Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Denemarken

Featured image

Overweeg je te verhuizen naar Denemarken? Dat wordt een avontuur! Een goed begin is het halve werk en daarom hebben we op deze pagina handige info voor je verzameld. Je vindt hier informatie over de kosten van de verhuizing, de mogelijkheid om verhuisbedrijven te vergelijken en veel praktische tips. Lees snel verder!

Wat kost een verhuizing naar Denemarken?

Een verhuizing naar Denemarken kost gemiddeld tussen de €2.700 en €4.700. De kosten zijn afhankelijk van onder meer de grootte van je inboedel en de afstand tussen je huidige en je nieuwe woning. Het is daarom van belang dat een internationaal verhuisbedrijf deze gegevens heeft voordat zij een concrete offerte voor je kunnen opmaken.

Ben je op zoek naar een prijsindicatie voor je verhuizing? Dan kan de onderstaande tabel je verder helpen.

Grootte huishoudenKosten verhuizing naar Denemarken
1 persoon€2.500 – €2.900
2 personen€2.400 – €3.300
3 personen€2.600 – €3.500
4 personen€3.300 – €4.700
5+ personen€4.200 – €5.000

Let op: bij deze gemiddelde kosten is er nog geen rekening gehouden met diensten zoals het inpakken van dozen of (de)monteren van meubelen. Het betreft slechts het inladen, vervoeren en uitladen van de inboedel in Denemarken.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Wil je weten hoeveel jouw verhuizing precies gaat kosten? Snappen we! Met dit formulier ontvang en vergelijk je vrijblijvend offertes van internationale verhuisbedrijven. Wij gaan voor je op zoek naar geschikte internationale verhuisbedrijven en deze maken ieder een persoonlijke offerte voor je op. Zo ontdek je de kosten van de verhuizing en voorkom je dat je te veel betaalt!

Verhuizen naar Denemarken en voorkomen dat je te veel betaalt?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

💬 Sirelo’s TIP: Door te vergelijken bespaar je al snel honderden euro’s en het helpt je om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Ben je nog niet toe aan het aanvragen van verhuisoffertes maar ben je wel benieuwd hoe de kosten tot stand komen? Dit lees je hier.

Internationale verhuisbedrijven

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai tot vijf verhuisoffertes kunt ontvangen voor je verhuizing naar Denemarken, kun je hier ook zelf bij internationale verhuizers een vrijblijvende offerte aanvragen. Hieronder vind je drie goed beoordeelde verhuisbedrijven op een rijtje.

1. De Jong Verhuizingen

2. Van Rooijen Verhuizingen

3. Jacobs Verhuizingen

Dit zijn drie verhuisbedrijven die ieder gespecialiseerd zijn in verhuizingen van Nederland naar Denemarken. Wil je meer verhuisbedrijven bekijken alvorens je offertes aanvraagt? Bekijk dan de Top 12 internationale verhuisbedrijven van Nederland.

Emigreren naar Denemarken: dít moet je weten

Er zijn eindeloos veel redenen om te verhuizen naar Denemarken. Het is één van de veiligste landen ter wereld en daarnaast lijken Denen over het algemeen wel op Nederlanders. Daarnaast lijkt het Deens op het Nederlands en ook onze mentaliteit komt aardig overeen. Veel overeenkomsten dus, en dat betekent: je kunt je makkelijk aanpassen aan je nieuwe leefomgeving!

Wat echter een groot verschil is, is de bevolkingsdichtheid. Wil je wonen in een land met veel ruimte en rust, dan is Denemarken ideaal. Tot slot is het gunstige belastingsysteem natuurlijk één van de voordelen van een emigratie naar Denemarken. Meer over de voor- en nadelen lees je verderop deze pagina. Laten we eerst ingaan op de zaken die je moet weten wanneer je een emigratie naar Denemarken overweegt.

Kun je zomaar in Denemarken gaan wonen?

Je kunt als Nederlander relatief makkelijk naar Denemarken verhuizen, want je hebt hiervoor geen visum nodig. Wel moet je je inschrijven in het bevolkingsregister zodat je beschikt over een persoonsnummer (CPR). Hiermee kun je vervolgens zaken regelen, zoals het belastingnummer en ziekteverzekeringskaart. Na 5 jaar probleemloos inwoner te zijn van Denemarken heb je recht op een permanente verblijfsvergunning.

