Nederland in cijfers

Huizenprijzen
55
Gem.
Kosten dagelijks leven
77
Hoog
Criminaliteitscijfers
35
Gem.
Gezondheidszorg
80
Goed
Totale score
84
Goed

Verhuizen naar Nederland

Nederland, het land dat zich kenmerkt door zijn molens, de Goudse kaas en de welbekende dijken. Het land kent steeds meer immigratie en wordt steeds populairder om naartoe te trekken. Nederland heeft een aantal bruisende steden, maar hoofdstad Amsterdam is toch wel hét gezicht van Nederland.  Dit is tevens één van de populairste steden om als Expat naartoe te verhuizen. Niet alleen expats weten Amsterdam goed te vinden, ook toeristen vind je hier veel. Dit zorgt ervoor dat de stad een multiculturele stad is waar je van iedere afkomst wel iemand zult tegenkomen. Overweeg je ook om (terug) te verhuizen naar Nederland? Kom er hier dan achter of dit iets voor jou is!

Verhuizen naar Nederland

Nederland maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee, langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België. De Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken als bijzondere gemeenten deel uit van het land. Nederland kent bijna 17 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 41.543 km². Er wonen dus relatief veel mensen in een klein land, desalniettemin heeft het land ook uitgestrekte gebieden waar men kan genieten van de natuur zoals deze ooit bedoeld was.

Verhuizen naar Nederland

Denk je er aan om te verhuizen naar Nederland? Je bent niet de enige. De immigratie in Nederland neemt steeds meer toe en Nederland is inmiddels een land met een multiculturele samenleving. Wanneer je besluit te verhuizen, kun je de inboedel wellicht belastingvrij invoeren. Dit geldt wanneer je vanuit een ander EU-land naar Nederland verhuist. Je kunt hiervoor een aangifte voor invoer doen bij de Douane. Je geeft daar dan aan dat je de verhuisboedel belastingvrij wilt invoeren. Dit kun je echter niet alleen doen; deze aangifte doe je samen met het verhuisbedrijf. Het verhuisbedrijf geeft de verhuisboedel aan met een speciale code (vrijstellingscode), waardoor je de verhuisboedel belastingvrij kunt invoeren. Ben je benieuwd wat een verhuizing naar Nederland zal gaan kosten?

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Werken in Nederland

Wanneer je de Nederlandse nationaliteit bezit mag je in Nederland werken. Ook wanneer je uit een ander EU-land of Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland komt mag je zonder vergunning starten met werken. Mensen uit overige landen mogen onder bepaalde voorwaarden in Nederland werken, dit is afhankelijk van het verblijfsdocument en de vergunning die je hebt.

Je kunt in Nederland het beste via internet opzoek gaan naar een baan. Verschillende websites bieden vacatures aan en via internet is het makkelijk om te solliciteren. Zorg dat jouw CV eruit springt ten opzichte van anderen, veel mensen zijn in deze tijd op zoek naar werk dus je zal wel moeten opvallen. Ook via een uitzendbureau of via je huidige netwerk is het mogelijk om binnen relatief korte tijd een baan te vinden.

Als je het niet (meer) gewend bent om in Nederland te werken, houdt dan rekening met het feit dat Nederland een dichtbevolkt land is en je dus wel eens in de file terecht kunt komen. Veel mensen trekken van en naar de grotere steden voor hun baan. De ochtend- en middagspits zou je dus zoveel mogelijk kunnen vermijden door een woning in de buurt van je werk te zoeken, of andersom. Ook maakt menig Nederlander gebruik van het openbaar vervoer, maar dit zijn voornamelijk studenten of young professionals. Echter kun je altijd wel op je werk komen door middel van het openbaar vervoer, want in tegenstelling tot veel andere landen is dit in Nederland erg goed geregeld.

Verhuizen naar Nederland

Leven in Nederland

Nederland staat natuurlijk bekend om zijn stroopwafels, molens, klompen, de kaas en zijn dijken. Daar blijft het echter niet bij, want ook het mogen gebruiken van softdrugs is iets dat Nederland kenmerkt. Echter merk je van deze typische kenmerken weinig wanneer je er eenmaal woont. Men loopt hier niet op klompen en molens zie je niet overal. Toch is die gemoedelijke sfeer die deze aspecten schetsen op de meeste plekken in Nederland wel terug te vinden, hierdoor wordt Nederland als veilig en vertrouwd gezien.

De kwaliteit van leven in Nederland is hoog. Nederlanders zijn over het algemeen erg tevreden over zowel hun materiële als sociale omstandigheden. Nederland wordt gezien als een gezellig land waar men het goed heeft. Dit is één van de vele redenen waarom je kunt besluiten om te verhuizen naar Nederland.

Eten en drinken in Nederland is relatief goedkoop in vergelijking met andere EU-landen, daarentegen zijn andere levensmiddelen duurder. Hierdoor is het leven in Nederland niet per definitie goedkoper.

Op het gebied van wonen heb je in Nederland veel keus. Ga voor de anonimiteit van het wonen in de stad of zoek gemoedelijkheid op in één van de vele kleine dorpen die Nederland kent. Basisscholen en supermarkt vindt je overal, zelfs in de kleinste dorpen. Hiervoor hoef je vaak geen grote afstanden af te leggen, dit maakt met makkelijk om overal in Nederland te kunnen wonen.