Verhuizen container: Alle informatie voor je internationale verhuizing

Op deze pagina vind je alles over het internationaal verhuizen van een container. Denk dan aan de verschillende type containers, een indicatie van de kosten, verschillende bezorgopties, et cetera.

Hieronder vast een overzicht van alle informatie op deze pagina. Klik op een onderwerp indien je er gelijk naartoe wilt.

Verschillende maten containers

Voor je met een container gaat verhuizen, is het uiteraard handig om te weten welke maat container je nodig hebt. De meest populaire maten van een container zijn 20 of 40 voet. In de onderstaande tabel kun je alle maten van een container vinden. Verderop in de tekst zullen we je een indicatie geven van hoeveel spullen er precies in iedere container kunnen.

Container matenAfmetingen
08 ft2,44 × 2,20 × 2,26 m
10 ft2,97 × 2,44 × 2,59 m
20 ft6,06 × 2,44 × 2,59 m
30 ft9,06 × 2,44 × 2,59 m
40 ft12,20 × 2,44 × 2,59 m
45 ft13,72 × 2,44 × 2,89 m

Zoals we hierboven al hebben aangegeven zijn de 20 en 40 voet containers het meest gebruikelijk. In een standaard 20 voet container past maximaal 33 á 35 kubieke meters. In een standaard 40 voet container kan logischerwijs het dubbele: 68 á 70 kubieke meters. Een gemiddeld Nederlands huishouden zal onder de 35 m3 uitkomen, dus voor de meeste mensen zal een 20 voet container voldoende zijn. Indien je een groter huis hebt en alles wilt verhuizen, heb je wellicht een 40 voet container nodig. Dit kan ook zo zijn wanneer je bijvoorbeeld een auto en/of fietsen mee wilt verschepen. Kijk voor meer gedetailleerde informatie over de afmetingen van containers op deze website.

Een 20 ft container verhuizen: Wat past er in?

In de onderstaande afbeeldingen hebben we samengevat wat je gemiddeld mee kunt nemen in een 20 voet container en een 40 voet container. Allereerst een 20 voet container:

Wat past er in een 20 ft container

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, is er in een 20 ft container vaak geen ruimte voor bijvoorbeeld een grote auto. Een gemiddeld huishouden kun je er echter wel in kwijt.

Een 40 ft container verhuizen: Wat past er in?

Wat past er in een 40 ft container

Bij deze afbeelding zie je heel duidelijk het verschil met een 20 ft container. Zo kun je hier een auto meenemen en passen er veel meer spullen in. Hieronder leggen we je uit welke opties je hebt als je te weinig spullen hebt om een hele container te vullen.

Volle container lading (FCL) vs. Deellading container (LCL)

Indien je genoeg spullen hebt om een container te vullen kun je het beste een volle container lading (FCL) kiezen. Heb je een kleinere inboedel om naar het buitenland te verschepen? Dan is het waarschijnlijk voordeliger om te kiezen voor een deellading container (LCL). Bij de laatste optie worden je spullen samengevoegd met die van een ander tot de container vol is. Indien je minstens een halve 20 voet container nodig hebt is het wel voordeliger om te gaan voor een volle container. De prijs van een deelcontainer wordt meestal bepaald door de inhoud in m3 en het gewicht van je spullen.

Kosten van het verschepen van een container naar het buitenland

Ben jij ook van plan om een container te verhuizen naar het buitenland? Dan wil je waarschijnlijk weten wat het je gaat kosten. Om je vast een prijsindicatie te geven, hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt voor enkele populaire bestemmingen. Let wel op: Dit zijn gemiddelde kosten van een gemiddeld huishouden in Nederland. Dat wil zeggen: Je kunt ook minder of meer kwijt zijn dan hieronder beschreven. De kosten zijn tevens alleen geschat voor het verschepen van een container en niet voor een volledige verhuizing. Extra opties als montage en demontage, inpakken, opslag et cetera zitten hier dus niet bij. Zit jouw bestemming hier niet bij? Ga dan uit van de dichtstbijzijnde andere bestemmingen of vul ons offerte-formulier in voor een nauwkeurige offerte.

Land van bestemmingKosten 20 voet container (€)Kosten 40 voet container (€)
Amerika5.600 – 6.2507.500 – 8.000
Canada4.700 – 5.0006.500 – 7.850
Zuid-Afrika3.500 – 3.9507.200 – 7.450
Australië4.350 – 4.9507.850 – 8.100
Nieuw-Zeeland4.100 – 4.3506.850 – 7.550
China4.250 – 4.5005.850 – 6.300
Singapore4.000 – 4.2005.700 – 6.150
Griekenland3.750 – 4.0005.400 – 6.000
Cyprus3.600 – 3.9005.000 – 5.400

Factoren die de kosten bepalen

De allerbelangrijkste factoren die de kosten bepalen zijn natuurlijk het volume en de afstand (ga naar verhuis volume berekenen voor het berekenen van het aantal m3). Containers verhuizen naar het buitenland is niet zomaar gedaan. Hoe meer kilometers je moet overbruggen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Dit is op zich vrij logisch. Echter kan ook concurrentie een invloed hebben op de prijs. Zo zijn er enorm veel bedrijven die naar Australië of Amerika verschepen vanuit Nederland. Naar Griekenland zullen er al minder bedrijven zijn. Dat is ook de reden waarom het verschil in prijs tussen deze bestemmingen wel meevalt, ondanks het grote verschil in afstand. De volgende factoren kunnen ook invloed hebben op de kosten:

  • De keuze tussen een volledige container of een deellading;
  • De vertrekhaven;
  • Het gewicht en de afmetingen van je meubels en spullen;
  • Extra diensten in het geval van een verhuizing: Inpakken, uitpakken, monteren, demonteren, opslag, et cetera;
  • Soort goederen/speciale goederen;
  • Verpakkingswijze.
Bespaar tot 40% op je container verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Extra kosten bij een verhuizing met een container

De kosten voor het verschepen van een container zijn bij lange na niet de totale kosten van je verhuizing. Er zijn nog wat extra kosten die de prijs kunnen beïnvloeden. De kosten zoals je die hierboven hebt kunnen zien zijn alleen voor het verschepen van een container. Oftewel: Het transport van haven A naar haven B. Bij een internationale verhuizing kiezen de meeste mensen echter voor een ‘deur-tot-deur service’. In deze gevallen wordt een verhuisbedrijf ingeschakeld. Deze zullen dan je spullen bij je thuis ophalen en vervoeren naar de haven. Vervolgens zullen zij je spullen bij aankomst ook weer ophalen en naar je nieuwe huis brengen. Uiteraard worden hier extra kosten voor in rekening gebracht.

Naast de verhuiskosten kun je ook extra geld kwijt zijn aan bijvoorbeeld verzekeringen of importtoeslagen. Dit is een relatief klein deel van je kosten en mede daardoor zouden wij een verzekering wel aanraden. Je inboedel is tenslotte een aantal weken onderweg. In die paar weken kan er een hoop misgaan. Het is wel zo fijn als je geen zorgen hebt over het transport: Een verhuizing is al stressvol genoeg.

Container verhuizen naar het buitenland: Land, zee of lucht?

In principe zijn er 3 manieren om een container te vervoeren: Met een truck of trein (land), met een boot (zee) of met een vliegtuig (lucht). Bij alle verhuizingen zul je sowieso gebruik moeten maken van een truck. Bij sommige verhuizingen kunnen zelfs alle transportmiddelen worden ingeschakeld.

Truck of trein

Bij zo goed als iedere verhuizing zal dus gebruik gemaakt worden van een truck. Nationaal of binnen Europa worden deze verhuizingen gedaan door één bedrijf. De snelheid van je verhuizing zal in dit geval puur afhankelijk zijn van de wegcondities maar is meestal vrij goed in te schatten. De kosten over land zijn logischerwijs ook het laagste, zeker wanneer het om een nationale verhuizing gaat. Voorbeelden van een container verhuizing over land zijn: Verhuizen binnen Nederland, verhuizen binnen Europa, et cetera.

Containers verhuizen naar het buitenland

Boot

Containers verhuizen naar het buitenland met behulp van een boot is meestal veruit de goedkoopste optie. Een vliegtuig zal bijvoorbeeld veel duurder zijn. Het verschepen per boot is echter ook de minst snelle manier. Zelfs met een truck zal je vaak sneller zijn. Vaak heb je alleen weinig keuze als je naar een ander continent gaat verhuizen. Je spullen zullen dan meestal enkele weken onderweg zijn. Voorbeelden van een container verhuizing over zee zijn: Verhuizen naar Australië, verhuizen naar Amerika, et cetera.

Vliegtuig

Het vervoeren van een container per vliegtuig wordt nauwelijks gedaan voor een volledige inboedel. Dit heeft te maken met de extreem hoge kosten. Vaak betaal je 3 tot 5 keer zoveel dan bij een verhuizing over zee. Echter is het wel een populaire optie voor mensen die maar weinig hoeven te verhuizen. Denk dan aan een paar dozen of iets dergelijks. Op deze manier heb je de spullen snel weer op je nieuwe bestemming. De kosten voor een grote verhuizing zijn dus relatief hoog, maar de kosten van een kleine verhuizing liggen misschien zelfs lager.

Laad en bezorg opties

Zoals we eerder al hebben besproken zijn ook de verschillende bezorgopties van invloed op je prijs. Als je voor een FLC (volledige containerlading) gaat heb je de volgende bezorgopties:

  • Port to Port: De basis optie. Een transportbedrijf zorgt dan alleen voor het transport van haven A naar haven B. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het brengen én ophalen van je spullen bij de betreffende havens. Kan wellicht een interessante optie zijn indien je mensen kent met een truck/busje (ook op je plek van bestemming).
  • Drop & Fill: De middelste optie. Een transportbedrijf zorgt er dan voor dat er een container voor je huis wordt gezet. Jij bent dan zelf verantwoordelijk voor het vullen van de container. Je kunt hiervoor eventueel nog een verhuisbedrijf inschakelen. Dit geldt ook voor het bezorgen van de container. Het transportbedrijf zet deze af bij je nieuwe huis en jij bent verantwoordelijk voor het uitladen van je inboedel.
  • Door to Door moves: Veruit de meest gekozen optie voor mensen die internationaal verhuizen. Een verhuisbedrijf zal dan het hele traject in handen nemen. Van het inpakken van je spullen tot het inladen in de container en tot het complete transport. Als je weinig ervaring hebt met het verhuizen van een container is deze optie aan te raden. Geïnteresseerd in deze optie? Op Sirelo hebben we een top 12 met internationale verhuisbedrijven die je kunnen helpen met je internationale verhuizing.

Offertes aanvragen voor container verhuizen

Wil jij er achter komen hoe duur het voor jou is om een container internationaal te verhuizen? Wij hebben een top 12 van internationale verhuisbedrijven samengesteld. Ook kan je ons  offerte-aanvraagformulier invullen. Dit duurt maximaal 2 minuten. Vervolgens zullen maximaal 5 bedrijven je binnen een dag een specifieke prijsindicatie geven.