Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Seniorenverhuizing: Tips om ontzorgd te verhuizen

Featured image

Voor veel senioren kan een grote verandering zoals verhuizen, leiden tot onrust. Er moeten verschillende zaken geregeld worden, waar moet je beginnen? Wij helpen jou graag met een aantal tips om een seniorenverhuizing soepel te laten lopen.

Hoe veel kost een seniorenverhuizing?

De gemiddelde kosten van een seniorenverhuizing zijn liggen tussen de € 500,- tot € 1500,-. Dit is afhankelijk van welke verhuisdiensten je kiest.

Sommige verhuisbedrijven bieden naast de gebruikelijke verhuisdiensten ook een seniorenverhuizing aan.
Zij hebben dan ook ervaring met het verhuizen van ouderen en weten wat de beste aanpak hiervan is. Deze diensten worden door zo min mogelijk mensen gedaan, om drukte te voorkomen en rust te creëren.

Dit zijn de diensten die bijvoorbeeld worden aangeboden:

  • De oude woning zorgvuldig leeghalen en schoonmaken;
  • Voorzichtig in- en uitpakken van verhuisdozen;
  • Plaatsen van meubilair en andere spullen in de juiste ruimtes.
  • Lampen en schilderijen ophangen, en elektrische apparaten installeren. Dit word gedaan door een handyman;

Welk verhuisbedrijf past bij mij?

Het is belangrijk dat je voor een seniorenverhuizing het juiste verhuisbedrijf vindt, dat professionaliteit hoog in het vaandel heeft, en servicegericht en klantvriendelijk te werk gaat!

Door verschillende bedrijven te vergelijken op aanbod van diensten die zij bieden en de prijs die zij ervoor rekenen, kun je een goede afweging maken wat voor soort verhuisbedrijf er nodig is voor jouw seniorenverhuizing. Vraag hieronder vrijblijvend offertes aan en kom meer te weten over welke bedrijven jouw senioren verhuizing kunnne verzorgen.
Wij raden altijd aan om ook reviews en eerdere ervaringen te lezen voordat de knoop wordt doorgehakt en u een verhuisbedrijf kiest! Zo weet je namelijk goed wat je kunt verwachten en krijg je de hulp waar jij je prettig bij voelt.

Offerte seniorenverhuizing aanvragen
Wil je weten hoeveel jouw seniorenverhuizing zal gaan kosten? Selecteer de grootte van je inboedel die je wil verhuizen en ontvang 5 gratis offertes.

TIP: Niemand wil te veel betalen voor zijn verhuizing. Daarom hebben wij bespaartips voor je verzameld, om te zorgen dat jij niet te veel betaalt als senioren verhuizen 🙂 .

Bereken direct de kosten van jouw verhuizing

Wil je snel een schatting maken van de kosten van een verhuisbedrijf? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Vul hieronder je huidige adres, je nieuwe adres en de oppervlakte van je huidige woning in en bekijk direct wat dit ongeveer zou gaan kosten.

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

De prijs van de seniorenverhuizing hangt af van meerdere factoren. De voornaamste factor die invloed heeft hierop is de groote van je inboedel. Het is dus niet alleen fijn om voor jezelf een grote schoonmaak te doen en afstand doen van overbodige spullen, het is ook goed voor de portemonnee. Zo verhuis je alleen het hoognodige en begin je met letterlijk een schone lei!

Hoe groot de inboedel is als senioren verhuizen, is moeilijk in te schatten. Daarvoor hebben wij een oplossing! Met de verhuis volume calculator selecteer je verschillende meubelstukken, en voilá! De kubieke meters worden voor je berekend!

TIP: Als ouderen verhuizen, zijn er meerdere dingen die er geregeld moeten worden. En jong of oud: iedereen vergeet wel eens iets! Daar kunnen we niet om heen. Waar je ook niet meer omheen kunt, is dat wij jou graag helpen met verhuizen! Om niets te vergeten omtrent jouw seniorenverhuizing, hebben wij alles alvast overzichtelijk opgesomd op onze verhuizen checklist. Print deze meteen even uit, dat is wel zo fijn!

Opa die kleinkind optilt

Advies van de experts: Alles over de inboedel

Grote meubelstukken verhuizen
Als ouderen verhuizen, verhuizen sommige dierbare meubels mee! Dat kan een uitdaging zijn omdat meubelstukken meestal te groot zijn voor verhuisdozen en erg kwetsbaar zijn. Wij vertellen je graag hoe je voorkomt dat je kast of bank beschadigt als ouderen verhuizen.

Senioren verhuizen naar een kleinere ruimte
Verhuist niet de hele inboedel mee? Als ouderen verhuizen, komt het vaak voor dat zij in een kleinere woning gaan wonen en dat niet alle inboedel meer past.
Er zijn meerdere opties die je kunt overwegen:

  • De inboedel (tijdelijk) opslaan
    Ondanks sommige items nog geen bestemming hebben, zijn ze het misschien nog wel waard om te bewaren. Dan is het fijn als je de inboedel tijdelijk of voor een langere periode ergens veilig kan opslaan. Lees meer over welke soorten opslagruimtes er zijn.
  • Meubels en andere producten in goede staat kun je een nieuw leven geven door zijn te verkopen, naar de kringloopwinkel te brengen, of uiteraard weg te geven.

Ontruimen van de woning na overlijden
Helaas zal iedereen er mee te maken hebben: een dierbare die komt te overlijden. Een hele emotionele gebeurtenis.
Wellicht kies je ervoor om zo snel mogelijk te verhuizen of de woning te ontruimen. Ook dat kan bij een seniorenverhuizing aangevraagd worden. De woning wordt dan zo snel mogelijk ontruimd.

Hieronder hebben wij nog meer informatie verzameld die je kan helpen met het voorbereiden van de seniorenverhuizing. Sirelo helpt jou graag verder. Succes!