Inboedel opslag regelen voor je verhuizing: de mogelijkheden

Inboedel opslag. Hier kom je niet onderuit als je je huis uit moet en je nieuwe huis nog niet toegankelijk is. Of als je gaat emigreren en niet alles wilt meenemen. Wat zijn de mogelijkheden? Waar let je op? En hoe duur is het? Lees ons advies.

Welke opslagmogelijkheden bestaan er?

In elke stad of dorp is er wel een mogelijkheid om je inboedel in zijn geheel of gedeeltelijk op te slaan. Inboedel opslag kun je op meerdere manieren regelen. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Opslagloods verhuisbedrijf: veel verhuisbedrijven beschikken over een opslagloods. Onderzoek of deze loods goed beveiligd is en 24 uur onder toezicht staat van bewakingscamera’s. Dan is de kans op vermissing miniem. Een goede opslagloods is eveneens voorzien van brandmelders en heeft een gecontroleerd klimaat, zodat je spullen niet achteruitgaan tijdens de opslagperiode. Vraag ook, als dat nodig is, of je tussendoor bij je spullen kunt. Dit kan namelijk niet altijd.
  • Garagebox: deze mogelijkheid wordt vaak aangeboden door bedrijven of woningcoöperaties met leegstaande garageboxen. Het nadeel hiervan is dat je ze niet altijd gemakkelijk kunt bereiken, omdat ze zich doorgaans buiten woongebieden bevinden.
  • Self storage: je huurt een opslagruimte tussen de 1 en 100 m3 bij een opslagbedrijf. Hier breng je zelf je spullen naartoe. Het voordeel hiervan is dat je altijd bij je inboedel kunt. Daar hoef je geen toestemming voor te vragen.
  • Containeropslag: het verhuisbedrijf of containerbedrijf zet de container voor je deur en jij vult hem met je inboedel. Je kunt de container voor je huis laten staan, maar zorg er dan wel voor dat deze goed is afgesloten. Bovendien zijn hier regels aan verbonden. Check ze bij je gemeente. Vooral drukke steden laten dit niet zomaar toe. Het bedrijf kan je container ook meenemen naar een opslagloods.
  • Particulier of boer: particulieren die ruimte over hebben of boeren met een grote schuur bieden ook weleens opslagruimte aan. Dit zijn echter geen professionele verhuurders. Maak dus duidelijke afspraken van tevoren.

inboedel opslag

Hoeveel kost de opslag van je inboedel gemiddeld?

De kosten voor de opslag van je inboedel lopen zeer uiteen. Het ligt er maar net aan hoe groot je verhuisvolume is en hoelang je de inboedel opslag ruimte wilt huren. Reken je inboedelvolume uit met onze verhuisvolumecalculator. Als je 30 m3 aan opslagruimte nodig hebt, houdt dan rekening met  € 115 – € 125 per maand. Daarbij moet je in veel gevallen borg betalen, maar deze krijg je uiteraard weer terug.

Zaken die de kosten van de opslag van je inboedel ook beïnvloeden zijn:

  • De locatie van de opslag: buiten de stad is voordeliger dan midden in het centrum.
  • De bereikbaarheid van je inboedel: als je je inboedel opslaat op de begane grond of vlakbij de ingang, dan kost dat doorgaans meer geld.
  • Aanschaf van een slot: soms moet je zelf een speciaal slot kopen om je inboedel te beveiligen.

Check of je inboedelverzekering externe opslag dekt

Controleer of de bedrijven aansprakelijk zijn als je inboedel schade oploopt. Dit hoeft immers niet zo te zijn. Zorg er daarom voor dat je spullen zijn verzekerd. Check of je inboedelverzekering externe inboedel opslag dekt. Zo niet? Probeer dit alsnog te regelen. Er zijn namelijk opslagbedrijven die eisen dat je verzekerd bent. In sommige gevallen bieden ze je de mogelijkheid om bij henzelf een verzekering af te sluiten.

inboedel opslag

Inboedel opslag bij verhuisbedrijf aanvragen?

Wil je je inboedel opslag laten regelen door een verhuisbedrijf? Onderzoek dan via Sirelo welke verhuisbedrijven dit aanbieden. In ons overzicht van meer dan 500 verhuisbedrijven kun je zien welke verhuisbedrijven er in jouw omgeving zitten. Ga naar hun website of neem contact met hen op om te vragen of ze een opslagloods hebben. Wil je exact weten hoeveel inboedel opslag kost? Vraag dan gratis 5 verhuisoffertes aan en vul in dat je graag je inboedel wilt laten opslaan.

Meer informatie voor je verhuizing

Wil je nog meer adviezen voor je verhuizing? Lees onderstaande artikelen: