Verhuizen naar Verenigde Arabische Emiraten

Heb jij plannen om te emigreren naar de Verenigde Arabische Emiraten? Wij helpen je graag om je verhuizing stressvrij te laten verlopen. Op deze pagina hebben wij alle informatie verzameld die je nodig hebt.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn op dit moment erg veel banen te vinden voor buitenlanders, dit is voor veel expats dan ook dé reden om te verhuizen. Wist je dat je in de Verenigde Arabische Emiraten geen belasting betaalt over je inkomsten? Je houdt dus vanzelfsprekend meer salaris over, wat het ook niet onaantrekkelijk maakt om een emigratie te overwegen.

Het land kent een duidelijk verschil in mensen die op zoek zijn naar permanent verblijf en tijdelijk verblijf voor hun werk. Het ‘werkgelegenheid visum’ is een soort arbeidskaart die de immigratiedienst aan buitenlanders verschaft die in de Emiraten komen werken. Meer informatie over visa vind je op de website van de Emiraten. Wanneer je geen burger van de UAE bent, is het verplicht om deze arbeidskaart aangevraagd te hebben voordat je begint met werken. Daarnaast verlangt de regering dat je een medisch onderzoek laat doen door het Ministerie van Volksgezondheid. Hierdoor kun je aantonen dat je geen bedreiging vorm voor andere bewoners.

Verblijfsvergunning aanvragen

Wanneer je definitief gaat verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten, moet je beschikken over een vaste verblijfsvergunning. Zonder deze vergunning kun je geen bankrekening openen of een auto laten registreren. Je wordt dan simpelweg niet gezien als burger van het land. Wanneer de verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten door je werkgever wordt geregeld, is zij verantwoordelijk voor het regelen van de benodigde documenten. Doorgaans is een verblijfsvisum ongeveer drie jaar geldig, maar je hebt de optie om dit te verlengen.

Reist je familie mee bij de verhuizing? Dan is er een speciaal familie-visum waarmee het toegestaan is om de familieleden mee te laten verhuizen naar bijvoorbeeld Dubai.

Wat kost een verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Wanneer je gaat verhuizen naar de Emiraten, moet je er rekening mee houden dat de kosten ongeveer tussen de €5.800 en €8.750 liggen. Deze kosten zijn gebaseerd op een gemiddeld huishouden, dit hoeft dus niet te betekenen dat de kosten van jouw verhuizing hier precies in vallen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van je inboedel, de verzekering, de afstand van deur-tot-deur en het afnemen van extra diensten.

InboedelGemiddelde kosten
1 kamer appartement€2.500 – €3.900
2 slaapkamer appartement€3.300 – €5.400
3 slaapkamer huis€5.200 – €7.000
4 slaapkamer huis€6.000 – €9.700
5+ slaapkamer huis€8.300 – €14.000

Wil je besparen op jouw verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het wellicht een idee om er voor te kiezen om zelf alles in te pakken en de container te laten verhuizen door een transportbedrijf. Dit is in verhouding een stuk voordeliger dan wanneer je een verhuisbedrijf de volledige verhuizing laat verzorgen. Het kost je echter ook meer tijd. Wil je weten wat de exacte kosten zouden zijn voor jouw verhuizing?

Verhuizen naar de UAE?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Kosten van leven in Abu Dhabi en Dubai

Wanneer je een verhuizing naar het buitenland plant, is het handig om te weten hoe duur je levensonderhoud ongeveer gaat zijn. Wij hebben daarom enkele kostenposten voor jou opgezocht en vergeleken tussen Abu Dhabi en Dubai. Deze vind je in de onderstaande tabel.

ProductAbu DhabiDubai
Maaltijd restaurant€ 7,65€ 7,65
Cappuccino€ 4,16€ 4,23
Melk 1 liter€ 1,41€ 1,41
Brood 500 gram€ 1,00€ 1,25
Kip 1 kg€ 6,74€ 6,31
Appels 1 kg€ 2,12€ 2,16
Aardappels 1 kg€ 1,23€ 1,01
Kaartje OV€ 0,51€ 1,28
Huur centrum€ 1.732,32 – € 3.418,17€ 1.910,45 – € 3.736,03
Huur buiten centrum€ 1.351,17 – € 2,532,34€ 1.298,25  – € 2.596,23
Gemiddeld salaris p/m€ 3.548,66€ 3.161,71

Huizen in de Verenigde Arabische Emiraten

Alhoewel de maandelijkse huur relatief hoog is, wordt het toch aangeraden om eerst te huren voor je een woning in de Emiraten koopt. Het kopen van een woning is een flinke investering, dus je moet zeker weten dat je er voor een langere tijd zal blijven wonen. Veel expats wonen in zogeheten compounds, een soort afgesloten woonwijken vergelijkbaar met een vakantiepark. In deze compounds gelden Westerse normen en waarden, zodat je minder rekening hoeft te houden met de strenge regels die gelden in de VAE.

Ben je ervan overtuigd dat je in de Verenigde Arabische Emiraten wil blijven? Dan is het kopen van een huis uiteindelijk een voordeligere optie. Het kopen is populair door de stijgende huurprijzen en de banken geven makkelijk hypotheken weg voor een lage rente. Websites waar je huizen kunt vinden zijn:

verhuizen naar verenigde arabische emiraten

Werken in de Verenigde Arabische Emiraten

In je omgeving hoor je mensen wellicht praten over verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten voor hun werk. Mensen die op zoek gaan naar een baan in het land dat rijk is aan oliedollars hoeven doorgaans geen Arabisch te leren. Veel conglomerates en andere internationale bedrijven zijn namelijk gevestigd in de VAE. Engels is bij die bedrijven de voertaal op de werkvloer. Opletten welke talen je dient te beheersen, is dus een belangrijk aspect bij het zoeken van een baan. Via het internet zijn veel vacatures beschikbaar.

Het is gebruikelijk dat je werkgever (een deel van) de kosten op zich neemt als het je naar de Emiraten stuurt voor je werk. De kosten van de huur in de Verenigde Arabische Emiraten (soms wel €2.000 voor een regulier appartement) worden dan veelal gedekt door de werkgever. Daarnaast betalen werkgevers van grote bedrijven ook voor kosten zoals verzekeringen of water en gas.

Invoeren auto’s in de Verenigde Arabische Emiraten

Wanneer je je eigen auto wilt invoeren na je verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten moet je een verblijfsvergunning hebben en een geldig rijbewijs. Je moet ten eerste een toeslag van 5% van de waarde van de auto betalen. Wanneer je de auto gaat invoeren, moet je hier zelf persoonlijk bij aanwezig zijn. De auto mag niet verkocht worden in 1 van de Emiraten, dit om te de lokale markt te beschermen. Zorg er voor dat je alle documenten van de auto meeneemt en een kopie van je paspoort hebt. Vervolgens wordt de auto gecontroleerd door de RTA. Neem hiervoor naast je gewone documenten ook je verzekeringspapieren mee. De RTA regelt alles verder en geeft je uiteindelijk je nummerplaten, afhankelijk van in welk emiraat je gaat wonen.

Huisdieren in de Verenigde Arabische Emiraten

Wanneer je je huisdier mee wilt verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten, moet je er rekening mee houden dat dit niet zomaar kan. Zorg ervoor dat de volgende zaken geregeld zijn:

 • Het huisdier moet een ISO 11784 microchip hebben;
 • Zorg voor importpapieren bij het ministerie van klimaatverandering en omgeving;
 • Zorg dat alle vaccinaties van je huisdier in orde zijn;
 • Het huisdier moet een gezondheidscertificaat hebben;
 • Je mag per persoon twee huisdieren meenemen per jaar;
 • Huisdieren onder de drie maanden mogen niet ingevoerd worden;
 • Je mag geen vogels invoeren in de VAE.

verhuizen naar verenigde arabische emiraten

Belangrijke informatie over de Verenigde Arabische Emiraten

De Emiraten zijn stuk voor stuk prachtige gebieden om te wonen, en door hun rijkheid is het leven er erg modern. Je moet alleen niet vergeten dat de cultuur van Emirati’s, de oorspronkelijke inwoners, gericht is op de islam. Hoewel 80% van de inwoners in de Verenigde Arabische Emiraten immigrant is, hebben de Emirati’s veel aanzien. Als immigrant/expat hoef je je niet te bekeren tot de islam of volledig bedekt over straat te gaan, maar het leven gaat er op sommige punten wel iets anders aan toe. De belangrijkste zaken hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

 • Vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen, maar moeten wel hun schouders bedekken en kleding dragen tot net over de knie. Een shirtje is gewoon toegestaan!
 • In de compounds waar de expats wonen, mag je gewoon dragen wat je wilt;
 • Op het strand is het toegestaan om in badkleding te lopen, maar naakt/topless zonnen is verboden;
 • Pas ook op met doorschijnende badkleding;
 • De officiële taal in de Emiraten is Arabisch, maar Engels wordt bijna overal gesproken;
 • Je hebt internationale stekkers nodig;
 • Het leven in de Emiraten is erg veilig, er is overal politie en de compounds zijn bewaakt;
 • Kleed je als vrouw niet te bloot, dan ondervind je ook geen overlast;
 • Drugs zijn absoluut verboden in de VAE, hier kun je zware straffen voor krijgen;
 • Het tonen van affectie naar elkaar in het openbaar is niet toegestaan, denk hierbij aan knuffelen etc;
 • Helaas is ook in de VAE homoseksualiteit verboden, hier staan zware straffen op;
 • Het is verboden om alcohol te drinken in het openbaar, openbaar dronkenschap wordt zwaar gestraft;
 • Je mag thuis alcohol drinken, dit is alleen erg moeilijk verkrijgbaar;
 • Wanneer je iemand iets aanbiedt of een hand geeft doe je dit altijd met rechts, links is onrein;
 • Er zijn vele verschillende godsdiensten in de Emiraten, maar er zijn vrijwel geen conflicten omtrent godsdiensten;
 • Verkeersboetes zijn hoog, houd dus de verkeersregels aan die je gewend bent van Nederland. Deze zijn vergelijkbaar;
 • Houd rekening met de Ramadan, het is erg gezellig maar veel winkels en restaurants zijn gesloten.

Verhuisbedrijven naar de Verenigde Arabische Emiraten

Wil je gaan verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het belangrijk dat je een verhuisbedrijf in de armen neemt die ervaring heeft in het verhuizen naar de VAE. Wanneer je bij Sirelo 5 gratis offertes aanvraagt, ontvang je offertes waarmee je tot wel 40% kunt besparen. Deze verhuisbedrijven hebben ervaring in het verschepen van inboedels naar de Verenigde Arabische Emiraten, zij kunnen dus al jouw vragen beantwoorden. Ben je benieuwd naar de top 12 internationale verhuisbedrijven in Nederland? Klik dan hier.