Goedkoop Verhuizen: 11 bespaartips en gratis offertes

Op deze pagina over goedkoop verhuizen vind je handige tips om geld te besparen. Daarnaast kun je gratis 5 offertes aanvragen voor je verhuizing voor een nog lagere prijs. Win-win!

Ontvang 5 gratis offertes.
Bespaar vandaag nog!

Het liefst zou natuurlijk iedereen goedkoop willen verhuizen. Dit is vaak echter lastiger dan je denkt. Bij een verhuizing komen vaak ontzettend veel extra kosten kijken waar mensen vooraf geen rekening mee houden. Ons doel is dan ook om jou te helpen bij je verhuizing. We doen dit door het geven van enkele handige bespaartips. Daarnaast werken we samen met goedkope verhuisbedrijven door heel Nederland. Door ons offerteformulier in te vullen vergelijk je snel en eenvoudig maximaal 5 van deze verhuisbedrijven.

Goedkoop verhuizen binnen Nederland

11 tips voor een goedkope verhuizing

Hieronder hebben we de meest relevante bespaartips voor jou op een rijtje gezet. Houd er wel rekening mee dat niet alle 11 de tips voor iedere verhuizing even relevant zijn.

1. Vind een verhuisbedrijf dicht bij je in de buurt

Indien je de verhuizing wilt laten doen door een verhuisbedrijf is dit een goede tip. Veel verhuisbedrijven nemen het aantal kilometers wat ze moeten overbruggen op in de verhuiskosten. Als je in Utrecht woont zal een verhuisbedrijf in Utrecht je dus waarschijnlijk voor een betere prijs kunnen helpen dan een bedrijf in Groningen. Op onze pagina ‘zoek verhuisbedrijf‘ vind je een compleet overzicht van alle verhuisbedrijven in Nederland per stad.

2. Help zelf mee met de verhuizing of doe desnoods alles zelf

Ken je iemand met een busje en ken je sterke mensen die je kunnen helpen? Dan is het natuurlijk helemaal ideaal als je geen hulp van een bedrijf nodig hebt. Dit is dus misschien wel de beste manier om goedkoop te verhuizen. Echter is tijd natuurlijk ook geld. Je moet er dus wel de tijd voor hebben en stressbestendig zijn. Ben jij van plan om alles zelf te doen? Dan kunnen deze verhuistips jou wellicht verder helpen!

3. Doe van te voren veel werk zelf

Ken je niemand met een busje? Ook dan kun je nog goedkoop verhuizen. Je kunt zelf al veel werk van te voren doen, ook als je nog geen ervaring hebt. Denk dan aan het uit elkaar halen van je meubels, het inpakken van je spullen, de verhuisdozen vast klaarzetten, et cetera. Op deze manier betaal je in principe alleen voor het verhuizen van A naar B, niet voor alle extra diensten zoals inpakken, (de)montage et cetera.

4. Goedkoop verhuizen betekent voorbereiden

Wij raden je aan om je verhuizing een maand of enkele maanden voor datum te plannen. Als je wacht tot op het laatste moment, kunnen er extra kosten verrekend worden door een verhuizer. Je bespaart op deze manier niet alleen geld maar je zult jezelf ook een hoop stress besparen. Veel mensen denken een verhuizing ‘wel even geregeld te hebben’. Er komt echter enorm veel bij kijken. Het is dus wel zo lekker als je tijdig een verhuisbedrijf inschakelt die je rustig door het gehele proces heen kan helpen. Meer informatie kan je ook vinden op onze algemene pagina over verhuizen.

5. Neem niet alles mee maar neem ook afscheid van spullen

Onze vijfde tip kan voor veel mensen lastig zijn. Namelijk: Neem niet alles mee maar neem ook afscheid van spullen. We weten hoe lastig en jammer het is maar het kan je wel veel geld besparen. Er zijn mensen die letterlijk hun hele inboedel meenemen naar een nieuw huis. Eenmaal daar komen ze er dan achter dat ze de helft niet nodig hebben. Ga voor de verhuizing goed na wat je echt wilt houden en wat niet. Alles wat je niet wilt houden kun je verkopen of weggooien. Indien je nog wat spullen voor een leuke prijs weet te verkopen hou je ook wat extra’s over voor de verhuizing zelf.

