Kosten verhuisbedrijf (2018): Bereken zelf wat je verhuizing ongeveer gaat kosten

Maak zelf een inschatting wat je verhuizing gaat kosten. Op deze pagina vind je een overzicht van de gemiddelde kosten die verhuisbedrijven voor de verschillende facetten van een verhuizing rekenen.

De gemiddelde kosten van een verhuizing

Om een idee te geven van de kosten, staat hieronder een tabel met indicatieve prijzen voor de gemiddelde verhuisbedrijf kosten:

Type WoningLow BudgetInclusief Extra Services¹
Appartementca. €400ca. €700
Rijtjes huisca. €600ca. €1.000
Villa/vrijstaand huis€1.200+€1.200+ (erg afhankelijk van de grootte van het huis)
  1. Extra services = laten inpakken dozen / aanbevolen aantal verhuizers / (de-)monteren van meubelen

Kosten inpakken door verhuisbedrijf

Het inladen van de verhuiswagen en het sjouwen van spullen is wat standaard wordt gedaan door de verhuizers. Maar het inpakken van de dozen zorgt voor extra werk, wanneer je gebruik maakt van deze extra service betaal je hiervoor ca. €40 per uur. Afhankelijk van de grootte van jouw inboedel, wordt het aantal uur en het aantal verhuizers dat nodig is voor het inpakken bepaald.

Extra verhuizers

Het aantal verhuizers dat je nodig hebt voor de verhuizing is afhankelijk van de grootte van je huishouden. Met een groter huishouden zijn er meer verhuizers nodig om de klus snel te klaren. Bij de meeste verhuisbedrijven kan je rekenen op een uurloon van rond de €30 voor iedere extra verhuizer. Ben je benieuwd naar de bijkomende kosten wanneer je extra verhuizers inhuurt? Dan geeft onderstaande tabel hier inzicht in.

Type woning:AppartementTwee-onder-een kapVilla/groot vrijstaand huis
Aanbevolen aantal verhuizers¹23 – 44 – 5
Tijd (uren)2 – 4.54.5 – 7.57 – 9.5
Kosten² (met €30 p/u)€120 – 270€540 – 720€960 – €1,200
  1. Exclusief verhuiswagen chauffeur (die help vaak met laden, niet met sjouwen)
  2. Exclusief huur verhuiswagen/verhuislift 

Transport kosten

Niet alleen heeft de grootte van het transport een effect op de kosten, maar ook de kilometers die afgelegd moeten worden. Het aantal kilometers van het oude adres naar het nieuwe adres zullen per kilometer in rekening gebracht worden. Sommige verhuisbedrijven rekenen pas een bedrag per kilometer wanneer een vooraf bepaald aantal kilometers gereden is, andere verhuisbedrijven brengen daarentegen iedere kilometer in rekening. Over het algemeen geldt dat lokale verhuisbedrijven minder kilometers ”cadeau” doen dan nationale verhuisbedrijven. Ieder verhuisbedrijf kan andere kosten in rekening brengen voor de kilometers, let hier dus goed op wanneer je een offerte aanvraagt.

Wil je jouw inboedel enkel laten vervoeren door het verhuisbedrijf, maar wil je de rest zelf doen? Je kunt er dan voor kiezen om gebruik te maken van een chauffeur + wagen verhuur. Je doet dan in principe alles zelf, en laat het vervoer over aan het verhuisbedrijf. Het kan hierbij handig zijn om een verhuislift te huren, om de grotere stukken via het raam naar beneden te krijgen. Hieronder vind je een indicatieve prijsopgave van het huren van een verhuiswagen en verhuislift:

Verhuiswagen inhoud:30m³50m³
Per uur + chauffeur+-€65+-€75
Verhuislift+€20 p/u+€20 p/u
Prijs p/km€0.50 – €1€ 0.50 – € 1
Ontdek de kosten voor jouw verhuizing
Vraag 5 gratis offertes aan

Parkeervergunning

Niet in iedere gemeente of stad kan de verhuiswagen zomaar voor de deur gezet worden. Als je zelf plek voor het huis hebt waar de verhuiswagen kan komen te staan ben je niet verplicht om een aparte vergunning aan te vragen. Moet de vrachtwagen op de straat blijven staan of een paar parkeer vakken gebruiken? Vraag dan wel de nodige vergunningen aan. De kosten van deze vergunningen verschillen per gemeente en stad maar liggen in het algemeen tussen de 20 tot 50 euro.

