Verhuizen naar Leiden

Leiden is met ruim 195.000 inwoners de 4e gemeente in Zuid-Holland. Na Den Haag is het zelfs de dichtstbevolkte gemeente van Nederland met 5524 inwoners per vierkante kilometer. In 1575 kreeg Leiden haar eerste universiteit, tevens de eerste universiteit van Nederland. De universiteit bestaat nog steeds en is daarmee al meer dan 400 jaar oud! Ga jij verhuizen naar Leiden? Dan ben je hier goed!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Leiden

Verhuizen naar Leiden is erg in trek. Het gemiddelde inkomen in Leiden is hoger dan de rest van Nederland, met een 34.000 euro per huishouden. In Leiden wonen erg veel jonge mensen, de grootste leeftijdsgroep is 20 tot 29 jaar oud. In een rapport wat de gemeente Leiden heeft uitgegeven in 2014 sprak de gemeente over hun visie over het leven in Leiden. Er werd in dit rapport aangegeven dat Leiden een stad is waar iedereen mee moet tellen. Het doel van de gemeente in Leiden is om zo veel mogelijk mensen te betrekken bij de samenleving. Eén ding weet je dus zeker, de gemeente Leiden investeert in haar inwoners.

Verhuizen naar Leiden

Er wordt veel naar Leiden verhuisd. Dit is terug te zien in de woningprijzen, de gemiddelde vraagprijs is 257.000 euro. Gelukkig wordt er verwacht dat de prijzen blijven stijgen voor de komende 10-20 jaar, dus verhuizen naar Leiden zal waarschijnlijk niet tot een verlies leiden!

Leven in Leiden

Verhuizen naar LeidenIn Leiden zijn veel initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren. Als je naar Leiden gaat verhuizen hoef je je dus geen zorgen te maken om de leefbaarheid. Met een hoge bevolkingsdichtheid zijn alle voorzieningen binnen handbereik en is er een hoge werkgelegenheid. Met een centrale ligging in Zuid-Holland zijn steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op korte reisafstand en goed met het openbaar vervoer te bereiken. In de zomer is een dagje Scheveningen ook niet ondenkbaar.

Met haar rijke verleden is Leiden een cultuurrijke stad die een grote invloed heeft gehad op de vorming van Nederland. Dit is terug te zien in veel bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn: De Burcht van Leiden, de Pieterskerk en meerdere musea die het rijke verleden in kaart brengen.

Ben jij van plan te verhuizen naar Leiden?

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Informatie over Leiden

Leiden heeft verschillende grote buurten. De grootste buurten zijn: Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict en Binnenstadnoord. Naast de bekende universiteit is er nog een tweede universiteit van Amerikaanse afkomst in Leiden. Daarnaast is er ook nog een hogeschool.

Jaarlijks zijn er veel evenementen in Leiden, van het Leiden Chess Tournament tot de jaarlijkse Werfpop is er ieder jaar wel een groot evenement. Als je gaat verhuizen naar Leiden weet je dus zeker dat je je niet zal vervelen!