Verhuizen naar Noorwegen

Van plan om te verhuizen naar Noorwegen, het land waar de mensen het gelukkigst zijn ter wereld? Dan is het vast handig om alles te weten over het verhuisproces naar Noorwegen! Op deze pagina is informatie te vinden over waar je allemaal aan moet denken in Nederland en Noorwegen. Ook vind je hier meer informatie over het meenemen van je inboedel en de kosten van een verhuizing naar Noorwegen. Tenslotte kom je nog meer te weten over hoe je je moet registreren in Noorwegen. De zaken die je kunt vinden op deze pagina zijn:

Waar moet ik aan denken in Nederland?

Als je gaat verhuizen naar Noorwegen, is een van de eerste dingen die er moet gebeuren in Nederland het verkopen van je huis of het opzeggen van de huur. Hierna is het verstandig om een adreswijziging door te geven, dit moet gebeuren bij het belastingkantoor. Neem contact op en vraag naar de formulieren die je nodig hebt om te verhuizen naar Noorwegen. Om zeker te zijn dat je niets vergeet in Nederland, is hier een checklist voor tijdens het verhuizen!

Inboedel meenemen naar Noorwegen

Nadat dit geregeld is, kun je gaan beslissen of de hele inboedel mee gaat of een gedeelte bijvoorbeeld. Als je wilt weten hoe groot je inboedel is, is dit te berekenen via de volumecalculator. Een inboedelverzekering is vaak alleen geldig wanneer de inboedel op het adres te vinden is die in de polis is vermeld. Dus wanneer de inboedel verplaatst wordt zullen er andere regels gelden. Een groot voordeel als je ervoor kiest een bekwaam verhuisbedrijf in te schakelen, is dat meestal het verhuisbedrijf eventuele schade, die is opgelopen tijdens het verhuizen naar Noorwegen, vergoedt.

Als je een verhuisbedrijf inschakelt, kun je ook laten weten of je hulp nodig hebt met het (de)monteren, het inpakken of het bergen van de inboedel in Nederland of Noorwegen. Zo kan het verhuisproces nóg makkelijker verlopen en ben je snel op de uiteindelijke bestemming, bijvoorbeeld Oslo, Bergen, Trondheim of in een andere prachtige stad in Noorwegen.

Verhuizen naar Noorwegen

Waar moet ik aan denken in Noorwegen?

Zodra alles geregeld is om te vertrekken uit Nederland en je écht gaat verhuizen naar Noorwegen, is het handig om na te gaan of er nog onderhoud aan de woning moet gebeuren voordat de inboedel er in kan. Misschien wil je nog nieuwe meubels kopen, moet er nog geverfd worden of moet er bijvoorbeeld nog elektriciteit geregeld worden.  De inboedel kan ook zolang in berging gehouden worden waar het verhuisbedrijf de spullen naartoe brengt.

Registreren in Noorwegen

Vergeet niet, het verhuisproces is nog niet afgelopen voordat je geregistreerd staat in Noorwegen. Als je van plan bent langer dan 3 maanden in Noorwegen te blijven, moet je je laten registreren bij het politiebureau. Je moet een geldig paspoort of identificatie meenemen en een arbeidsovereenkomst. Tegenwoordig moet je eerst een afspraak maken online voordat je naar het bureau kan gaan. Een afspraak maken kan op het online portaal van UDI.

Er zijn verschillende opties onder wat je jezelf kan laten registreren als je gaat verhuizen naar Noorwegen:

  • Werkzoekende/werknemer
  • Alleen bij deze optie hoef je tot een max van 6 maanden niet te registreren
  • Zelf financiering
  • Student
  • Werknemer van buitenlands bedrijf in EU/EEA land
  • Familielid van iemand met een EU/EEA verblijfsvergunning

Als je ID-nummer binnen is, kun je ook meteen een belastingkaart aanvragen bij de belastingdienst in Noorwegen, dit is namelijk nodig als je gaat werken in Noorwegen. Meer informatie over belastingen in Noorwegen vind je hier.

Kosten verhuizen naar Noorwegen

De gemiddelde kosten om te verhuizen naar Noorwegen voor een gehele inboedel bestaande uit een 1, 3, en 5 kamer woning vind je hier:

InboedelGemiddelde Kosten
Inhoud 1 kamer woning€6.300
Inhoud 3 kamer woning€7.500
Inhoud 5 kamer woning€8.500

Tarieven van een verhuizing naar Noorwegen verschillen sterk per verhuisbedrijf, De prijs wordt veelal berekend aan de hand van;

  • Het volume in van de inboedel;
  • De afstand tussen de huidige woning en de nieuwe woning in Noorwegen;
  • Extra diensten zoals inboedel opslag, het gebruik van een verhuislift en het laten (de)monteren van meubelen;
  • Het soort vervoer.

Verhuizen naar Noorwegen?

Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Tijd om te verhuizen naar Noorwegen

Als je klaar bent om te gaan genieten van het prachtige Noorwegen, dan kunt je hier een offerte aanvragen en zullen onze ervaren verhuizers je verder helpen het waarmaken van een misschien wel langgekoesterde droom!

Contactgegevens Ambassades

Ambassade van het koninkrijk Noorwegen:

Telefoonnummer:       (070)3117611
Adres:                         Eisenhowerlaan, 77J 2517 KK ’s-Gravenhage
Email:                          [email protected]

Nederlandse ambassade in Noorwegen:

Telefoonnummer:       +4723333600
Adres:                          Oscars gate 29, 0352 Oslo
Email:                          [email protected]