Belangrijke zaken bij de emigratie

Wanneer je aankomt in Denemarken, zijn er een aantal belangrijke dingen die je dient aan te vragen. Denk bijvoorbeeld aan:

Wat je moet regelen voor vertrek

Daarnaast is er natuurlijk ook in Nederland veel wat je moet regelen vóór vertrek. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een baan en een woning in Denemarken. Ons advies is om hier op tijd mee te beginnen, want zeker in de grotere steden is het vinden van een geschikte woning een uitdaging. Aarzel dan ook niet om een lokale makelaar in te schakelen om je bij dit proces te ondersteunen. Na het vinden van een geschikte woonruimte en baan, is de volgende stap het vinden van een internationaal verhuisbedrijf. Daarna kun je overgaan op het administratieve deel:

 • Geef je adreswijziging door bij familie, organisaties en instanties

  Vergeet de Belastingdienst niet! Hier kun je ook informeren wat de emigratie naar Denemarken zal betekenen voor je toeslagen, uitkeringen en pensioen.

 • Zeg abonnementen en lidmaatschappen op

  De sportschool, tijdschriften, telefoonabonnement.. Er zijn al snel zaken die erbij inschieten, dus maak van tevoren een lijstje van alle bedrijven waar je een lopend abonnement of lidmaatschap op dient te zeggen. Zo voorkom je dat je na de emigratie nog onnodige kosten maakt.

 • Verkoop of verhuur je woning in Nederland

  Overweeg je je huidige koopwoning in Nederland aan te houden en deze te verhuren? Hou er dan rekening mee dat dit mogelijk betekent dat je in Nederland belastingplichtig blijft. Inkomsten uit verhuur vallen onder inkomen en dus betaal je hier belasting over. Raadpleeg de Belastingdienst of een accountant om zeker te weten dat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • En natuurlijk: valuta omzetten van Euro’s naar Deense kronen.

  Vergeet vóór je verhuizing niet om je Euro’s om te zetten naar Deense kronen. Hulp nodig? Raadpleeg onze partner hieronder voor een gratis offerte!

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zeker weten dat je bij je internationale verhuizing niets vergeet? Gebruik dan onze Checklist voor verhuizen naar ’t buitenland. Afvinken maar! ✔️

Je auto meeverhuizen naar Denemarken

Wanneer je gaat verhuizen naar Denemarken, is het aantrekkelijk om je auto mee te nemen. Autoprijzen in Denemarken liggen namelijk een stug hoger. Je kunt allereerst op deze website kijken hoeveel een vergelijkbare auto kost. Toch zijn de kosten van het importeren van een auto naar Denemarken ook redelijk hoog. We leggen ’t je uit:

De belastingdienst in Denemarken berekent de importtoeslag van de auto, wat gelijk staat aan 60% van de waarde van een soortgelijke gebruikte auto in Denemarken. Als deze kosten hoger zijn dan de waarde van je eigen auto, is het natuurlijk niet verstandig om je eigen auto mee te nemen. De waarde van je auto kun je hier berekenen. Op basis hiervan kan vervolgens het inschrijfgeld berekend worden.

Wanneer je besluit om je Nederlandse auto mee te nemen, schrijf deze dan binnen 14 dagen in om Deense nummerplaten te krijgen. Inschrijven kan met dit formulier die je naar de Deense belastingdienst moet sturen. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je van de belastingdienst wat je verder moet doen.

Handige info voor verhuizen naar Denemarken

Wonen in Denemarken

In Denemarken moet je er rekening mee houden dat wonen op het platteland heel anders is dan in Nederland, want door de lage bevolkingsdichtheid kan Denemarken een stuk eenzamer aanvoelen. Soms moet je tientallen kilometers rijden om ook maar iemand tegen te komen. De meeste verhuizingen van Nederland naar Denemarken vinden daarom plaats naar de regio Hovedstaden, wat letterlijk hoofdsteden betekent, dit is de regio waar alle grote(re) steden liggen. In dit gebied vindt ook de meeste economische activiteit plaats, je kunt dit vergelijken met de Randstad in Nederland.

Een huis kopen in Denemarken

Wanneer je een huis koopt in Denemarken, wordt het aangeraden om een makelaar in te schakelen. Die weet waar je op moet letten en kan je zo goed mogelijk informeren. Het is in Denemarken mogelijk om een hypotheek af te sluiten, meestal ligt de hypotheek rond 80 procent van de verkoopwaarde. Zorg er voor dat je een property report hebt, om problemen met het huis te voorkomen.

Om een beeld te krijgen van de prijzen in Denemarken, vind je hieronder de gemiddelde prijzen per vierkante meter per grote stad:

StadGemiddelde kosten per m2
Kopenhagen€5014,98
Aarhus€3990,46
Aalborg€2779,87

Let op: door jaarlijks stijgende prijzen kan het zijn dat de huidige tarieven afwijken. Raadpleeg daarom altijd meerdere bronnen.