Tot 40% besparen op goedkoop verhuizen?
Vraag 5 gratis offertes aan

6. Kies voor gebruikte verhuisdozen

Op websites als Marktplaats kun je voor een zeer goedkope prijs verhuisdozen vinden. Dit zal zeker schelen ten opzichte van de normale kosten voor verhuisdozen bij bijvoorbeeld een verhuisbedrijf. Op deze pagina op Marktplaats vind je bijvoorbeeld al gebruikte verhuisdozen. Soms zijn deze zelfs gratis op te halen bij iemand in de buurt.

Tip: lees ons artikel Verhuisdozen bestellen: how en waar?

7. Verhuis op een doordeweekse dag

Veel mensen werken uiteraard overdag. Toch raden we je aan om een vrije dag te nemen om de verhuizing overdag te doen op een doordeweekse dag. In het weekend is het vaak druk voor verhuisbedrijven waardoor zij extra kosten kunnen verrekenen. Hetzelfde geldt voor de avonduren. Ook qua verkeer is het beter om overdag te verhuizen.

8. Kijk of je in aanmerking komt voor een verhuisvergoeding

Deze tip is voornamelijk relevant bij internationale verhuizingen. Wanneer je internationaal verhuist kun je tot maximaal 7.750 euro onbelaste verhuisvergoeding ontvangen. Meestal is dit door een werkgever. Ook de gemeente kan je in sommige gevallen een verhuisvergoeding geven. Dit is dan weer vaker het geval als je verhuist binnen Nederland. Denk dan aan een vergoeding voor een gedwongen verhuizing door bijvoorbeeld een stadsrenovatie of handicap.

9. Neem tijdens het klussen iedere keer vast wat spullen mee

Je kunt ook goedkoop verhuizen door voor de verhuizing al deels van te voren te doen. Daarmee bedoelen we: Stel je moet klussen in je nieuwe huis, dan kun je iedere keer alvast wat dozen meenemen. Op deze manier zal het volume van de spullen die je moet verhuizen uiteindelijk minder groot zijn. Een minder groot volume betekent een lagere prijs.

10. Vergelijk verhuisbedrijven voor een goedkope verhuizing

Indien je gebruik gaat maken van een verhuisbedrijf, vergelijk dan altijd! Het komt regelmatig voor dat mensen 1 offerte opvragen en daar blind voor gaan. Tarieven voor verhuizen kunnen per verhuisbedrijf echter enorm verschillen. Soms bespaar je tot wel 40% ten opzichte van een ander bedrijf. Vandaar ook dat wij een gratis offerte service aanbieden om dit vergelijken een stuk gemakkelijker te maken.

11. Bereken voor de verhuizing je volume

Het komt regelmatig voor dat verhuisbedrijven je inboedel te groot óf te klein inschatten. Dit kan resulteren in een hogere prijs achteraf en dit wil je uiteraard niet wanneer je goedkoop wilt verhuizen. Om dit te voorkomen kun je op Sirelo zelf je volume in kubieke meters berekenen om te controleren of verhuisbedrijven niet te veel berekenen.

Hoeveel kan ik besparen op mijn verhuizing?

We horen je al denken: Maar hoeveel kan ik dan precies besparen? Dat is ook voor ons helaas een lastig te beantwoorden vraag. Iedere verhuizing is uiteraard anders, dus zul je ook bij iedere verhuizing een ander bedrag kunnen besparen. Indien je gebruik maakt van een verhuisbedrijf kun je soms wel 40 á 50% besparen door bovenstaande tips te gebruiken. Een volledige verhuizing van Rotterdam naar Den Haag kan bijvoorbeeld soms wel €1.000,- kosten. Goedkoop verhuizen van Rotterdam naar Den Haag kan echter al voor €400,- gedaan zijn.

Internationaal ligt dit wel iets anders. De verhuiskosten zijn daar afhankelijk van hele andere factoren die voor ieder land verschillen. Klik op de link voor meer informatie over internationale verhuistarieven.

Tips voor een goedkope verhuizing

De enige conclusie die we voor je hebben indien je wilt weten hoeveel jij kunt besparen is: Vul het offerte-formulier in om 5 verhuisbedrijven te vergelijken. Je kunt dan ook aan ieder verhuisbedrijf vragen wat een extra dienst als inpakken kost. Zo kun je voor jezelf de afweging maken of je het liever zelf doet of laat doen. Hopelijk kun jij op deze manier voordelig en goedkoop verhuizen!

Meer informatie?