Verhuizen naar Hilversum

Ben je van plan om te verhuizen naar Hilversum of wil je meer weten over de stad? Lees hier meer over wat Hilversum te bieden heeft. Buiten haar status als Mediastad heeft Hilversum namelijk ook prachtige villa’s. De huizenprijzen zijn weliswaar hoog, maar laat Sirelo je hier helpen om zo goedkoop mogelijk naar Hilversum te verhuizen.

Verhuizen naar Hilversum

Verhuizen naar Hilversum

In Hilversum ligt het bekende Beeld en Geluid Museum. Dit museum is goed bereikbaar met de trein en ligt aan het mediapark. In dit museum is de mediageschiedenis van Nederland terug te vinden, en zijn er veel interactieve activiteiten die je kunt doen. Als je gaat verhuizen naar Hilversum is het zaak om te weten hoe de inschrijvingsprocedure in zijn werk gaat.

Verhuizen binnen of naar de gemeente Hilversum: Inschrijven

In Nederland (en dus ook in Hilversum) geldt dat je je 28 dagen voor de verhuisdatum kunt inschrijven bij de gemeente. Je hebt hiervoor tot 5 dagen na de verhuizing. Er zijn drie manieren waarop je de verhuizing kunt doorgeven:

  1. Online: vul het formulier (je kunt dit hier vinden) in door in te loggen met je DigiD
  2. Papieren versie: je vult het gedownloade formulier adreswijziging in en stuurt dit op naar de gemeente
  3. In persoon: ga naar de balie op het Stadskantoor (maak hiervoor telefonisch een afspraak)

Je kunt de verhuizing doorgeven als je 16 jaar of ouder bent. Je echtgenoot (of partner in het geval van een geregistreerd partnerschap) mag dit ook voor jou doen. En ieder meerderjarig kind mag dit ook voor zijn/haar ouders doorgeven aan de gemeente.

Verhuizing vanuit het buitenland

Ook vanuit het buitenland zijn er mensen die naar Hilversum verhuizen. Wanneer je langer dan 4 maanden in Nederland wilt blijven, moet je binnen 5 dagen na aankomst in het land naar het Stadskantoor van de betreffende gemeente. Omdat je uit het buitenland komt, dien je altijd een fysieke afspraak op het Stadskantoor te maken. Alle personen die met je mee verhuizen naar Hilversum dienen aanwezig te zijn bij de afspraak om zichzelf te identificeren. Zorg tevens voor de juiste akten zodat je niet voor verrassingen staat.

Kosten van je verhuizing

Op Sirelo vind je zes verhuisbedrijven uit Hilversum die je kunt vergelijken aan de hand van prijzen, beoordelingen en ervaringen van je medegebruikers. Door deze bedrijven met elkaar te vergelijken kun je veel geld besparen op de kosten van je verhuizing. Wanneer je gedurende de hele dag binnen Hilversum verhuist, zul je tussen de 600 en 800 euro kwijt zijn. Verhuis je vanuit een andere gemeente? Denk dan aan 800 tot 1.000 euro! Klik op de button hieronder om geld te besparen!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Hilversum

Hilversum is een economisch welvarende stad met hoge werkgelegenheid. In 2012 verdiende het gemiddelde huishouden 36.400 euro en was de gemiddelde WOZ-Waarde 250.000 euro. Nike, Oxxio en Vedior hebben bijvoorbeeld het hoofdkantoor gevestigd in Hilversum. Daarbovenop is er natuurlijk veel extra werkgelegenheid door het mediapark. De huizenprijzen hebben de laatste jaren ook gemerkt dat de verhuizing naar Hilversum populairder wordt.

Hilversumse huizenprijzen

2013201420152016
€ 253.527€ 269.621€ 280.239€ 295.175

Verhuizing binnen of naar Hilversum

Wonen in Hilversum is erg aangenaam door haar centrale ligging. Met het openbaar vervoer ben je in een oogwenk op Utrecht Centraal, en met de auto is Amsterdam net zo bereikbaar als Utrecht. Verhuizen naar Hilversum is daarom ook erg in trek!

Hilversum telt veel 19e eeuwse villa’s. Deze zijn vanaf ongeveer 1850 aangelegd en liggen in de volgende daarvoor speciaal bestemde wijken:

  • Rompenberg
  • Nimrodpark
  • Kannesheuvelpark
  • Diergaardepark
  • Het Witte Huis