Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Expat interview: Federica verhuisde naar Liverpool

Featured image

Eind augustus hoort scheikundige Federica Aiello dat ze een baan heeft in Liverpool. Maar ze woont dan nog in Deventer. Er zit maar één ding op: emigreren. Deze grote klus klaart ze binnen een maand! Eind september vestigt ze zich in de bruisende, muzikale Britse stad. Wat moest ze allemaal regelen? En heeft ze nog tips voor jou als jij overweegt te verhuizen naar Engeland? Dat en meer vertelt ze tijdens dit interview.

Wat checkte je voor de verhuizing?

“De gebruikelijke zaken. Ik bekeek onder andere de criminaliteitscijfers van Liverpool en welke woonbuurten het veiligst zijn. Verder zocht ik naar huizenprijzen en of de huisarts in de buurt zit. Dat gaf de doorslag bij mijn keuze.”

Hoe koos je een verhuisbedrijf?

“Ik ben benaderd door verschillende verhuisbedrijven en vroeg verhuisoffertes bij hen op. Uiteindelijk koos ik voor de goedkoopste. Dit verhuisbedrijf verhuisde mijn hele inboedel, behalve de meubels. Die heb ik achtergelaten in Deventer.”

“Uiteindelijk kostte de verhuizing minder inspanning dan ik dacht!”

verhuizing naar Liverpool

Liep je tegen ongewenste verrassingen aan?

“Gelukkig niet! Ik vond alle informatie die ik nodig had op internet. Dus ik was op alles voorbereid. Ik benaderde zelf de gemeente en ik moest mijn bankafschriften en arbeidscontract opsturen voor ik een huis kon huren. Verder heb ik via internet energieleveranciers met elkaar vergeleken en een huisarts geregeld.”

Hoe verliep de verhuizing?

“Ik deed het rustig aan en begon 2 weken voor de verhuizing met inpakken. Op de verhuisdag verliep alles volgens plan. Dus ik heb een zeer soepele verhuizing achter de rug. Binnen 3 dagen arriveerden mijn spullen al in mijn nieuwe woning. Uiteindelijk kostte de verhuizing minder inspanning dan ik dacht!”

Wat adviseer je anderen die naar Engeland willen verhuizen?

“Zorg ervoor dat je een goed verhuisbedrijf vindt en bereid de verhuizing goed voor. Welke spullen wil je meenemen? Wanneer wil je dat je inboedel arriveert? Als je dit op tijd regelt dan verloopt de verhuizing ontspannen. Controleer op de dag van je verhuizing of je alles hebt ingepakt. In het bijzonder de documenten die nodig zijn om je verhuizing te realiseren. Alle die documenten moet je bij je hebben.”