. Zorg ervoor dat je dit nummer op tijd aanvraagt. De verwerkingstijd kan tot twee weken bedragen, en tot die tijd is werken alleen toegestaan tegen een hele hoge belasting.

Veel van de Londense banenmarkt wordt gecontroleerd en beheerst door verschillende “recruitment agencies”. Bijna alle bedrijven in Londen zoeken hun personeel via deze bedrijven. Het is dus handig dat je voor dat je naar Londen gaat alvast onderzoekt welk agency jou het beste kan helpen met het zoeken van een baan. Eigenlijk is de enige andere optie een baan vinden via kennissen of vrienden. Als je niet via je netwerk aan een baan kunt komen is het aanmelden bij een recruitment agency een must. Dit geldt ook wanneer je wilt gaan freelancen. Kijk dan goed welke recruitment agencies zich specialiseren in jouw werkveld en geen daarna duidelijk aan wat voor cliënten je zoekt.

Belangrijke sectoren

Al jarenlang geldt Londen als één van de pilaren van de mondiale markten. Chinese investeerders maakten jaren geleden gebruik van het feit dat de pond zwak was. Steeds meer banen werden gecreëerd in de bankensector. Daarnaast was de organisatie van de Olympische Spelen in 2012 een enorme boost in de toeristische sector. Het niveau van onderwijs is in Londen bovendien gigantisch en dat trekt veel studenten aan. Om die reden vestigen bedrijven zich op hun beurt in Londen. Het is een simpele oorzaak-gevolgcyclus die sectoren als retail en ICT een enorme boost geeft. Dat zijn markten die Chinese investeerders en bedrijven uitnodigen om zich in Londen te vestigen.

Kenners op het gebied van marketing waren al duidelijk over de rol die Londen speelt in de e-commerce. Londen is het hart van e-commerce in Europa. De stad zoekt constant naar nieuwe ontwikkelingen in betaalsystemen, waardoor het Brusselse Ogone zich recent vestigde in het altijd concurrerende Londen. Hierdoor wordt er steeds meer werk in Londen beschikbaar.

Vacatures in Londen

Omdat Londen zo’n belangrijke en moderne stad is in de huidige westerse samenleving is het belangrijk dat je hier je CV aan aanpast. Veel bedrijven kijken namelijk niet alleen meer naar de informatie die je ze aanlevert op papier, maar ook wat er op internet over je te vinden is. Zorg er dus voor dat je LinkedIn profiel up-to-date is en dat alle relevante ervaringen en skills hier vermeld worden.

De inhoud van een CV die gebruikt wordt voor het zoeken van werk in Londen is vergelijkbaar met die in Nederland. Er zijn echter een paar regels anders. Zo is het minder gebruikelijk om een foto van jezelf bij te voegen. Daarnaast zijn persoonlijke zaken zoals religieuze voorkeur, burgerlijke staat etc. ook niet wenselijk op de CV. Zodra je het CV eenmaal af hebt en je een goede recruitment agency hebt gevonden, kun je je CV maar beter meteen de deur uit doen.

Het kan soms 1 of 2 weken duren voordat bedrijven en agencies reageren op je reageren. Het is overigens heel normaal om een bedrijf na het opsturen van je CV te bellen om te vragen naar een statusupdate. Wanneer je eenmaal wordt uitgenodigd voor een gesprek, is het geen probleem om het ijs te breken met een kort gesprek over een recente gebeurtenis. Zo kom je snel op je gemak voordat je kunt gaan werken in Londen!

Tips voor verhuizen naar Londen

Om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij nog wat tips verzameld voor jou.

 • Zoek een woning via Rightmove of Zoopla;
 • Huren zijn erg hoog, daarom is het gebruikelijk om een woning te delen;
 • Wanneer je een wijk hebt gevonden om te wonen, check eerst even of deze wel veilig is;
 • In een grote stad als Londen kun je je snel alleen voelen, zorg voor contacten via je werk of de sportschool;
 • Zorg bij aankomst voor genoeg losgeld, aangezien het een tijd duurt voor je bankrekening beschikbaar is;
 • Om kosten te besparen op het openbaar vervoer, kun je een Oyster card aanschaffen.

Offertes Verhuisbedrijven

Geïnteresseerd in verhuizen naar Londen en wil je een meer precieze prijsindicatie? Vraag dan nu gratis offertes aan via ons offerteformulier en bespaar tot 40% op je verhuiskosten. Na aanvraag kun je tot wel 5 verhuisbedrijven vergelijken!