Zoals je ziet is in de hoofdstad Kopenhagen de gemiddelde prijs veel hoger. Hier krijg je natuurlijk ook veel voor terug, zoals meer kans op een baan en hogere kwaliteit van leven. Meer informatie over de prijzen vind je hier.

Handige websites voor het kopen van een huis zijn:

Wonen in Denemarken: de voor- en nadelen

Er zijn talloze redenen om naar het prachtige Denemarken te verhuizen en iedereen heeft hiervoor natuurlijk zijn eigen persoonlijke redenen. Echter kent deze emigratie een aantal voor- én nadelen die bijna voor iedereen gelden. Ben je benieuwd welke dit zijn? Wij vertellen het je.

Voordelen van wonen in Denemarken

 • Denemarken is ongelofelijk veilig. Het land werd onlangs zelfs uitgeroepen tot #4 veiligste land ter wereld. Regels worden nageleefd, er is sprake van goede beveiliging en voldoende politie. Ondanks dat Nederland ook een veilig land is, is de kans groot dat je je na de emigratie nog veiliger voelt!
 • Door de lage bevolkingsdichtheid vind je zeeën van ruimte en rust. De wegen zijn rustiger en dit maakt rijden een stuk aangenamer dan in Nederland.
 • Denen werken minder. Een gemiddelde werkdag duurt korter en de meeste kantoren sluiten al om 16.00. Hiermee is Denemarken koploper in een verkorte werkweek zónder dat men salaris hoeft in te leveren.
 • Gelijkheid staat hoog in het vaandel. In Denemarken hecht men veel waarde aan gelijkheid en dit betekent dan ook dat er sprake is van een goed sociaal vangnet. Je kunt het vergelijken met Nederland.
 • De Deense mentaliteit komt overeen met de Nederlandse mentaliteit. Je hoeft je dus niet aan te passen om je toch snel thuis te voelen. Denen zijn open en vriendelijk en er is een goede balans tussen werk en privé. Ook kenmerkt de werkcultuur zich door weinig hiërarchie, dus ook dit lijkt sterk op Nederland.
 • De natuur! Je hebt in Denemarken fjorden, bossen, duinen en prachtige meren. En wist je dat er een schiereiland is dat half Duits, half Deens is? Ook hier vind je prachtige en ongerepte natuur.

Verhuizen naar Denemarken voor- en nadelen

Nadelen van verhuizen naar Denemarken

 • Je moet eigenlijk wel van paling houden. Paling wordt in veel gerechten verwerkt en soms zelfs in producten waarvan je het niet verwacht, zoals saus. De Deense keuken kenmerkt zich door paling en wanneer je hier niet van houdt of wanneer je geen vis eet, is het even opletten geblazen.
 • De Deense taal. Zowel Nederlands als Deens zijn Germaanse talen en dit houdt in dat de talen erg op elkaar lijken. Toch is het leren van de Deense taal een uitdaging, zeker wanneer je op leeftijd bent. Het zal dus niet vanzelf gaan, maar het leren van de basis is wel aan te raden. Gelukkig spreekt vrijwel iedere Deen Engels en is het doorgaans prima om pas na je emigratie te starten met een taalcursus.
 • Het leven in Denemarken is duurder. Het gaat gelukkig niet om hele grote getallen, maar boodschappen en woningen zijn ongeveer 5% duurder dan je gewend bent vanuit Nederland. Auto’s zijn helaas wel een stuk duurder en ook sigaretten en alcohol kosten meer door de hoge accijnzen.

Een snelle rekensom leert ons dat er meer voordelen dan nadelen zijn wanneer je overweegt te gaan verhuizen naar Denemarken. Naast dit lijstje van voor- en nadelen kun je waarschijnlijk nog wel meer voordelen bedenken (zoals het gratis onderwijs) en ook vast nog wel wat nadelen (zoals het achterlaten van je vrienden en familie in Nederland) maar over het algemeen geldt dat bijna niemand spijt krijgt van een verhuizing naar Denemarken!

Emigreren naar Denemarken: een veilig en gelukkig land

Wanneer je gaat wonen in Denemarken, kun je ervan verzekerd zijn dat je in een heel veilig land gaat wonen. Denemarken staat hoog in de lijst van veiligste landen, volgens de lijst van Vision of Humanity. Daarnaast lijkt Denemarken erg op Nederland. Zo lijkt de Deense taal op onze taal en ook de Deense mentaliteit heeft veel weg van onze mentaliteit.

