Verhuizen naar Noorwegen
De kosten, een stappenplan & meer handige info

Ga jij verhuizen naar Noorwegen? De haast in Nederland inruilen voor de rust in Noorwegen? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. We vertellen je op deze pagina wat je verhuizing gaat kosten, we overhandigen je een stappenplan, geven je een aantal leuke weetjes mee én de mogelijkheid om vliegensvlug een verhuisbedrijf te vinden. Lees snel verder. 🙂

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Noorwegen: wat kost dit?

Verhuizen naar Noorwegen kost gemiddeld tussen de €4.800 en €8.100. De exacte kosten van jouw verhuizing zijn onder andere afhankelijk van hoeveel kubieke meters aan inboedel je verhuist en wat de bestemming is. Internationale verhuisbedrijven hebben daarom eerst deze info nodig voordat zij een exacte verhuisofferte voor je kunnen opmaken, maar op deze pagina helpen we je alvast op weg.

Gemiddelde kosten van verhuizen naar Noorwegen

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een verhuizing vanuit Nederland naar Noorwegen op basis van het aantal kamers.

Type woning Gemiddelde verhuiskosten naar Noorwegen
1 kamer woning€4.800 – €5.900
3 kamer woning€5.500 – €6.700
5 kamer woning€6.900 – €8.100

💬 Sirelo’s TIP: Over het algemeen baseren internationale verhuisbedrijven de prijs van jouw verhuizing grotendeels op het volume in kubieke meters. Dit volume bereken je makkelijk en snel met deze volume calculator!

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Wil je, naast een indicatie, weten wat jouw verhuizing naar Noorwegen precies gaat kosten? We’re here to help! Je kunt met het onderstaande offerteformulier makkelijk en snel verhuisoffertes vergelijken. Door te vergelijken voorkom je dat je te veel betaalt én je weet zekert dat je met een betrouwbaar verhuisbedrijf in zee gaat. ⬇️

Verhuizen naar Noorwegen?
Vergelijk verhuisoffertes en bespaar! Wat ga je verhuizen?

💬 Sirelo’s TIP: Nog niet toe aan het aanvragen van offertes, maar ben je wel benieuwd welke internationale verhuisbedrijven jouw verhuizing zouden kunnen uitvoeren? Dan raden we je aan om de pagina ‘Verhuisbedrijf Noorwegen’ te bekijken en deze op te slaan!

Emigreren naar Noorwegen: stappenplan

Een internationale verhuizing (ofwel emigratie) naar Noorwegen staat voor veel mensen gelijk aan stress en dat is zonde, want bovenal zou het een avontuur moeten zijn! Een goede planning zal je stress doen verminderen en daar gaan we voor. Doe je mee? We vertellen je stap voor stap waar je bij stil moet staan wanneer je plannen hebt om te emigreren naar Noorwegen.

Ondanks dat Noorwegen niet onder de EU valt, is er wel sprake van vrij verkeer van personen – dat scheelt je in ieder geval het aanvragen van een visum 😉 waar moet je dan wel aan denken?

 • Woonruimte in Noorwegen vinden ✔️

  Doorgaans is dit voor de meeste Nederlanders die naar Noorwegen verhuizen, de eerste stap. Voor veel vervolgstappen tijdens het emigratieproces zul je namelijk al moeten kunnen aantonen dat je woonruimte hebt gevonden.

 • Een D-nummer aanvragen ✔️

  Om in Noorwegen te kunnen wonen en werken, heb je een persoonsnummer nodig. Om dit persoonsnummer aan te kunnen vragen, dien je eerst het D-nummer aan te vragen. Dit tijdelijke nummer heb je vervolgens nodig om je definitieve persoonsnummer aan te vragen. Het aanvragen van het D-nummer kun je al doen vóór het verhuizen naar Noorwegen.

 • Een passend verhuisbedrijf vinden ✔️

  Begin hier tijdig mee – je wil niet op het laatste moment nog op zoek moeten gaan naar een verhuisbedrijf Noorwegen. Dit bedrijf wordt immers verantwoordelijk voor het verhuizen van al je dierbare spullen! Dat is niet niks. Vergelijk daarom verhuisbedrijven en maak een weloverwogen keuze.

