Verhuizen naar Nieuwegein

Wonen met een uitstekende aansluiting op diverse hoofdsnelwegen en een gemeenteraad die gericht is op de toekomst. Verhuizen naar Nieuwegein is helemaal in! Met ruim 61.000 inwoners kan de stad uit de provincie Utrecht rekenen op een uitstekende populatie met inwoners uit alle leeftijdscategorieën. Verhuisbedrijven hebben hun handen de laatste jaren vol aan mensen die er voor kiezen om te verhuizen naar Nieuwegein.

Waarom verhuizen naar Nieuwegein?

Op dit moment is Nieuwegein met drie middelbare scholen en een ROC al voorzien van een uitstekende leeromgeving voor je kinderen. Daarnaast is de ligging van de stad uitstekend. De A2, A12 en A27 beloven je snel van Nieuwegein naar andere plaatsen in het land te brengen. Één van de redenen dat mensen hun heil zoeken in een verhuizing naar Nieuwegein is dan ook de centrale ligging.

Verhuizen naar Nieuwegein

Zonder treinstation lijkt openbaar vervoer in Nieuwegein niet goed georganiseerd te zijn, maar het tegendeel is juist. Via een sneltram kom je in een mum van tijd in Utrecht of IJsselstein voor een middag op het terras of een afspraak voor je werk. Andere aangrenzende gemeenten ten opzichte van Nieuwegein zijn Vianen en Houten. Je zult merken dat de omgeving zeer prettig voor het oog is. Een mooie zonsondergang is dan ook zeer gebruikelijk.

Het culturele aspect van de stad zorgt voor een interessante impuls bij mensen die zowel binnen als buiten Nieuwegein woonachtig zijn. Het Monument voor Jutphase oorlogsslachtoffers aan de Nedereindseweg prijkt al sinds 1949 in de stad. Dit oorlogsmonument is destijds gemaakt door Albert Dresmé. Het herdenkt militairen die de Tweede Wereldoorlog niet overleefd hebben, maar ook burgerslachtoffers en verzetsstrijders. De Barbarakerk is een oud en historisch gebouw met enkele rijksmonumenten. Zo is Nieuwegein voorzien van culturele waarden die een uitstekende toevoeging zijn op het jonge karakter dat de stad in de toekomst moet uitstralen.

Nieuw hart voor de toekomst

Scholen en sportgebouwen zijn in overvloed aanwezig in het hart van Nieuwegein. Volgens Peter Snoeren (wethouder onderwijs) hechten inwoners van de stad veel waarde aan een hart van de wijk dat wordt gevormd door scholen en sportgebouwen die de jeugd voorzien van mogelijkheden om handbal of andere sporten te bedrijven. De gemeenteraad pakt deze raad met beide handen aan en wil de wijk meer vorm geven. Er zijn derhalve plannen om scholen en sportcentra met elkaar te verbinden en te voorzien van kantines om ook het sociale leven een stimulans te geven.

De gezonde toekomstaspiraties van de gemeente zijn te herkennen in de populariteit van de stad onder bekende topsporters. Veel atleten en voormalig topsporters wonen in Nieuwegein. Erica Terpstra, Anita van Doorn en Nana Asare hebben in het verleden allen gekozen om te verhuizen naar Nieuwegein.

Wat zijn de huizenprijzen in Nieuwegein?

Ten opzichte van het landelijk gemiddelde is Nieuwegein een gemeente die uitstekend scoort met de huizenprijzen. Eind 2015 bedroeg het gemiddelde in de plaats iets minder dan 248.000 euro. Dit is nagenoeg een kwart minder dan het nationale gemiddelde (zo’n 329.000 euro). Destijds stonden er ook liefst 463 woningen te koop in de gemeente. Je zit nu dus op het juiste moment om te verhuizen naar Nieuwegein. Dergelijk lage huizenprijzen geven je de kans om iets extra’s te doen aan je keuken of om te sparen voor een nieuwe badkamer.

Een verhuizing naar Nieuwegein biedt veel uiteenlopende shopvoorzieningen. In totaal vind je 75 winkelketens, banken en tankstations in Nieuwegein. Winkelen kan bij kledingwinkels als Cool Cat, Mexx, Vero Moda en Score. Met in totaal zo’n twintig kledingwinkels hoef je de stad dus niet uit wanneer je nieuwe kleding nodig hebt voor het zomerseizoen. Nieuwegein is flexibel en de stad is een populaire verhuislocatie voor mensen uit diverse leeftijdscategorieën.

Van plan om naar Nieuwegein te verhuizen? Vraag via de button gratis en vrijblijvend tot wel 5 verhuisoffertes aan!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan