Verhuizen per container: zo werkt het!

Veel internationale verhuizingen worden uitgevoerd met een container. Verhuisbedrijven kunnen voor ieder soort verhuizing gebruik maken van een container, dus de kans is groot dat jij straks bij jou verhuizing een container voor de deur zult zien staan. Ben je benieuwd welke verhuiscontainer jij nodig zult hebben en wat de kosten zijn? Dat snappen we, een container verhuizen doe je tenslotte niet iedere dag. Met deze pagina helpen we je op weg!

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Hoeveel past er in een container?

Er zijn meerdere formaten containers. Bij internationale verhuizingen zijn 20 ft en 40 ft containers de meest voorkomende. In de onderstaande tabel vind je hoeveel kubieke meters er in ieder type container past.

Containermaten (ft)Volume (m3)
810
1016
2033
3049
4067
4583

In de tabel zie je hoeveel kuub er in een standaard container past. Er bestaan verschillende soorten containers zoals een reefer, open top of flat track. Bij een internationale verhuizing wordt er echter meestal gebruik gemaakt van de standaard 20 ft & 40 ft verhuiscontainers, dus de overige typen lichten we hier niet toe. We willen je niet overspoelen met irrelevante info! 😉

Container verhuizen: welk formaat heb ik nodig?

Stap 1 om het formaat container voor jouw verhuizing te kunnen bepalen, is het berekenen van het volume van jouw inboedel. Met Sirelo’s Verhuis volume calculator bereken je dit snel en gemakkelijk in kubieke meters (m3). Heb je het volume berekend? Dan weet je door de bovenstaande tabel in principe direct welke container voor jouw verhuizing nodig is! Zo makkelijk kan het zijn.

Sirelo’s tip 💬: Hou er rekening mee dat het totale volume dat in een container past, vaak meer is dan wat jij daadwerkelijk in een container kwijt kunt. Voor commerciële vrachten passen goederen perfect op elkaar omdat verpakkingen hierop worden gemaakt qua afmetingen. Jouw inboedel is niet ingericht om perfect in een container te passen. Denk bijvoorbeeld aan je onhandig grote hoekbank, antieke salontafel en piano. Deze stapel je niet zomaar op elkaar om die 20 ft container vervolgens te sluiten met exact 33 kubieke meter aan inboedel. Reken dus altijd op minimaal enkele kubieke meters die onbenut zullen blijven in de container.

Een 20 ft verhuiscontainer: wat past er in?

Een gemiddelde 1 tot 2-kamer woning past prima in een 20 ft container. Deze container is geschikt voor een eenpersoons- of tweepersoonshuishouden. Een eenpersoonshuishouden heeft gemiddeld een inboedel van 20 m3. Voor een tweepersoonshuishouden is dat gemiddeld 30 m3. Dat ziet er zo uit:

Wat past er in een 20ft container wanneer je verhuist naar het buitenland?

Een 40 ft container verhuizen: wat past er in?

Heb je een grotere woning en/of een groter gezin, dan heb je voor jouw verhuizing waarschijnlijk een 40 ft container nodig. Deze container is groot genoeg voor de inboedel van een gezin van 2 ouders en 2 kinderen. Gemiddeld heeft zo’n gezin een inboedel van 50 m3. Wanneer je een grotere inboedel naar het buitenland verhuist, dan kom je dus al snel uit om een 40 ft container.

Wat past er in een 40 ft container bij container verhuizing buitenland

Wat kost een container naar het buitenland verhuizen?

Je weet nu welke verhuiscontainer je nodig zult hebben voor je verhuizing. Je bent nu waarschijnlijk ook benieuwd naar de kosten om een container naar het buitenland te verhuizen. Snappen we! De exacte kosten van het verhuizen van je inboedel naar het buitenland kunnen verschillen per verhuisbedrijf en worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. De afstand en het volume bepalen grotendeels de kosten van een verhuizing per container.

Onderstaande tabel laat zien wat de kosten van een 20 ft en 40 ft container naar het buitenland verhuizen zijn, per bestemming.

