Kosten verhuisbedrijf berekenen

Zó bereken je wat een verhuizing kost

Ga je binnenkort verhuizen en ben je benieuwd wat de verhuizing zou kosten als je deze uitbesteed aan een verhuisbedrijf? Sirelo helpt je op weg! Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten van een verhuizing en leggen we je uit hoe de kosten van verhuizen tot stand komen. En niet onbelangrijk: je kunt hier de kosten van verschillende verhuisbedrijven vergelijken of direct zelf de kosten berekenen!

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Wat kost een verhuizing?

Een verhuizing kost gemiddeld tussen de 350 en 2500 euro. De exacte kosten verschillen per verhuisbedrijf en worden grotendeels bepaald aan de hand van de afstand tussen jouw huidige en nieuwe woning en de grootte van de inboedel die je verhuist.

Voor de afstand geldt: verhuis je naar een straat verderop, dan kost dit logischerwijs minder dan wanneer je naar de andere kant van Nederland verhuist. Hetzelfde geldt voor het volume van de inboedel: het verhuizen van een bank en een tafel kost je een stuk minder dan het verhuizen van je volledige inboedel.

Verhuisbedrijf kosten o.b.v. afstand en volume

We hebben de gemiddelde kosten van een verhuizing voor je berekend aan de hand van afstand en volume. Om een beeld te vormen van de kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf voor jouw verhuizing in te kunnen schatten, kunnen de onderstaande tarieven je helpen.

 • 21-25 m3 aan inboedel verhuizen over een afstand van 1-10 kilometer kost gemiddeld €909.
 • 61-65 m3 aan inboedel verhuizen over een afstand van 81-90 kilometer kost gemiddeld €2.768.

Voor meer tarieven op basis van de afstand en het volume kun je deze tabellen met verhuiskosten raadplegen of je berekent hier direct wat jouw verhuizing ongeveer zal gaan kosten.

Let op: dit zijn de (gemiddelde) verhuisbedrijf kosten wanneer je verhuist met een verhuisbedrijf dat is aangesloten bij Erkende Verhuizers. Deze kosten bestaan enkel uit het laden, vervoeren en lossen van de inboedel. Zaken zoals (de)montage van meubelen, inpakken van dozen en een verhuislift zijn in deze kosten dus nog niet berekend.

Kosten verhuizing per woningsoort

 • Een flat of appartement verhuizen kost gemiddeld €750 – €1000;
 • Een rijtjeshuis verhuizen kost gemiddeld €1.000 – €1.700;
 • Een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning verhuizen kost gemiddeld €1.700 – €2.500.

De kosten van jouw verhuizing

Verderop deze pagina kun je makkelijk een geschatte prijs voor jouw verhuizing berekenen. Ben je op zoek naar de exacte kosten van de verhuizing en wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Dan kun je via Sirelo heel eenvoudig en snel verhuisoffertes vergelijken. Je ontvangt dan gratis tot vijf offertes van verschillende verhuisbedrijven. Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar verhuisbedrijf kiest én dat je niet te veel betaalt! ⬇️

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?
Geef aan wat jij gaat verhuizen en vergelijk tot vijf gratis offertes!

Wil je toch liever zelf de kosten van je verhuizing berekenen? Dan leggen we je graag uit hoe je de verhuisbedrijf kosten zelf kunt berekenen.

De tarieven van verhuizers per uur

Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt, dan worden de kosten voor een deel opgebouwd uit het uurtarief van de verhuizer(s) en het uurtarief voor de verhuiswagen.

 • De uurtarieven van verhuizers zijn gemiddeld € 32,50 tot € 42,50 per uur. Dit gaat dan puur om de persoon die jou helpt verhuizen (de arbeidsuren dus).
 • De kosten van de verhuiswagen zijn gemiddeld € 20 per uur voor een verhuiswagen van 20 m3 en gemiddeld € 50 per uur voor een verhuiswagen van 50 m3 – makkelijk te onthouden. 😉

Het volume in kubieke meters kun je berekenen met Sirelo’s Volume Calculator. Zo weet je precies uit hoeveel kubieke meter je inboedel bestaat en welke verhuiswagen er nodig zal zijn voor je verhuizing.

In de onderstaande tabel kun je vervolgens checken wat het geschatte uurtarief van een verhuisbedrijf is, op basis van de grootte van de verhuiswagen en het aantal verhuizers.

