Verhuizen naar Roosendaal

Voor een gezellig stad in Noord-Brabant ben je in Roosendaal aan het juiste adres. Tijdens carnaval gaat de kreet ‘Brabantse nachten zijn lang’ hier zeker op, maar er is uiteraard nog veel meer te beleven in Roosendaal. Steeds vaker kiezen mensen er dan ook voor om te verhuizen naar Roosendaal, een stad met een mooie historie die vandaag nog steeds goed zichtbaar is in de stad. Lees hier alles wat je moet weten over de stad in het zuiden van het land.

Met ongeveer 77.000 inwoners behoort Roosendaal tot de 50 grootste steden van Nederland. Wellicht niet een heel groot aantal, maar de stad heeft weer andere dingen te bieden. De geschiedenis van Roosendaal gaat terug tot 1266, maar in 1510 was het een officiële zelfstandige parochie in ons land. De christelijke religie is door de jaren heen gegroeid als belangrijk onderdeel van de gemeente. Diverse kloosters uit de negentiende eeuw en kerkgebouwen van soms wel honderd jaar oud zijn hier het bewijs van. De oudste kerk is de Antonius van Paduakerk (1903). Deze werd in 1977 gesloopt, al kun je de kapel nog wel vinden vaan de Brugstraat.

Verhuizen naar Roosendaal

Verhuizen naar Roosendaal

In het centrum van Roosendaal vind je enkele handige winkelcentra. De Biggelaar, Passage en Roselaar zijn de drie winkelcentra waar je jouw boodschappen, cadeautjes voor de buren en spulletjes voor in het huis kunt inslaan. Daarnaast zijn er nog veel winkels aan de Nieuwe Markt en Oude Markt. Ook loopt Roosendaal op maandagen (8.30 tot 16.00) en zaterdagen (8.30 tot 15.00) uit voor de weekmarkt.

Zodra je gaat verhuizen naar Roosendaal, krijg je te maken met het rustgevende maar prettige leven in de stad. Het is er niet druk zoals in Rotterdam of Amsterdam, maar Roosendaal heeft wel alles wat je nodig hebt om er te kunnen wonen. Voordat je er daadwerkelijk gaat wonen, kan het belangrijk zijn om verhuisbedrijven te vergelijken. Op Sirelo vind je informatie over verhuisbedrijven in de omgeving. Zij kunnen je helpen om de verhuizing naar Roosendaal vlekkeloos en snel voor je te regelen. Je kunt alvast een kijkje nemen via de button aan de onderkant van deze pagina.

Wonen in Roosendaal

Verhuizen naar RoosendaalWanneer je vanuit Amsterdam naar Brussel afreist met de intercity, is Roosendaal de laatste halte voordat je de Belgische grens overgaat. Met de auto zijn de A58 en A17 goed toegankelijk vanuit de stad, waardoor je in en buiten Noord-Brabant snel naar andere plaatsen toe kunt rijden, bijvoorbeeld voor je werk. De strategische ligging van de stad zorgt dat Vlissingen, Rotterdam en Antwerpen (drie grote havensteden in de omgeving) makkelijk te bereiken zijn. Hierdoor staat de arbeidsmarkt in Roosendaal al jarenlang goed op de kaart. Diverse transportbedrijven hebben zich er gevestigd. En dat geldt ook voor de mode-industrie: liefst 120 modewinkels kun je vinden in Roosendaal!

Je kunt in alle rust wonen in Roosendaal. Voor kunstliefhebbers is het Museum Tongerlohuys (Molenstraat 2) zeer interessant, maar de parken in de stad stralen rust uit. Het Park Vrouwenhof heeft een Japanse brug en een speeltuin voor de kinderen. Het Emile van Loonpark dateert van 1884 en kleurt groen van de bomen tijdens het seizoen. Daarnaast groeien mooie bloemen langs de wandelpaden. Een ideale bestemming voor je wandeling op zondagmiddag!

Als je gaat verhuizen naar Roosendaal, weet je dat je te maken krijgt met carnaval, dat meestal aan het einde van de maand februari wordt gevierd. Roosendaal verandert dan plots in Tullepetaonestad, de naam van de stad tijdens carnaval. Drie dagen lang is het groot feest in de stad en dat is zeker iets wat bij Roosendaal past, want in de zomer zijn er ook diverse festivals (Blommenkinders Festival en BlommenBlues Festival).

Wonen in Roosendaal is prettig. Wil jij verhuisbedrijven in de stad vergelijken? Gebruik onderstaande button en vraag gratis 5 verhuisoffertes aan!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan