Container verhuizen

De kosten, handige informatie en meer!

Veel verhuizingen naar het buitenland worden uitgevoerd met een zeecontainer, ook wel verhuiscontainer genoemd. Verhuisbedrijven kunnen voor ieder soort verhuizing gebruik maken van een zeecontainer, dus de kans is groot dat jij straks bij jou verhuizing een container voor de deur zult zien staan. Ben je benieuwd welke container jij nodig zult hebben en wat de kosten zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ontvang 5 gratis offertes voor jouw container verhuizing
Bespaar vandaag nog!

Container verhuizen buitenland

De meeste vormen van internationale verhuizingen en transporten worden gedaan met een (zee)container. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt voor je internationale verhuizing, dan is de kans groot dat zij met een container je inboedel zullen verhuizen. Ook bieden veel verhuisbedrijven de mogelijkheid om een container bij je woning te plaatsen, die je zelf inlaadt. Het verhuisbedrijf zal vervolgens het transport naar het buitenland voor je regelen. Tot slot kunnen containers ook gebruikt worden als tijdelijke opslag.

💬 Sirelo’s TIP: Voordat we verder gaan op de details van een container verhuizing.. Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf om een container naar het buitenland te verhuizen? Dan kun je direct vrijblijvend verhuisbedrijven vergelijken door hier te klikken. Dat scheelt je tijd én geld, check!

Wat kost een container naar het buitenland verhuizen? 🌏

Een container naar het buitenland verhuizen kost gemiddeld tussen de € 3.500 en € 8.100. De kosten van een full-service verhuizing zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, daarom kijken we nu enkel naar de container transport prijzen. Deze worden grotendeels bepaald door de te overbruggen afstand en de grootte van de container (20 ft of 40 ft).

Container verschepen kosten

Onderstaande tabel laat zien wat de gemiddelde kosten zijn van een 20 ft en 40 ft container naar het buitenland verschepen, per bestemming.

Container verhuizen naar20ft (€) 40ft (€)
Amerika5.600 – 6.2507.500 – 8.000
Canada4.700 – 5.0006.500 – 7.850
Zuid-Afrika3.500 – 3.9507.200 – 7.450
Australië4.350 – 4.9507.850 – 8.100
Nieuw-Zeeland4.100 – 4.3506.850 – 7.550
China4.250 – 4.5005.850 – 6.300
Singapore4.000 – 4.2005.700 – 6.150
Griekenland3.750 – 4.0005.400 – 6.000
Cyprus3.600 – 3.9005.000 – 5.400

💡 Let op! Bovenstaande tabel laat slechts landen zien waar de verhuiscontainer per vrachtschip heen verscheept wordt. Containers worden uiteraard ook gebruikt voor verhuizingen die via het vasteland gedaan worden, en zelfs voor verhuizingen binnen Nederland kunnen containers ingezet worden. Voor de tarieven van verhuizingen naar het buitenland via de weg, kun je hier terecht.

Benieuwd wat jouw container verhuizing zal gaan kosten? 🔍

Wanneer je benieuwd bent naar de exacte kosten van jouw verhuizing, dan is Sirelo hier om je te helpen! Door ons gratis offerteformulier in te vullen, ontvang je vijf verhuisoffertes van professionele verhuisbedrijven. Door deze offertes te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt én dat je kiest voor een betrouwbare partij. Daarnaast scheelt het je veel uitzoekwerk. Alleen maar voordelen dus! 

Ontdek wat jouw verhuizing gaat kosten, ontvang vrijblijvend offertes
Vergelijk verhuisbedrijven en bespaar tot honderden euro's. Wat ga je verhuizen?

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het vergelijken van verhuisoffertes maar wil je je wel alvast laten informeren voor je container verhuizing naar het buitenland? Snappen we! Lees dan snel verder.

Hoeveel m3 past er in een verhuiscontainer?

Er zijn vele soorten verhuiscontainers. De meest voorkomende containers voor internationale verhuizingen zijn de 20 ft en 40 ft container. In de onderstaande tabel vind je hoeveel kubieke meters er in ieder formaat container past.

Formaat verhuiscontainer (ft)Volume (m3)
810
1016
2033
3049
4067
4583

Container voor verhuizing: welk formaat heb ik nodig? 🚛

Stap 1 om het formaat container voor jouw verhuizing te kunnen bepalen, is het berekenen van het volume van jouw inboedel. Met Sirelo’s Verhuis volume calculator bereken je dit snel en gemakkelijk in kubieke meters (m3). Heb je het volume berekend? Dan weet je door de bovenstaande tabel in principe direct welke container voor jouw verhuizing nodig is. Zo makkelijk kan het zijn!

💬 Sirelo’s TIP: Hou er rekening mee dat het totale volume dat in een container zou moeten passen, vaak meer is dan wat jij daadwerkelijk in een container kwijt kunt. Voor commerciële vrachten passen goederen perfect op elkaar omdat verpakkingen hierop worden gemaakt qua afmetingen. Jouw inboedel is niet gemaakt om perfect in een container te passen. Denk bijvoorbeeld aan je onhandig grote hoekbank, antieke salontafel of een piano. Deze stapel je niet zomaar op elkaar om die 20 ft container vervolgens te sluiten met exact 33 kubieke meter aan inboedel. Reken dus altijd op minimaal enkele kubieke meters die onbenut zullen blijven in de container.

Hoeveel past er in een 20 ft container?

Een gemiddelde 1 tot 2-kamer woning past prima in een 20 ft container. Deze container is geschikt voor een eenpersoons- of tweepersoonshuishouden. Een eenpersoonshuishouden heeft gemiddeld een inboedel van 20 m3. Voor een tweepersoonshuishouden is dat gemiddeld 30 m3. Dat ziet er zo uit:

Wat past er in een 20ft container wanneer je verhuist naar het buitenland?

Een 20 ft container verhuizen?

Verwacht je een 20 ft container nodig te hebben om jouw spullen naar het buitenland te verhuizen? Ontvang hiervoor direct verhuisoffertes!

Wist je dat je door het vergelijken van prijzen van container verhuizingen, je al snel honderden euro’s bespaart? Katsjing! 💰

Wat past er in een 40 ft container?

Heb je een grotere woning en/of een groter gezin, dan heb je voor jouw verhuizing waarschijnlijk een 40 ft container nodig. Deze container is groot genoeg voor de inboedel van een gezin van 2 ouders en 2 kinderen. Gemiddeld heeft zo’n gezin een inboedel van 50 m3. Wanneer je een grotere inboedel naar het buitenland verhuist, dan kom je dus al snel uit om een 40 ft container.

Wat past er in een 40 ft container bij container verhuizing buitenland

Een 40 ft container verhuizen?

Heb je een 40 ft container nodig voor jouw verhuizing naar het buitenland? Ontdek dan direct wat dit kost en vergelijk verhuisbedrijven om de beste deal te vinden!

Verhuizen per zeecontainer: Volledige container lading (FCL) of deellading (LCL)?

Wanneer je niet voldoende spullen hebt om een volledige container te vullen (of wanneer je simpelweg niet alles mee wíl nemen) dan kun je ook voor een deellading kiezen. Bij internationale verhuizingen wordt onderscheid gemaakt tussen een volledige container lading (FCL) en een deellading container (LCL). Het laatste wordt ook wel groupage transport genoemd en is vaak voordeliger.

Hoe werkt groupage transport wanneer je je inboedel naar het buitenland verhuist?

Bij groupage transport worden je spullen in een container naar het buitenland vervoerd waar tegelijkertijd ook de inboedel van anderen in vervoerd wordt. Een voorbeeld: jij wil verhuizen naar Amerika en verhuist 5 kubieke meter. Dan zal het verhuisbedrijf de inboedels van andere klanten in dezelfde container verschepen. De voor- en nadelen hiervan?

