Kosten verhuisbedrijf – Prijzen, informatie en offertes (2017)

Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten van verhuisbedrijven, informatie over de factoren en services die een invloed hebben op de kosten van een verhuisbedrijf en enkele handige tips.

De gemiddelde verhuiskosten

Om een idee te geven van de kosten, staat hieronder een tabel met indicatieve prijzen voor de gemiddelde verhuisbedrijf kosten:

Type WoningLow BudgetInclusief Extra Services¹
Appartement+-€400+-€700
Rijtjes huis+-€600+-€1000
Villa/alleenstaand huis€1200+€1200+ (erg afhankelijk van de grootte van het huis)
  1. Extra services = laten inpakken/aanbevolen aantal verhuizers/(de-)monteren

Kosten inpakken door verhuisbedrijf

Het inladen van de verhuiswagen en het sjouwen van spullen is wat standaard wordt gedaan door de verhuizers. Maar het inpakken van de dozen zorgt voor extra werk, en wordt als extra service rond de €40 per uur voor gerekend.

Extra verhuizers

Het aantal verhuizers dat je nodig hebt voor de verhuizing is afhankelijk van de grootte van je huishouden. Met een groter huishouden zijn er meer verhuizers nodig om de klus snel te klaren. Bij de meeste verhuisbedrijven kan je rekenen op een uurloon van rond de €30 voor elke extra verhuizer.

Type woning:AppartementTwee-onder-een kapVilla/groot alleenstaand huis
Aanbevolen aantal verhuizers¹23 – 44 – 5
Tijd (uren)2 – 4.54.5 – 7.57 – 9.5
Kosten² (met €30 p/u)€120 – 270€540 – 720€960 – €1,200
  1. Exclusief verhuiswagen chauffeur (die help vaak met laden, niet met sjouwen)
  2. Exclusief huur verhuiswagen/verhuislift 

Transport kosten

Niet alleen heeft de grootte van het transport een effect op de kosten, maar ook natuurlijk de kilometers die afgelegd moeten worden. Het aantal kilometers van het oude adres naar het nieuwe adres zullen per kilometer in rekening gebracht worden. Vaak worden er wel een aantal kilometers als extraatje bij gedaan. Het aantal dat gratis wordt gegeven ligt aan het type verhuisbedrijf. Vaak zullen regionale verhuisbedrijven minder kilometers cadeau doen dan de nationale verhuisbedrijven. Regionale, nationale en internationale verhuisbedrijven zullen allemaal andere kosten in rekening brengen voor de kilometers. Let dus goed op het bedrag dat het verhuisbedrijf in rekening brengt per kilometer. Hieronder een indicatieve prijsopgave van het huren van een verhuiswagen en verhuislift:

Verhuiswagen inhoud:30m³50m³
Per uur + chauffeur+-€65+-€75
Verhuislift+€20 p/u+€20 p/u
Prijs p/km€0.50 – €1€ 0.50 – € 1
Ontdek de kosten voor jouw verhuizing
Vraag 5 gratis offertes aan

Voorrijkosten

De voorrijkosten zijn weer anders per gemeente en stad. Als je plek voor het huis hebt waar de verhuiswagen kan komen te staan ben je niet verplicht om een aparte vergunning aan te vragen. Moet de vrachtwagen op de straat blijven staan of een paar parkeer vakken gebruiken? Vraag dan wel de nodige vergunningen aan. De kosten van deze vergunningen verschillen per gemeente en stad maar liggen in het algemeen tussen de 20 en 50 euro.

Werkdag vs. weekend

Kan je doordeweeks geen tijd vrij maken of krijgen om de verhuizing te begeleiden? Dan kun je het altijd nog in het weekend laten doen. Hier komen dan alleen wel extra kosten bij kijken vanwege de toeslagen voor de verhuizers. De toeslag op het uurloon verschilt weer op Zaterdag en Zondag. Waar je op Zaterdag rekening moet houden met een uurloon van 125%, moet je op Zondag 175% betalen.

Verhuizen met spoed

Wil je zo snel mogelijk verhuizen, dan kunnen verhuisbedrijven vaak een spoedservice aanbieden. De extra kosten van de spoedservice kunnen beïnvloed worden door de hoeveelheid verhuizers die beschikbaar zijn. Vanwege spoed kan het namelijk gebeuren dat andere verhuizingen al zijn ingepland op de gewenste datum.

Verhuistransport Onderweg

Internationaal of nationaal verhuizen

De kosten van een internationale verhuizing liggen uiteraard hoger dan de kosten van een nationale verhuizing. Het proces van een internationale verhuizing is meer complex en langduriger. Wil je meer weten over de kostenopbouw van een internationale verhuizing? Bezoek dan onze pagina over de tarieven!

Inboedel opslagruimte

Heb je je eigen huis verkocht en is je nieuwe huis nog niet klaar om per direct in te trekken? Dan kan je soms ook via het verhuisbedrijf een opslag ruimte regelen voor je spullen. Hier kunnen de spullen dan tijdelijk blijven staan tot dat ze verhuist kunnen worden naar het nieuwe adres. Voor een opslagruimte kan je rekenen op een gemiddelde van €150 p/maand. Dit verschilt ook weer per gemeente en stad. Gebruik deze link om een beter idee te krijgen van de prijs van een opslagruimte bij jouw in de buurt.

Bespaar vandaag nog!

Met behulp van het vergelijken van verhuis bedrijven kan je tot maar liefst 40% besparen op je verhuizing! Vraag vrijblijvend offertes aan met behulp van ons formulier. Je kan ook meer informatie lezen over het aanvragen van een verhuisofferte.

Verhuizen binnen/naar de grote steden

Ben je van plan om binnen/naar een van de grote steden te verhuizen? Bezoek dan een van onze pagina’s over de kosten die je per stad kan verwachten:

Wil je meer informatie over verhuizen in het algemeen? Bezoek dan onze pagina over verhuizen!

Waarom een verhuisbedrijf?

Tijdens een verhuizing moet er veel inpak werk gedaan worden. Dit kan veel tijd innemen voor iemand die geen ervaring heeft met het inpakken van dozen. Het inpakken kan ook snel verkeerd gedaan worden. Een te lege doos kan schade veroorzaken doordat het kan inzakken. Door een te zware inhoud kan de bodem van de doos doorzakken. Daarom is de ervaring van een verhuisteam handig om je spullen snel, goed en veilig ingepakt te krijgen. Wil je het alsnog zelf doen? Bekijk dan onze praktische inpak tips!

Naast het inpakken moet je ook alles nog kunnen verplaatsen. Het verplaatsen van de meubels wordt door het verhuisbedrijf gedaan met behulp van verhuiswagens. Deze zijn vaak uitgerust met meubelhondjes, steekwagens en een achterklep lift om alles in de wagen te krijgen (zonder door je rug te gaan). Woon je in een appartement of heb je een huis met 3 verdiepingen? Dan kan het naar beneden halen van alle meubels zwaar werk worden. Daarvoor beschikken de meeste verhuisbedrijven over een verhuislift om het makkelijker te maken.

Tijdens een verhuizing kan er altijd iets uit de handen vallen of verschuiven tijdens de rit. Het is daarom dus niet ongebruikelijk dat er iets kapot gaat gedurende het verhuis proces. Vandaar dat een verzekering op de inboedel erg verstandig is. Bij de meeste verhuisbedrijven kan je een verzekering afsluiten met een vergoeding tot €100,000.