Ontvang je reisdocumenten zonder stress
Visumaanvragen gemakkelijk gemaakt door onze partner iVisa
Aan de slag

Visum in Denemarken

Hoe zit het met een visum in Denemarken? Wanneer je gaat verhuizen naar Denemarken, heb je als inwoner van de Europese Unie geen visum nodig. Werknemers uit Europa hebben het recht om te werken in Denemarken, maar na een verblijf van drie maanden moet je een verblijfsvergunning aanvragen.  Meer informatie over een verblijfsvergunning lees je op deze pagina.

Wat kan je hier vinden?

Inschrijvingen

Een visum in Denemarken is voor Nederlanders niet nodig. Wel moet je na aankomst in Denemarken je in laten schrijven in het bevolkingsregister (Folkeregistret). Als je bent ingeschreven krijg je een certificaat dat je geregistreerd bent. Met dit certificaat kan je een burgerservicenummer aan vragen, wat in Denemarken een CPR nummer is. Ook kun je hiermee een zorgpas aanvragen om gebruik te maken van de gezondheidszorg in Denemarken. Als je vijf jaar legaal in Denemarken hebt gewoond, mag je een permanente verblijfsvergunning aanvragen.

Kom je buiten de EU, kun je het beste contact opnemen met het Deense consulaat in jouw eigen land. Mocht je een visum hebben van een ander land in het Schengen gebied, is deze ook geldig de rest van de Schengenlanden.