✅ Je betaalt bij groupage transport alleen voor de kubieke meters die jij verhuist en niet voor de volledige verhuiscontainer. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder betaalt dan bij een volledige lading. Daar houden we van!

❌ De kans is groot dat je langer op je inboedel moet wachten; de container wordt pas verhuisd als deze volledig gevuld is. Reken dus op minimaal enkele weken voordat de container vertrekt richting jouw bestemming.

Benieuwd wat groupage transport zou kosten wanneer je een container naar het buitenland verhuist? De exacte kosten voor jouw verhuizing achterhaal je door dit offerteformulier in te vullen.

container verhuizen

Een container voor de deur: Hoe regel je dit?

Bij een internationale verhuizing kun je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen dat alles voor je verzorgt. Dat is één optie, maar je kunt natuurlijk ook zelf een container regelen en deze door een verhuis- of transportbedrijf laten vervoeren. Je hebt verschillende opties wanneer je een volledige container verhuist:

  • Port to Port: transport van haven A naar haven B. De container huur je zelf via een verhuurbedrijf en het transport laat je regelen door een of transportbedrijf;
  • Drop & Fill: er komt een container voor de deur die je zelf vult. Het transport van A naar B wordt geregeld door een verhuis- of transportbedrijf;
  • Door to Door: het verhuisbedrijf neemt alles uit handen. Van inpakken tot uitladen.

Het internationaal verhuizen van een container: ons advies

Bij Sirelo zouden we je altijd een door to door verhuizing aanraden waarbij het verhuisbedrijf de inboedel bij jou thuis ophaalt en in je nieuwe woning weer alles netjes op z’n plek zet. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien duurder, maar doorgaans bespaar je jezelf veel tijd (en niet onbelangrijk: stress) door het uit te besteden. Daarnaast is een inboedel dusdanig inpakken en inladen dat het bestand is tegen internationaal transport een stuk lastiger dan het lijkt. En het laatste wat je wil, is je inboedel aantreffen met schade 🙁 het zijn immers je kostbare spullen die je vervoert. Kies je er toch voor om de container voor de deur te laten plaatsen en zelf te laden? Dan vind je hieronder onze tips.

Verhuizen: container voor de deur & zelf laden

Het is belangrijk een container op zo’n manier in te laden dat er zo min mogelijk kans is op schade. De container wordt internationaal vervoerd en zeker over zee kan dit er ruig aan toe gaan. Sirelo’s tips:

  • Verdeel het gewicht goed. Zet geen zware items op lichte items en zet breekbare items altijd bovenop;
  • Zorg ervoor dat de items goed in elkaar passen om verschuiving te voorkomen. Wanneer schuiven mogelijk is, zet dan alles vast om dit vooralsnog te voorkomen;
  • Gebruik stevige verhuisdozen en pak de dozen niet te vol in;
  • Vraag bij een internationaal verhuisbedrijf na welke verpakkingsmaterialen zij aanraden en bestel deze tijdig;
  • Verpak scherpe voorwerpen extra goed;
  • Stop karton tussen je meubels om krassen en deuken te voorkomen. Ook wanneer je de meubels ingewikkeld zijn in folie is het aanbevolen om karton te plaatsen tussen de items om kans op schade tot het minimum te beperken.

Klaar voor het avontuur? 🌐

Verhuizen per zeecontainer naar het buitenland is zacht gezegd een avontuur. En hoe goed je alles ook regelt, er zijn altijd zaken waar je niet zo snel stil bij zou staan. We hebben daarom een handige checklist verhuizen naar het buitenland voor je gemaakt. Afvinken maar! Op zoek naar meer info? Check dan onderstaande artikelen, die we speciaal voor jou hebben geselecteerd.