 • Een registratiebewijs aanvragen ✔️

  Wanneer je langer dan 3 maanden in Noorwegen wil verblijven, dan heb je een registratiebewijs nodig. Je kunt deze pas aanvragen wanneer je werk hebt gevonden in Noorwegen, een eigen bedrijf start, voldoende eigen vermogen hebt om hiervan te kunnen leven of wanneer je hier gaat studeren. Het aanvragen doe je na je verhuizing en kan hier.

Verhuizen naar Noorwegen

 • Het belastingkantoor bezoeken voor een belastingkaart ✔️

  In Noorwegen heb je een belastingkaart nodig. Deze heeft bijvoorbeeld je werkgever nodig voor het betalen van je salaris. Het aanvragen van de belastingkaart (ook wel skattekort) gaat via het belastingkantoor. Het invullen van het verhuisformulier kun je al voor je bezoek doen. Deze vind je hier.

 • Inschrijven in het bevolkingsregister ✔️

  Wanneer je je skattekort hebt, kun je je laten registreren in het bevolkingsregister en een officieel persoonsnummer aanvragen. Je moet je hiervoor eerst melden bij het politiebureau. Vervolgens kun je jezelf en je gezin aanmelden bij het bevolkingsregister. Enkele weken hierna ontvang je je persoonsnnummer: je fødselsnummer (of afgekort Fnr). Je hebt dit persoonsnummer nodig om een bankrekening te openen, verzekeringen af te sluiten enzovoort. Vergelijkbaar met je Nederlandse burgerservicenummer (BSN) dus!

 • Een Noorse bankrekening openen ✔️

  Wel zo handig wanneer je in Noorwegen woont, is het hebben van een Noorse bankrekening. En heb je er ook al aan gedacht om je Euro’s om te zetten naar Noorse kronen? Onze partner helpt je graag verder! ⬇️

 • Een zorgverzekering afsluiten ✔️

  Na het verhuizen naar Noorwegen wil je wel zeker weten dat je goed verzekerd bent. Ook daarvoor hebben wij een handige partner voor je.

Naar Noorwegen verhuizen: de feitjes

Wist je dat steeds meer Nederlanders besluiten te emigreren naar Noorwegen? Dat is niet gek: de lonen liggen over het algemeen hoger dan in Nederland en veel sociale zaken zijn erg goed geregeld. Daarnaast doet de Noorse overheid erg zijn best om jonge mensen met een technische opleiding aan te trekken: door de vergrijzing in Noorwegen wordt de vraag naar dit soort immigranten steeds groter. Twijfel je nog of verhuizen naar Noorwegen de juiste beslissing is? Lees dan snel verder! 😉

💬 Door déze weetjes verhuis jij het liefst vandaag nog

Wist je dat…

– Je met een gerust hart mag tutoyeren na je emigratie naar Noorwegen? De samenleving is namelijk minder hiërarchisch en kennen ook geen u-vorm, zoals wij die kennen. Men gaat snel over op de voornaam en titels worden vrijwel nooit gebruikt. Tijdens jouw (nieuwe) rol binnen een Noorse organisatie zijn titels dus minder belangrijk.

– Noorwegen geen onderdeel is van de Europese Unie? Echter is er wel sprake van vrij verkeer van goederen, geld en personen. Verhuizen naar Noorwegen is dus geen enkel probleem!

Noorwegen ruim negen keer groter is dan Nederland, maar slechts vijf miljoen inwoners heeft? Dat klinkt als ware rust.

– Het land pensioenen financiert met de inkomsten uit olie en gas? Nog meer reden om te verhuizen naar Noorwegen!

Noorwegen twee talen kent? Dit zijn Bokmål en Nynorsk, waarvan Bokmål het meeste wordt gesproken. Maar, gelukkig spreekt vrijwel iedereen vloeiend Engels – je hoeft dus niet direct een nieuwe taal te leren.

– Er inmiddels meer dan 500 Nederlands per jaar naar Noorwegen verhuizen? Grote kans dat je Nederlanders tegen het lijf loopt, gezellig!

Tijd om richting het Noorden te vertrekken?

We vertrouwen erop dat je overtuigd bent dat Noorwegen jouw bestemming gaat zijn. We hopen dat dit artikel je een stukje dichterbij deze droom heeft gebracht. Wil je zeker weten dat je niets vergeet? Gebruik van onze handige checklist voor verhuizen naar het buitenland, hiermee wordt verhuizen naar Noorwegen nog een tikkie makkelijker. Lykke til!