Werkdag vs. weekend

Kan je doordeweeks geen tijd vrij maken om de verhuizing te begeleiden? Dan kun je het altijd nog in het weekend laten doen. Hier komen dan alleen wel extra kosten bij kijken vanwege de toeslagen voor de verhuizers. De toeslag op het uurloon verschilt weer op Zaterdag en Zondag. Waar je op Zaterdag rekening moet houden met een uurloon van 125%, moet je op Zondag 175% betalen.

Verhuizen met spoed

Wil je zo snel mogelijk verhuizen, dan kunnen verhuisbedrijven vaak een spoedservice aanbieden. De extra kosten van de spoedservice kunnen beïnvloed worden door de hoeveelheid verhuizers die beschikbaar zijn. Vanwege spoed kan het namelijk gebeuren dat andere verhuizingen al zijn ingepland op de gewenste datum.

Verhuistransport Onderweg

Internationaal of nationaal verhuizen

De kosten van een internationale verhuizing liggen uiteraard hoger dan de kosten van een nationale verhuizing. Het proces van een internationale verhuizing is meer complex en duurt langer. Wil je meer weten over de kostenopbouw van een internationale verhuizing? Bezoek dan onze pagina over de tarieven!

Inboedel opslagruimte

Heb je je eigen huis verkocht en is je nieuwe huis nog niet klaar om direct te verhuizen? Dan kan je ook via het verhuisbedrijf een opslag ruimte regelen voor je spullen. Hier kunnen de spullen dan tijdelijk blijven staan tot ze verhuist kunnen worden naar het nieuwe adres. Voor een opslagruimte kan je rekenen op een gemiddelde van €150 per maand. Dit verschilt ook weer per gemeente en stad. Gebruik deze link om een beter idee te krijgen van de prijs van een opslagruimte bij jouw in de buurt.

Bespaar vandaag nog!

Met behulp van het vergelijken van verhuisbedrijven kan je tot maar liefst 40% besparen op je verhuizing! Vraag vrijblijvend offertes aan met behulp van ons formulier. Je kan ook meer informatie lezen over het aanvragen van een verhuisofferte.

Verhuizen binnen/naar de grote steden

Ben je van plan om binnen/naar een van de grote steden te verhuizen? Bezoek dan een van onze pagina’s over de kosten die je per stad kan verwachten:

Wil je meer informatie over verhuizen in het algemeen? Bezoek dan onze pagina over verhuizen! Komt de verhuisdag in zicht en wil je hierbij een handige checklist gebruiken? Klik dan hier.

Waarom een verhuisbedrijf?

Tijdens een verhuizing moet er veel inpak werk gedaan worden. Dit kan veel tijd innemen voor iemand die geen ervaring heeft met het inpakken van dozen. Het inpakken kan ook snel verkeerd gedaan worden. Een te lege doos kan schade veroorzaken doordat het kan inzakken. Door een te zware inhoud kan de bodem van de doos doorzakken. Daarom is de ervaring van een verhuisteam handig om je spullen snel, goed en veilig ingepakt te krijgen. Wil je het alsnog zelf doen? Bekijk dan onze praktische inpak tips!

Naast het inpakken moet je ook alles nog kunnen verplaatsen. Het verplaatsen van de meubels wordt door het verhuisbedrijf gedaan met behulp van verhuiswagens. Deze zijn vaak uitgerust met meubelhondjes, steekwagens en een achterklep lift om alles in de wagen te krijgen (zonder door je rug te gaan). Woon je in een appartement of heb je een huis met 3 verdiepingen? Dan kan het naar beneden halen van alle meubels zwaar werk worden. Daarvoor beschikken de meeste verhuisbedrijven over een verhuislift om het makkelijker te maken.

Tijdens een verhuizing kan er altijd iets uit de handen vallen of verschuiven tijdens de rit. Het is daarom dus niet ongebruikelijk dat er iets kapot gaat gedurende het verhuis proces. Vandaar dat een verzekering op de inboedel erg verstandig is. Bij de meeste verhuisbedrijven kan je een verzekering afsluiten met een vergoeding tot €100,000.