Goedkoop verhuizen: 8 bespaartips en gratis offertes

Verhuizen naar de stad of het dorp van je dromen, maar daar niet teveel geld voor willen betalen? Laat je niet tegenhouden door de kosten 🙂 .
Wij helpen jou graag verder!
Hier lees je handige tips om geld te besparen bij jouw verhuizing. Daarnaast kun je gratis en gemakkelijk 5 offertes aanvragen om te verhuizen tegen een nóg lagere prijs!

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Verhuizen kan een dure bedoeling zijn, maar wij delen graag onze beste tips om goedkoop te verhuizen. Zo hou je meer geld over om van jouw nieuwe plek weer een gezellig (t)huis te maken!

1. Verhuis niet last minute!

Voorkom stress en begin optijd met de voorbereiding van je verhuizing. Een vakantie last minute boeken is natuurlijk prima! Maar met verhuizen is dat echt geen aanrader. Er valt veel te regelen en wij willen niet dat je meteen aan vakantie toe bent nadat de verhuiswagen wegrijdt!

Mocht je hulp nodig hebben van een verhuisbedrijf, boek die dan zo vroeg mogelijk – Dat scheelt in de prijs!

2. Vergelijk offertes en vind een goedkoop verhuisbedrijf

Een hele inboedel verplaatsen is niet iets wat je wekelijks doet, tenzij je bij een verhuisbedrijf werkt dan😉. Vaak wordt er voor deze klus aangeklopt bij een professioneel verhuisbedrijf. Deze experts nemen de zware taak van je over en zorgen dat jouw verhuizing op rolletjes verloopt!

Let op: Veel verhuisbedrijven nemen het aantal kilometers die overburgt moeten worden op in de verhuiskosten; dat zijn de voorrijkosten. Deze kosten kun je laag houden door een goedkoop verhuisbedrijf te zoeken in de buurt van jouw huidige woonplaats!
Laat ons het werk doen, en vraag hieronder vrijblijvend tot 5 offertes aan!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Wil je weten hoeveel jouw verhuizing zal gaan kosten? Selecteer de grootte van je inboedel die je wil verhuizen en ontvang 5 gratis offertes voor je verhuizing!

Tip: Plan jouw verhuizing op een doordeweekse dag! Wellicht moet je daarvoor een dagje vrijvragen, maar doorgaans zijn de verhuiskosten doordeweeks lager dan in ’t weekend!

3. Moet echt álles mee naar het nieuwe adres?

Heb je servies dat staat te verstoffen, of kom je dingen tegen waarvan je niet eens wist dat je ze nog had? Herkenbaar! Deze derde tip voor goedkoop verhuizen kan voor veel mensen lastig zijn. Namelijk: Ascheid nemen van spullen die je niet meer nodig hebt of gebruikt. Ga voor de verhuizing goed na welke spullen je echt wilt houden en welke niet, want de grootte van je inboedel is één van de belangrijkste factoren die de prijs van jouw verhuizing bepalen.

Alles wat je niet meer wilt kun je verkopen, weggeven of weggooien.
Laat het verkooptalent in jezelf naar boven komen! Indien je spulletjes voor een leuke prijs weet te verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats, houd je wat extra geld over!

Tip: Mis je nog een bureau of heb je tijdelijk een salontafel nodig, maar weet je nog niet wat mooi in jouw nieuwe woonkamer zal staan? Bespaar dan geld door een deel van je nieuwe inboedel tweedehands te kopen, zodat je nog even kan sparen en later op zoek kunt gaan naar iets wat écht in jouw nieuwe interieur past.

4. Wees creatief met verpakkingsmateriaal

  • Gebruik vuilniszakken in plaats van dure kledingzakken – Zonder kreuken en vouwen dure pakken en feestelijke jurkjes verhuizen? Dan kun je kledingzakken aanschaffen. Maar een andere, en vooral goedkopere manier is het gebruiken van vuilniszakken als kledingzak. Zó geregeld: Hang je kleding op, knip een gat in het midden van de onderkant van de vuilniszak, steek hier +/- 5 hangers hangers doorheen, en je kleding is beschermd!
  • Verpak breekbare spullen met handoeken – We willen allemaal minder plastic gebruiken. Nóg een reden om duur bubbeltjesplastic links te laten liggen. Tijdens je verhuising kies jij voor de goedkopere optie en wikkel je handoeken om glazen, borden en vazen! Zijn de handoeken al ingepakt? Dan heb je misschien nog die warme trui, je badjas of dat fijne dekentje over.