+ (m3) Uurtarief
+ 20 (m3)€ 52,50 – € 62,50
+ 50 (m3)€ 82,50 – € 92,50
+ 50 (m3)€ 115 – € 135
+ 50 (m3)€ 147,50 – € 177,50

Vanzelfsprekend stijgt het uurtarief van het verhuisbedrijf wanneer je meer dan 1 verhuizer en/of een grotere verhuiswagen nodig hebt. Maar, hoe weet je nu hoeveel verhuizers er nodig zijn voor jouw verhuizing en hoeveel tijd zij nodig zullen hebben? Dit is onder andere afhankelijk van:

 • Hoeveel je zelf doet. Wil je bijvoorbeeld het verhuisbedrijf ook verhuisdozen laten in- en uitpakken en meubels laten (de)monteren? Dan kost dit meer uren en vaak ook een extra verhuizer;
 • Hoeveel er verhuisd moet worden. Besluit je heel de inboedel te laten verhuizen? Dan zijn er meer uren en meer verhuizers nodig dan wanneer je slechts de meubelstukken laat verhuizen;
 • De bereikbaarheid van de woning. Wanneer de verhuizers een afstand moeten overbruggen tussen je voordeur en de verhuiswagen, dan kost dit ze meer tijd dan wanneer de verhuiswagen direct voor de deur kan parkeren;
 • Hoe lang de verhuizers onderweg zijn. Is het 20 minuten rijden naar je nieuwe woning, dan kost dit minder tijd dan wanneer de verhuizers bijvoorbeeld een uur moeten rijden – Hiervoor hoef je geen rekenwonder te zijn 🙂

Een voorbeeld: de gehele verhuizing kost het verhuisbedrijf 6 uur, er zijn 3 verhuizers aanwezig en je hebt een verhuiswagen nodig met een inhoud van 50 m3 dan kost je verhuizing gemiddeld € 975, mits er geen extra kosten bijkomen voor extra diensten. Door te berekenen hoeveel jij wil laten doen door het verhuisbedrijf, hoeveel tijd zij hiervoor nodig hebben en om hoeveel inboedel het gaat, kun jij dus berekenen wat de kosten van de verhuizing zouden zijn.

De kosten van verhuizen

Bereken direct de kosten van jouw verhuizing

Bij Sirelo houden we ervan als iets snel en simpel is. Omdat een verhuizing een complexe dienst is, is het berekenen van de exacte kosten dat helaas ook. Maar, we zouden Sirelo niet zijn als we daarvoor niet een oplossing hadden!

We hebben een handige tool voor je ontwikkeld waarmee je direct een schatting van de kosten kunt zien. De berekening van de verhuiskosten is wellicht iets minder nauwkeurig, maar geeft een goede schatting en is ook nog eens vliegensvlug.

🔎 Wel even opletten: de berekening wordt gemaakt aan de hand van de oppervlakte van jouw woning (in vierkante meters) en dus niet aan de hand van het volume van je inboedel. Dat maakt het extra snel. En simpel 😉 Berekenen maar!

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Wat beïnvloedt de kosten van een verhuizing?

We hebben al kort toegelicht dat verhuisbedrijf kosten grotendeels tot stand komen door a) de afstand tussen beide woningen en b) het volume van de inboedel. Daarnaast weet je inmiddels ook dat het uurtarief dat een verhuisbedrijf rekent afhankelijk is van de grootte van de verhuiswagen en het aantal verhuizers dat je nodig hebt voor je verhuizing.

We lichten alle factoren die de prijs van een verhuizing kunnen beïnvloeden toe:

