Verhuizen per container: zo werkt het!

Een internationale verhuizing wordt vaak per container gedaan. Verhuisbedrijven kunnen voor ieder soort verhuizing gebruik maken van een container, dus grote kans dat jij bij jouw verhuizing een container voor de deur zult zien staan. Ben je benieuwd welke container jij voor je verhuizing nodig zult hebben? Dat snappen we, een container verhuizen doe je tenslotte niet iedere dag. Met deze pagina helpen we je op weg!

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Hoeveel past er in een container?

Er zijn meerdere formaten containers. Bij internationale verhuizingen zijn 20 ft en 40 ft containers de meest voorkomende. In de onderstaande tabel vind je hoeveel kubieke meters er in ieder type container past.

Containermaten (ft)Volume (m3)
810
1016
2033
3049
4067
4583

In de tabel zie je hoeveel kuub er in een standaard container past. Er bestaan verschillende soorten containers zoals een reefer, open top of flat track. Die hebben andere capaciteiten. Op de website van R.C.C. Container Trading kun je deze containervarianten vinden. Bij een internationale verhuizing wordt veelal gebruik gemaakt van standaard containers.

Container verhuizen: welk formaat heb ik nodig?

Stap 1 om het formaat container voor jouw verhuizing te kunnen bepalen, is het berekenen van het volume van jouw inboedel. Met Sirelo’s Verhuis volume calculator bereken je het volume van jouw inboedel snel en gemakkelijk in kubieke meters (m3). Heb je het volume berekend? Dan weet je door de bovenstaande tabel in principe direct welke container voor jouw verhuizing nodig is! Zo makkelijk kan het zijn.

TIP: hou er rekening mee dat het totale volume dat in een container zou moeten passen, vaak meer is dan wat jij daadwerkelijk in een container kwijt kunt. Voor commerciële vrachten passen goederen perfect op elkaar omdat verpakking en afmetingen hierop worden gemaakt. Jouw inboedel is niet ingericht om perfect in een container te passen. Denk bijvoorbeeld aan je onhandig grote hoekbank, antieke salontafel en piano. Deze stapel je niet zomaar bovenop elkaar om die 20 ft container vervolgens te sluiten met exact 33 kubieke meter aan inboedel. Reken dus altijd op minimaal enkele kubieke meters die onbenut zullen blijven in de container.

Een 20 ft container verhuizen: wat past er in?

Een gemiddelde 1 tot 2-kamer woning past prima in een 20 ft container. Deze container is geschikt voor een eenpersoons- of tweepersoonshuishouden. Een eenpersoonshuishouden heeft gemiddeld een inboedel van 20 m3. Voor een tweepersoonshuishouden is dat gemiddeld 30 m3. Dat ziet er zo uit:

Een 40 ft container verhuizen: wat past er in?

Heb je een grotere woning en/of een groter gezin, dan kom je al gauw uit bij een 40 ft container. Deze container is groot genoeg voor een verhuisvolume van een gezin bestaande uit 2 ouders en 2 kinderen. Gemiddeld heeft zo’n gezin een inboedel van 50 m3.

Wat past er in een 40 ft container

Wat kost een container internationaal verhuizen?

Je weet nu welke container je nodig zou hebben voor je verhuizing. Je bent nu waarschijnlijk ook benieuwd naar de kosten. De exacte kosten van een internationale verhuizing verschillen per verhuisbedrijf en zijn afhankelijk van verschillende factoren. De afstand en het volume bepalen grotendeels de kosten van een verhuizing per container. Onderstaande tabel laat zien wat de kosten voor een gemiddeld huishouden ongeveer zullen zijn.

Bestemming20 ft (€) 40 ft (€)
Amerika5.600 – 6.2507.500 – 8.000
Canada4.700 – 5.0006.500 – 7.850
Zuid-Afrika3.500 – 3.9507.200 – 7.450
Australië4.350 – 4.9507.850 – 8.100
Nieuw-Zeeland4.100 – 4.3506.850 – 7.550
China4.250 – 4.5005.850 – 6.300
Singapore
4.000 – 4.2005.700 – 6.150
Griekenland3.750 – 4.0005.400 – 6.000
Cyprus3.600 – 3.9005.000 – 5.400

Wat betreft de afstand geldt vaak: hoe langer de afstand, hoe hoger de prijs. Maar de concurrentie kan ook invloed hebben op de prijs. Ben je benieuwd wat jouw verhuizing precies zou kosten? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk 5 verhuisbedrijven om zeker te weten dat je niet te veel betaalt.

Internationaal verhuizen? Vergelijk verhuisbedrijven!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Volledige container lading (FCL) of deellading container (LCL)?

Wanneer je niet voldoende spullen hebt om een volledige container te vullen (of wanneer je simpelweg niet alles mee wíl nemen) dan kun je ook voor een deellading kiezen. Bij internationale verhuizingen wordt onderscheid gemaakt tussen een volledige container lading (FCL) en een deellading container (LCL). Het laatste wordt ook wel groupage genoemd en is vaak voordeliger.

Hoe werkt groupage?

Bij groupage worden je spullen in een container vervoerd waar tegelijkertijd ook de inboedel van anderen in vervoerd wordt. Een voorbeeld: jij wil verhuizen naar Amerika en verhuist 5 kubieke meter. Dan zal het verhuisbedrijf de inboedels van andere klanten in dezelfde container verschepen. Je betaalt dus alleen voor de kubieke meters die jij verhuist en niet voor de volledige container. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder betaalt. Het kan echter ook betekenen dat je langer op je inboedel moet wachten; de container wordt pas verhuisd als deze volledig gevuld is.

Verhuis je niet veel en maakt het niet uit wanneer je inboedel in je nieuwe woning arriveert? Dan raden wij je zeker aan om voor groupage te kiezen.

container verhuizen

Hoe regel ik een container?

Bij een internationale verhuizing kun je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen dat alles voor je verzorgd. Dat is 1 optie, maar je kunt natuurlijk ook zelf een container huren en deze door een transportbedrijf laten vervoeren. Je hebt dus verschillende opties wanneer je een volledige container verhuist:

  • Port to Port: transport van haven A naar haven B. De container huur je zelf via een verhuurbedrijf en het transport laat je regelen door een verhuis- of transportbedrijf;
  • Drop & Fill: er komt een container voor de deur die je zelf vult. Het transport van A naar B wordt geregeld door een verhuis- of transportbedrijf;
  • Door to Door: het verhuisbedrijf neemt alles uit handen. Van inpakken tot uitladen.

Ons advies?

Wij zullen je altijd aanraden om voor een Door to Door verhuizing te kiezen waarbij het verhuisbedrijf de inboedel bij jou thuis ophaalt en in je nieuwe woning weer alles netjes op z’n plek zet. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien duurder, maar vaak bespaar je jezelf zoveel tijd (en niet onbelangrijk: stress) door het uit te besteden. Een inboedel dusdanig inpakken en inladen dat het bestand is tegen internationaal transport is lastiger dan het lijkt. En het laatste wat je wil, is je inboedel aantreffen met schade 🙁 het zijn immers je kostbare spullen die je vervoert. Kies je er toch voor om de container zelf te laden? Dan vind je hieronder onze tips.

Hoe laad ik een container?

Het is belangrijk een container op zo’n manier in te laden dat er zo min mogelijk kans is op schade. De container wordt immers internationaal vervoerd en zeker over zee kan dit er ruig aan toe gaan. Onze tips:

  • Verdeel het gewicht goed. Zet geen zware items op lichte items en zet breekbare items altijd bovenop;
  • Zorg ervoor dat de items goed in elkaar passen om verschuiving te voorkomen. Wanneer schuiven mogelijk is, zet dan alles vast om dit vooralsnog te voorkomen;
  • Gebruik stevige verhuisdozen en pak de dozen niet te vol in;
  • Vraag bij een internationaal verhuisbedrijf na welke verpakkingsmaterialen zij aanraden en bestel deze tijdig;
  • Verpak scherpe voorwerpen extra goed;
  • Stop karton tussen je meubels om krassen en deuken te voorkomen. Ook wanneer je de meubels ingewikkeld zijn in folie is het aanbevolen om karton te plaatsen tussen de items om kans op schade tot het minimum te beperken.

Internationaal verhuizen is een avontuur. En hoe goed je alles ook regelt, er zijn altijd zaken waar je niet zo snel bij stil had gestaan. Wij helpen je daarom graag verder op weg met meer handige info hieronder. 🙂