Verder is het landschap vergelijkbaar met ons landschap. Het land is ook vlak en heeft net als Nederland ook een groot aantal kustgebieden. Wel wonen er veel minder inwoners dan in Nederland en dit zie je dan ook terug in de opbouw van wegen en steden. Zo is autorijden veel aangenamer in Denemarken. Het is er nooit druk op de wegen.

Waarom zijn Denen zo gelukkig?

Je vindt in Denemarken rust, ruimte en een hoge levensstandaard. De Denen hebben een perfecte balans tussen werk en privé. Ze hebben vertrouwen in de maatschappij, want alles is goed geregeld. Zo werken de Denen meestal niet langer dan tot 16:00. Op deze manier kunnen ze veel tijd met hun familie en vrienden doorbrengen. Verder is gelijkheid heel belangrijk in het land en door het goede sociale vangnet is dit geen probleem.

De Deense keuken bestaat vooral uit vis, vlees en aardappelgerechten. De Deense keuken blijft dicht bij de natuur. Er is altijd en overal vis, zoals zalm en paling. Paling wordt overigens overal in verwerkt, zoals in saus en je hebt zelfs palingtaart. De Deense keuken kent allerlei tradities en Denen nemen deze tradities nog altijd zeer serieus. Verjaardagen zijn bijvoorbeeld heel belangrijk en er worden dan altijd ver van te voren voorbereidingen getroffen, zoals taarten en koekjes bakken.

Klimaat

In het voorjaar en de zomermaanden heeft Denemarken een aangenaam klimaat. De temperaturen zijn dan vergelijkbaar met de Nederlandse temperaturen. In de winter liggen deze temperaturen wat lager dan in Nederland. Denemarken is natuurlijk laaggelegen, maar heeft een enorm afwisselend landschap met akkers, weilanden, koolzaadvelden en bossen. De kustlijn is hier lang: 500 kilometer en je vindt hier fjorden. Misschien niet zo steil en indrukwekkend als die in Noorwegen, maar zeker prachtig.

kosten levensonderhoud in denemarken

Dagelijkse kosten als je gaat emigreren naar Denemarken

Wonen in Denemarken is vrij duur. Het is nog niet zo duur als Zwitserland of Noorwegen, maar volgens de data van Numbeo staat het land wel op nummer vijf van de duurste landen ter wereld. Maar laat je niet ontmoedigen door de hoge kosten in Denemarken. Gezondheidszorg en onderwijs zijn er bijvoorbeeld gratis. Ook een huis huren in Denemarken is helemaal niet zo duur. Dat is, gemiddeld genomen, slechts 5 procent duurder dan in Nederland.

Ook de boodschappen in Denemarken verschillen helemaal niet zo heel veel met Nederland. Denemarken is iets duurder dan Nederland, zo’n 5 procent. Wel zijn alcohol en sigaretten veel duurder in Denemarken, vanwege de hoge accijnzen. Een belangrijke tip om veel geld te besparen is het kopen van groenten en fruit per seizoen. Deze prijzen verschillen veel van elkaar in Denemarken, waardoor je hier een hoop op kunt besparen. Maak ook zeker gebruik van de kortingen op producten in de supermarkt. Uit eten gaan is duur, en daarom valt het aan te raden om zelf je maaltijden te koken. Je kunt hier veel op besparen.

Verhuizen naar Denemarken: Ervaringen van anderen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Gelukkig zijn er genoeg Nederlanders die je al voorgingen en hun ervaringen online delen. Op Google vind je talloze verhalen, maar wij van Sirelo helpen je graag ook op weg, onze aanbevelingen:

 • Rick emigreerde naar Denemarken en deelt zijn verhaal. Je vindt deze hier.
 • Familie Klok verhuisde in 2011 naar Denemarken en hun ervaringen bekijk je in deze video.
 • Ook Domien is woonachtig in Denemarken. Zij woont er al 40 jaar en is er voor de liefde heen gegaan op 25 jarige leeftijd. Benieuwd hoe het leven in Denemarken is als vrouw met een gezin? Lees haar verhaal.

Emigreren naar Denemarken?

Is jouw emigratie definitief een feit? Begin dan tijdig met het zoeken naar een verhuisbedrijf. Wij kunnen je hier vrijblijvend en eenvoudig bij helpen!

Namens het Sirelo team wensen we je veel succes met dit avontuur! Wil je zeker weten dat je goed voorbereid richting Denemarken vertrekt? Lees dan ook de onderstaande artikelen.