Verhuizen naar Noorwegen

De haast in Nederland inruilen voor de rust in Noorwegen? Wonen onder het Noorderlicht, niet uitgekeken raken op fjorden… Wij zijn enthousiast over verhuizen naar Noorwegen en vertellen jou graag waarom! Hier kom je te weten hoeveel de verhuizing kost, wat je moet regelen aan de hand van onze checklist, en lees je meer over het prachtige Noorwegen! 🙂

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Hoeveel kost verhuizen naar Noorwegen?

De gemiddelde kosten van verhuizen naar Noorwegen met een gehele inboedel bestaande uit een 1, 3, en 5 kamer woning, vind je hier:

InboedelGemiddelde kosten
Inhoud 1 kamer woning€6.300
Inhoud 3 kamer woning€7.500
Inhoud 5 kamer woning€8.500

Tarieven van een verhuizing naar Noorwegen verschillen sterk per verhuisbedrijf. De prijs wordt voornamelijk berekend aan de hand van:

 • Het volume van je inboedel in kubieke meters,
  Die bereken je gemakkelijk met onze volume calculator; gemakkelijk kunt berekenen;
 • De afstand tussen de huidige woning en de nieuwe woning in Noorwegen;
 • Extra diensten zoals inboedel opslag of het gebruik van een verhuislift, en;
 • Het soort vervoer. – Reis jij ter land, ter zee, of in de lucht? 😉

Offertes vergelijken en geld besparen

Weten waar je écht aan toe bent? Dan raden wij aan hieronder vrijblijvend offertes aan te vragen. Die zijn namelijk afgesteld op jouw verhuizing en zo weet jij precies welk prijskaartje er hangt aan jouw verhuizing naar Noorwegen.
Als je een verhuisbedrijf inschakelt, kun je hulp krijgen met het (de)monteren, het inpakken of het (tijdelijk) opslaan van de inboedel in Nederland of Noorwegen. Zo kan het verhuisproces nóg makkelijker verlopen en ben je snel op de uiteindelijke bestemming, bijvoorbeeld Oslo, Bergen, Trondheim of in een andere prachtige stad in Noorwegen.

Verhuizen naar Noorwegen?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

De verhuizen checklist – Vóór, tijdens en na de verhuizing!

Verhuizen staat voor veel mensen gelijk aan stress… Maar plannen en op tijd beginnen kan die stress echt een héle hoop laten afnemen. Daar gaan we voor! Doe je mee?
Zeker zijn dat je niets vergeet vóór, tijdens en na jouw verhuizing naar Noorwegen?
Jij gaat heel blij worden (en veel tijd besparen) met deze checklist verhuizen!
Vergeet ook onderstaande zaken niet als je gaat emigreren naar Noorwegen:

 1. Verhuizen naar Noorwegen maar spreek je alleen Nederlands en Engels? Dan raden wij aan om voor je verhuizing eerst een taalcursus te doen. Ondanks dat veel Noren Engels spreken, krijg jij nog meer voor elkaar wanneer jij ook een woordje Bokmål spreekt;
 2. De zorgen van de verhuizing zullen al een heel stuk zijn afgenomen nu je weet welk verhuisbedrijf jou zal bijstaan met de verhuizing! Licht jij dit bedrijf optijd in? Last minute verhuizingen zijn altijd minder goedkoop dan verhuizen op een ver vooruitgeplande verhuisdatum.
  Goed, nu zijn we toen aan de volgende stap op onze checklist!
 3. Voor je vertrekt naar Noorwegen: Vraag een D-nummer aan. Er zijn twee soorten identificatienummers in Noorwegen: nationale identiteitsnummers (wat bij ons het sofi-nummer heet, en D-nummers. Vaak krijg je eerst het D-nummer, wat een tijdelijk nummer is die je gebruikt tot je het definitieve identiteits nummer heeft ontvangen. Het D-nummer kan je ook nog bij aankomst in Noorwegen aanvragen – Geen zorgen! De vlag kan bijna uit!
 1. Het openen van een bankrekening en een huis en/of auto kopen en verzekeren, dat kan ook met dit D-nummer. Al een huis op het oog? Lees dan hier meer over wonen in Noorwegen!
 2. Zodra je verhuist naar Noorwegen, blijf je uiteraard langer dan 3 maanden in het land. – Wellicht wel de rest van jouw leven! 😀
  Wanneer je werk hebt gevonden in Noorwegen, een eigen bedrijf start of als je van jouw eigen vermogen kan leven, kun je een registratie bewijs aanvragen. Alles over werken in Noorwegen hebben wij netjes voor je verzameld!

Wist je dat…?

 • Noorwegen geen is onderdeel van de Europese Unie is? Het koninkrijk wordt dus niet vertegenwoordigd in het Europees Parlement. Wel is er sprake van vrij verkeer van goederen, personen en geld. Wees gerust: ook blijf je als Scandinaviër dezelfde rechten behouden als inwoners van de Europese Unie.
 • Noorwegen ruim negen keer groter is dan Nederland, en slechts vijf miljoen inwoners heeft?
 • Noorwegen dankzij olie en gas een erg rijk land is? Ook worden van deze verdiensten pensioenen gefinancierd! – Dat hebben ze goed voor elkaar! 😊
 • Er zijn twee vormen zijn van de Noorse taal? Bokmål en Nynorsk, waarvan Bokmål het meeste wordt gesproken!
 • Noren hun vrije tijd heel waardevol vinden? Heb jij ook geen zin in lange werkdagen, en ga je liever efficiënt met je tijd om? Dan kun je net zoals veel Noren om 16:00 uur naar huis!
 • Je met een gerust hart mag tutoyeren in Noorwegen? De samenleving is namelijk minder hiërarchisch en kennen ook geen u-vorm, zoals wij die kennen. Men gaat snel over op de voornaam en titels worden vrijwel nooit gebruikt. Tijdens jouw (nieuwe) rol binnen een Noorse organisatie zijn titels dus minder belangrijk!

Bergen in Noorwegen

Tijd om richting het Noorden te vertrekken

Na het lezen van dit artikel ben jij klaar om van het prachtige Noorwegen jouw nieuwe thuis te maken!
Door offertes aan te vragen, en te vergelijken, kunnen ervaren verhuizers je verder helpen tegen een scherp tarief.

Start met het waarmaken van jouw langgekoesterde droom!
Mocht je liever nog meer lezen ter voorbereiding van je verhuizing, dan vind je hieronder nog veel meer informatie! Wij, Sirelo, wensen jou veel succes met verhuizen 🙂 .