 • De afstand tussen je huidige woning en je nieuwe woning.
 • De grootte van jouw inboedel: de hoeveelheid spullen die je verhuist zal bepalen hoe groot de verhuiswagen moet zijn, hoeveel verhuisdozen je nodig hebt en hoeveel uren de verhuizing in beslag zal nemen;
 • Het moment waarop je wil verhuizen: in het weekend rekenen verhuizers een weekendtarief, en ook in de zomer betaal je (door drukte) bij de meeste verhuisbedrijven meer;
 • Het soort verhuizer: wanneer een verhuisbedrijf is aangesloten bij Erkende Verhuizers betaal je veelal meer, maar dit levert ook de nodige voordelen op. Je inboedel is bijvoorbeeld tot 100.000 euro verzekerd tijdens de verhuizing. Hierover lees je hier meer;
 • De bereikbaarheid van je woning. Hoe dichterbij de woning de verhuiswagen kan parkeren, hoe sneller de verhuizing zal gaan en hoe lager de kosten van de verhuizing zullen zijn;
 • Het gebruik van een verhuislift. Dit versnelt vaak de verhuizing wanneer je in een appartement woont of wanneer je in een woning woont met een smal trapgat. Het huren van de verhuislift brengt echter wel weer kosten met zich mee;
 • Het laten verhuizen van bijzondere items zoals een piano, antiek of kunst. Niet ieder verhuisbedrijf doet dit, dus let hierop bij het aanvragen van de verhuisoffertes. Hou er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt, zeker wanneer het gaat om een piano verhuizen;
 • Extra diensten: als je ervoor kiest om dozen te laten inpakken, meubels te laten (de)monteren en/of gebruik te maken van opslag, dan zul je dit terugzien op de offerte.

Tot slot: woon je in de stad en is er een parkeervergunning nodig? Dan kan het verhuisbedrijf dit regelen. Hou er rekening mee dat dit al snel enkele honderden euro’s kan kosten.

Extra kosten per dienst

De verschillende diensten die je nodig hebt, zijn dus bepalend voor de kosten die je betaalt aan het verhuisbedrijf. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten per dienst:

DienstenKosten (ca.)
(de)montage meubels€ 45 per uur
Dozen in- en uitpakken€ 45 per uur
Verhuislift huren€ 89 per uur
Parkeervergunning€ 200 – € 300 p.d.
Tijdelijke opslag€ 125 – € 200 p.m.

Besparen op de verhuiskosten

Als geen ander begrijpen we dat je niet graag te veel betaalt voor je verhuizing. Daarom hebben we onze beste tips verzameld om te zorgen dat jij de kosten voor je verhuizing laag kunt houden.

 1. Doe spullen weg die je niet meer gebruikt. Hiermee bespaar je niet alleen op de kosten van het verhuizen, maar zorg je ook voor een minder volle woning. En, niet te vergeten: je bent duurzaam bezig als je de spullen naar de kringloop brengt. Win-win;
 2. Pak niet-breekbare spullen zelf in. Wanneer je het verhuisbedrijf alles laat inpakken, loopt dit al snel in de kosten. Door zelf spullen in te pakken bespaar je hierop;
 3. Zorg voor hulp op de verhuisdag. Door hulp van vrienden of familie in te schakelen, kun je geld besparen op een of meerdere extra verhuizers;
 4. Verhuis kleine spullen met je eigen auto als het een korte afstand betreft. Hiermee zorg je ervoor dat er gebruik gemaakt kan worden van een kleinere verhuiswagen en dus betaal je minder. Moet je er zelf dan vaak voor op en neer en is de afstand daarvoor te groot? Reken dan eerst uit of je er wel daadwerkelijk voordeel uithaalt;
 5. Kies een lokaal verhuisbedrijf. Omdat een verhuisbedrijf veelal voorrijkosten rekent indien zij verder moeten rijden dan 20-30 kilometer om jouw woning te bereiken, kun je wat besparen door een lokale verhuizer te kiezen. Check dan wel goed dat dit verhuisbedrijf ook daadwerkelijk goedkoper is dan de concurrent die wat verder weg zit;
 6. Vergelijk minimaal 3 verhuisbedrijven. Als je minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt, weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Via Sirelo vergelijk je makkelijk en snel verhuisbedrijven. En niet alleen op prijs, maar door de reviews ook op kwaliteit. Net zo belangrijk!;
 7. Check of je recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Dit geldt bijvoorbeeld als je moet verhuizen omdat je huidige woning gesloopt gaat worden.

Na het lezen van deze pagina ben je een expert geworden op het gebied van de kosten van een verhuisbedrijf. Wanneer iemand je nu vraagt ‘Wat kost verhuizen met een verhuisbedrijf?‘, dan zou je vlekkeloos antwoord moeten kunnen geven 😉 En niet onbelangrijk: we hopen dat je een goede schatting hebt van de kosten van jouw verhuizing. Een volgende stap is een goede voorbereiding. Hierbij komt onze checklist verhuizen goed van pas!