Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Gent

Featured image

Gent wordt ook wel Fiere Stede genoemd en als je hier geweest bent weet je waarom. Gent is een prachtige, oude stad met een rijke historie. Voor veel Nederlanders is het geen onbekende stad. De stad ligt in Oost-Vlaanderen en er wordt gewoon Nederlands gesproken. Dit is een reden waarom veel Nederlanders makkelijk verhuizen naar Gent. De stap voor een verhuizing is namelijk niet zo groot, vanwege de taal en de gemakkelijke inschrijving in België.

Verhuizen naar Gent

Gent heeft een oppervlakte van 156,18 km² en de stad telt 247.147 inwoners. De stad ligt in het Vlaamse gedeelte van België. De stad heeft een oud gedeelte en dit behoort tot de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst. Het is net alsof je je in een middeleeuwse stad begeeft. De stad heeft vele oude huisjes en historische gebouwen als de Heilige Bavo Kathedraal en de oude Graslei Haven. Niet alleen bovengenoemde kenmerken maken Gent een mooie plek, er zijn nog meer redenen waarom jij zou willen verhuizen naar Gent!

Gent is een culturele meltingpot met zijn ontelbare gallerijen, musea en theaters. Gent is de herkomstplaats van vele kunstenaars en vandaag de dag is dat niet anders. Verder is Gent een echte studentenstad. Zo staat er de Universiteit van Gent en ook zijn er verschillende hogescholen in Gent te vinden. Een andere reden om te verhuizen naar Gent is ook wel het gunstige Belgische belastingklimaat. Je zult om deze reden dan ook veel Nederlandse expats in Gent vinden.

Verhuizen naar Gent? Vergelijk verhuisbedrijven
Wil je weten hoeveel jouw verhuizing zal gaan kosten? Klik op de grootte van je inboedel en ontvang 5 gratis offertes voor je verhuizing!

Wonen in Gent

Je hebt al kunnen lezen dat Gent een stad is die rijk is aan cultuur en geschiedenis. Daardoor zul je je nooit hoeven te vervelen. Zo is er een poëzietocht door de stad Gent die veel toeristen trekt. Ook zijn er talloze festivals en evenementen in Gent. De ‘Gentse Feesten’ is een echt begrip en dit evenement trekt jaarlijks twee miljoen mensen. Dit festival viert het feit dat Gent een stad is, rijk aan cultuur, muziek en theater. Gent is een stad met enorme diversiteit. Het is een unieke verzameling van straten, panden en uitzichten. Hoewel Gent een historisch stadscentrum heeft, is de moderne dynamiek ook overal voelbaar. Gent investeert voortdurend om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stad te vergroten.

Wat zijn de beste woonwijken in Gent?

De wijk Citadelpark ligt helemaal in het zuiden van Gent. Het is een groene wijk en uiterst geschikt om als jong gezinnetje te wonen. Naast het bekende park, het Citadelpark, vind je hier ook tal van musea.

De Graslei is de hip and upcoming: de inwoners kunnen elkaar ontmoeten bij één van de vele terrasjes langs de rivier. Deze wijk heeft een middeleeuws haventje, omgeven door historische gebouwen. De Graslei is het kloppende hart van de binnenstad van Gent.

Ook Gravensteen is een imposante wijk. Je waant je in de Middeleeuwen, wanneer je je in deze wijk begeeft. Dit is tevens de wijk waar Keizer Karel geboren is. Hoe cool is dat?

Is Gent een dure stad?

Doorgaans zijn boodschappen als melk, eieren, kaas en beleg in België wat duurder dan in Nederland. Dit geldt ook voor Gent. Vergeleken met Amsterdam, wat een vrij dure stad is, zijn de kosten in levensonderhoud in Gent zo’n 4 procent hoger.Wanneer we kijken naar de huurprijzen in Gent, valt dit weer hartstikke mee. Zo is een 1-slaapkamerappartement in het centrum gemiddeld €665,36. Ter vergelijking: in Rotterdam is dit €804,71 en in Amsterdam zelfs €1316,15! Voor een 3-slaapkamerappartement in het centrum van Gent ben je €1.100 kwijt en buiten het centrum is dit €843,33. De huurprijzen in Gent zijn dus echt supergoedkoop! Ben je van plan om een huis te kopen in Gent? Dan kun je de huizenprijzen verwachten tussen de Rotterdamse huizenprijzen en de Amsterdamse huizenprijzen. Gemiddeld betaal je zo’n €3.600 per vierkante meter voor een appartement in het centrum van Gent.

Werken in Gent

Gent heeft een beroemde haven en daardoor trekt deze stad veel internationale bedrijven als Volvo, Honda en Stora Enso aan. Dit biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor de expat binnen de senior of technische sector. Ook vindt de expat gemakkelijk een baan in de research and development, doordat de Universiteit van Gent hier is gevestigd.

Verhuizen naar Gent is iets waar je geen spijt van zult krijgen. In Gent genieten ze elke dag van het leven. Wanneer je een verhuizing naar Gent in gedachten hebt, is het wellicht ook interessant om meer informatie over verhuizen naar België te lezen. Wij van Sirelo streven ernaar om jou te zorgeloos te laten verhuizen!