Bestemming20ft (€) 40ft (€)
Amerika5.600 – 6.2507.500 – 8.000
Canada4.700 – 5.0006.500 – 7.850
Zuid-Afrika3.500 – 3.9507.200 – 7.450
Australië4.350 – 4.9507.850 – 8.100
Nieuw-Zeeland4.100 – 4.3506.850 – 7.550
China4.250 – 4.5005.850 – 6.300
Singapore
4.000 – 4.2005.700 – 6.150
Griekenland3.750 – 4.0005.400 – 6.000
Cyprus3.600 – 3.9005.000 – 5.400

Wat betreft de afstand geldt vaak: hoe langer de afstand, hoe hoger de prijs. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw verhuizing? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk 5 verhuisbedrijven om zeker te weten dat je niet te veel betaalt.

Een container naar het buitenland verhuizen?
Vergelijk verhuisbedrijven! Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing.

Volledige container lading (FCL) of deellading container (LCL)?

Wanneer je niet voldoende spullen hebt om een volledige container te vullen (of wanneer je simpelweg niet alles mee wíl nemen) dan kun je ook voor een deellading kiezen. Bij internationale verhuizingen wordt onderscheid gemaakt tussen een volledige container lading (FCL) en een deellading container (LCL). Het laatste wordt ook wel groupage genoemd en is vaak voordeliger.

Hoe werkt groupage transport wanneer je je inboedel naar het buitenland verhuist?

Bij groupage transport worden je spullen in een container vervoerd waar tegelijkertijd ook de inboedel van anderen in vervoerd wordt. Een voorbeeld: jij wil verhuizen naar Amerika en verhuist 5 kubieke meter. Dan zal het verhuisbedrijf de inboedels van andere klanten in dezelfde container verschepen.

Je betaalt bij groupage transport alleen voor de kubieke meters die jij verhuist en niet voor de volledige verhuiscontainer. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder betaalt. Het kan echter ook betekenen dat je langer op je inboedel moet wachten; de container wordt pas verhuisd als deze volledig gevuld is.

container verhuizen

Hoe regel ik een container?

Bij een internationale verhuizing kun je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen dat alles voor je verzorgt. Dat is één optie, maar je kunt natuurlijk ook zelf een container huren en deze door een transportbedrijf laten vervoeren. Je hebt verschillende opties wanneer je een volledige container verhuist:

  • Port to Port: transport van haven A naar haven B. De container huur je zelf via een verhuurbedrijf en het transport laat je regelen door een verhuis- of transportbedrijf;
  • Drop & Fill: er komt een container voor de deur die je zelf vult. Het transport van A naar B wordt geregeld door een verhuis- of transportbedrijf;
  • Door to Door: het verhuisbedrijf neemt alles uit handen. Van inpakken tot uitladen.

Ons advies?

Bij Sirelo zouden we je altijd een door to door verhuizing aanraden waarbij het verhuisbedrijf de inboedel bij jou thuis ophaalt en in je nieuwe woning weer alles netjes op z’n plek zet. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien duurder, maar vaak bespaar je jezelf zoveel tijd (en niet onbelangrijk: stress) door het uit te besteden. Een inboedel dusdanig inpakken en inladen dat het bestand is tegen internationaal transport is lastiger dan het lijkt. En het laatste wat je wil, is je inboedel aantreffen met schade 🙁 het zijn immers je kostbare spullen die je vervoert. Kies je er toch voor om de container zelf te laden? Dan vind je hieronder onze tips.

Hoe laad ik een container?

Het is belangrijk een container op zo’n manier in te laden dat er zo min mogelijk kans is op schade. De container wordt internationaal vervoerd en zeker over zee kan dit er ruig aan toe gaan. Sirelo’s tips:

  • Verdeel het gewicht goed. Zet geen zware items op lichte items en zet breekbare items altijd bovenop;
  • Zorg ervoor dat de items goed in elkaar passen om verschuiving te voorkomen. Wanneer schuiven mogelijk is, zet dan alles vast om dit vooralsnog te voorkomen;
  • Gebruik stevige verhuisdozen en pak de dozen niet te vol in;
  • Vraag bij een internationaal verhuisbedrijf na welke verpakkingsmaterialen zij aanraden en bestel deze tijdig;
  • Verpak scherpe voorwerpen extra goed;
  • Stop karton tussen je meubels om krassen en deuken te voorkomen. Ook wanneer je de meubels ingewikkeld zijn in folie is het aanbevolen om karton te plaatsen tussen de items om kans op schade tot het minimum te beperken.

Je inboedel naar het buitenland verhuizen is een avontuur. En hoe goed je alles ook regelt, er zijn altijd zaken waar je niet zo snel stil bij zou staan. Wij helpen je daarom graag verder op weg met meer handige info over verhuizen. 🙂