Kosten verhuisbedrijf: Overzicht verhuiskosten in 2019

Maak zelf een inschatting van je verhuiskosten. Je krijgt hier een overzicht van de gemiddelde kosten die verhuisbedrijven voor verschillende type verhuizingen rekenen.

Wat kost een verhuizing?

De kosten voor een gemiddelde verhuizing binnen Nederland bedragen ongeveer €900,- (uitgaande van een huishouden van 3 personen). Het gaat hier om de kosten van een verhuisbedrijf; hoe meer je zelf doet hoe goedkoper het is. Op deze pagina vind je informatie die je helpt om zelf een inschatting te maken van je verhuiskosten.

Gemiddelde kosten verhuisbedrijf

Type verhuizingKosten verhuisbedrijf
Huishouden 1 persoon€365 – €600
Huishouden 3 personen€775 – €990
Huishouden 4 personen€1.200 – €1.600

Verhuisbedrijven stellen hun offertes vaak samen aan de hand van 3 belangrijke factoren:

  1. De voorrijkosten (reisafstand);
  2. De kosten van de verhuizers (deze worden vaak per uur berekend);
  3. De kosten van het transport (type of grootte van de verhuiswagen bijvoorbeeld).

Zie onze pagina verhuisoffertes voor meer informatie over de prijsopbouw.

Voorrijkosten

De voorrijkosten ofwel de reisafstand is voor verhuisbedrijven van groot belang om jouw verhuiskosten te berekenen. Als je bijvoorbeeld binnen Utrecht gaat verhuizen, zijn jouw verhuiskosten lager dan wanneer je van Utrecht naar Groningen verhuist. Het helpt ook om een verhuizer te vinden bij jou in de buurt zodat ze minder kilometers hoeven te maken. Per kilometer rekent een verhuisbedrijf gemiddeld €0,80.

De kosten per verhuizer

Als je veel gaat verhuizen of extra snel wilt verhuizen, heb je waarschijnlijk meer dan één verhuizer nodig. Veel verhuisbedrijven rekenen in dat geval een uurtarief. Gemiddeld gezien is dit in Nederland ongeveer €30,- per uur. Let op: Verhuisbedrijven aangesloten bij de ‘Erkende Verhuizers‘ rekenen vaak een hoger uurtarief.

Transportkosten

Ga je heel je inboedel verhuizen en heb je een groot huis? Dan heeft het verhuisbedrijf een grotere verhuiswagen nodig dan bij een kleinere verhuizing. Ook dit ga je terugzien in de totale kosten. Er zijn ook verhuisbedrijven in Nederland die uitsluitend gebruik maken van milieuvriendelijke trucks. Heel goed voor het milieu dus, maar wel iets duurder voor jou als consument.

Ontdek de kosten voor jouw verhuizing
Vraag 5 gratis offertes aan

Overige/extra kosten

Extra dienstGemiddelde kosten
Montage/Demontage€45,- per uur
Spullen inpakken/uitpakken€45,- per uur
Verhuislift huren€60,- per uur
Piano verhuizen€300,-
Parkeervergunning€25,-
Inboedel (tijdelijk) opslaan€150,-

Buiten alle eerder benoemde kosten en factoren die de kosten kunnen beïnvloeden, heeft ook de planning zijn invloed op de verhuiskosten:

Werkdag vs. weekend

Kan je doordeweeks tijd vrij maken om de verhuizing te begeleiden? Dan raden wij dit zeker aan. In het weekend rekenen verhuisbedrijven namelijk extra kosten vanwege de toeslagen voor de verhuizers. De toeslag op het uurloon verschilt weer voor zaterdag en zondag. Waar je op zaterdag rekening moet houden met een uurloon van 125%, moet je op zondag 175% betalen.

Verhuizen met spoed

Wil je zo snel mogelijk verhuizen, dan kunnen verhuisbedrijven vaak een spoedservice aanbieden. Uiteraard zijn de kosten voor deze service aanzienlijk hoger dan voor een normale verhuizing. Regel je verhuizing dus op tijd om geld te besparen.

Inboedel opslagruimte

Heb je je eigen huis verkocht en is je nieuwe huis nog niet klaar om direct te verhuizen? Dan kan je ook via het verhuisbedrijf een opslagruimte regelen voor je spullen. Hier kunnen de spullen dan tijdelijk blijven staan tot ze verhuist kunnen worden naar het nieuwe adres. Voor een opslagruimte kun je rekenen op een gemiddelde van €150 per maand.

Verhuisbedrijf kosten per stad

Alle bovenstaande kosten zijn gemiddeld berekend over heel Nederland. Echter kunnen deze in bepaalde steden hoger of lager uitvallen. Hieronder zie je de gemiddelde prijsverschillen van de 4 grootste steden in Nederland:

De kosten voor jouw verhuizing berekenen

Iedere verhuizing is anders en dus zullen de kosten voor jouw verhuizing altijd verschillen van de gemiddelde kosten. Om jou te helpen bij het berekenen van je verhuiskosten, kun je hier tot 5 gratis offertes aanvragen. Wij werken samen met verschillende verhuisbedrijven in heel Nederland om jou te voorzien van een realistisch kostenplaatje. Tevens staat vergelijken natuurlijk gelijk aan besparen. Door het aanvragen en vergelijken van offertes bespaar je al gauw tot wel 40% op je verhuiskosten.