5. Regel goedkope of gratis verhuisdozen!

Nog een tip voor goedkoop verhuizen en het verpakken van jouw waardevolle items. Een verhuisdoos hoeft niet altijd duur te zijn. Lees hier meer over verhuisdozen! Bij de lokale bouwmarkten kun je ook goedkope verhuisdozen vinden, maar ook online is er genoeg aanbod om goedkope verhuisdozen te vinden.

Tip: Vergeet niet als je er voor kiest om (goedkope) verhuisdozen te kopen, naar de draagkracht te kijken. Kan de doos minimaal 30 kg aan, dan zijn ze goed voor jouw verhuizing! – Better safe than sorry!

Helemaal niets betalen voor je verhuisdozen kan natuurlijk ook! Kijk vrienden en familie lief aan want wie weet hebben zij nog verhuisdozen liggen die zij niet meer gebruiken. Kijk ook als je boodschappen doet of er (fruit)dozen te verkrijgen zijn bij de supermarkt. Die kun je ook prima gebruiken en zijn redelijk stevig.
Vooral bananendozen zijn een goede optie! – Gaan met die banaan! 🙂 

6. Vraag hulp aan familie, vrienden en professionals

Dan zijn we alweer bij bespaartip nummer 6! En die luidt: Vraag hulp, je staat er niet alleen voor! Ook als je liever niet te veel wilt uitgeven aan je verhuizing, kun je een verhuisbedrijf inhuren.

Het uit elkaar halen van meubels, het inpakken van spullen, en het in- en uitladen van je spullen, zijn namelijk allemaal dingen die je voorafgaand aan de verhuizing kunt doen, en waar vrienden en familie je mee kunnen helpen!

Zo betaal je in principe alleen voor het verhuizen van A naar B, en niet voor alle extra diensten zoals inpakken, (de)montage et cetera. En bovendien is het natuurlijk super fijn (en gezellig) om vertrouwde mensen om je heen te hebben tijdens deze grote opgave! – Een win-win situatie dus! 🙂

verhuizen met kinderen

7. Regel optijd de vaste lasten

Het niet op tijd overzetten of opzeggen van abonnementen van vaste lasten zoals energie en internet, komt vaker voor dan je denkt! Het zou zonde zijn als je nog voor internet, of gas/water/licht betaalt, terwijl je daar geen gebruik meer van maakt! Zeg daarom optijd contracten op of zet ze over op het nieuwe adres! Fijn als dat geregeld is en het bespaart onnodige kosten.

8. Bespaar niet alleen op geld, maar bespaar jezelf ook stress!

En last but not least…  Geven wij jou graag nog advies. Niet zo zeer over geld besparen, maar om stress te besparen!

  • Pak voor de eerste week in je nieuwe huis een koffer in! Eigenlijk net zoals je zou doen als je op vakantie gaat. Dan heb je je oplader, kleding, verzorging en andere belangrijke spullen bij de hand. Zo kun je een week vooruit, en hoef je in de hectiek geen extra spullen te kopen zoals shampoo, mochten de verhuisdozen zichzelf niet uitpakken 😉
  • Makkelijk geld beparen doe je ook als je geen eten bestelt maar zelf alvast wat maaltijden voorbereidt!
    Op de dag van het verhuizen hoef je deze alleen nog maar uit de koelkast/vriezer te halen, en op te warmen. Zo heb je een heerlijke en gezonde maaltijd, zélfs als je geen tijd hebt om te koken.

Extra tip: Goedkoop internationaal verhuizen

Zeker als je internationaal gaat verhuizen, kun je je afvragen hoe je geld kunt besparen. Bij dit soort verhuizingen ben je eerder aangewezen op hulp door een verhuisbedrijf. Maar dat is geen reden tot paniek; wij leggen hier alles uit over de kosten van een internationale verhuizing op deze pagina.

Een goede tip voor een goedkope internationale verhuizing is: Verhuis niet te veel en kies voor groupage transport. Dit betekent dat je niet een hele container huurt, maar dat de container maar gedeeltelijk gevuld wordt met jouw inboedel. De ruimte in de container die over is, wordt gevuld met de inboedel van anderen.

De kosten van internationaal verhuizen worden grotendeels bepaald door het volume, dus groupage is aanzienlijk goedkoper dan een volledige container verhuizen.

Verder helpen bovenstaande tips ook mee aan een goedkope intenationale verhuizing! – Laat het avontuur maar beginnen! 

Verhuiswagen

Of je de Nederlandse grens over gaat of je blijft in ons kikkerlandje, verhuizen begint bij Sirelo! Wij helpen jou om (goedkoop) te verhuizen zonder stress! Vul je hier het offerte formulier in, dat weet je snel welk prijskaartje er aan jouw verhuizing hangt!

Wij helpen elk jaar meer dan 100.000 mensen met verhuizen, ook jou helpen we je graag verder! Lees daarom meer informatie hieronder!