Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Singapore

Featured image

Ga jij binnenkort verhuizen naar Singapore of staat deze emigratie op de planning? We got you covered! Om je op weg te helpen, delen we op Sirelo relevante informatie. Lees snel verder! 🙂

Verhuizen naar Singapore: de kosten

Een verhuizing naar Singapore kost gemiddeld €6.000 tot €8.500. Dit is natuurlijk slechts een gemiddelde, want de kosten van een internationale verhuizing kunnen erg uiteenlopen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van jouw inboedel.

De onderstaande tabel laat zien wat de gemiddelde prijzen van een verhuizing naar Singapore per type woning zijn. 🏡

Type woningGemiddelde kosten
Studio€ 6.250
2-kamer appartement€ 7.300
Gezinswoning met 3 slaapkamers€ 8.000

Let op: de kosten van het verhuizen naar Singapore kunnen voor jou hoger of lager uitvallen. Bovenstaande bedragen dienen enkel als indicatie. 

💬 Sirelo’s TIP: internationale verhuisbedrijven berekenen de prijs van jouw verhuizing aan de hand van het volume in kubieke meters. Je berekent dit volume makkelijk en snel met onze verhuis volume calculator.

Benieuwd wat jouw verhuizing naar Singapore zal kosten?

Als geen ander begrijpen we dat je graag wil weten wat jouw verhuizing precies gaat kosten. Daarnaast wil je natuurlijk voorkomen dat je het verkeerde verhuisbedrijf kiest. Gelukkig hebben we daarvoor de oplossing: onze verhuisofferte service waarbij je gratis en snel tot vijf verhuisbedrijven vergelijkt.

Zeker weten dat je niet te veel betaalt voor jouw verhuizing?
Vergelijk dan verhuisbedrijven! Wat ga je verhuizen?

💬 Sirelo’s TIP: Door verhuisbedrijven te vergelijken, bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing én weet je zeker dat je inboedel in goede handen is. Win-win! 

Internationale verhuisbedrijven

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai meerdere verhuisbedrijven kunt vergelijken voor je verhuizing naar Singapore, kun je hier ook zelf bij individuele verhuizers een offerte aanvragen. Uiteraard volledig kosteloos én vrijblijvend. Hieronder vind je drie goed beoordeelde verhuisbedrijven op een rijtje.

1. UniMove

2. Verhuisbedrijf Draagkracht

3. Windmill Forwarding

Deze verhuisbedrijven zijn stuk voor stuk uitstekend beoordeeld. Daarnaast zijn ze allemaal gespecialiseerd in verhuizingen van Nederland naar Singapore. Je weet bij deze verhuizers dus zeker dat je inboedel in veilige handen is!

Emigreren naar Singapore: dit moet je regelen

Bij een internationale verhuizing komt veel kijken. Maar het is het waard! Verhuizen naar Singapore wordt steeds populairder en dat is niet voor niets: het wonen, het transport en het bestuurssysteem in Singapore worden door velen bestempeld als uitmuntend. Daarnaast spreekt men er Engels en voel je je als expat dus zo thuis!

Maar, wat moet er allemaal geregeld worden? Laten we beginnen bij het begin.

1. Het vinden van een baan in Singapore

Om een work visa voor Singapore te krijgen, zul je eerst een baan moeten vinden. Dit is momenteel helaas niet makkelijk omdat veel bedrijven hun locals zullen verkiezen boven emigranten. De reden hiervoor is simpelweg de kosten van het work visa. Het bedrijf waarvoor je in Singapore gaat werken, dient namelijk dit visum voor je aan te vragen bij de overheid. En dat gaat gepaard met de nodige kosten. Niet getreurd: het vinden van werk in Singapore is gelukkig geen mission impossible – zeker niet wanneer je hoogopgeleid bent.

2. Het verkrijgen van een visum

Voor een emigratie naar Singapore kent men meerdere soorten visa. Welk visum jij nodig hebt, hangt af van de baan die je krijgt en hoeveel je hier verdient. De meestvoorkomende visa zijn:

 • de Employment Pass: dit visum geldt voor professionals en managers. Voor het aanvragen van dit visum is het noodzakelijk om aan de universiteit gestudeerd te hebben en speciale skills te hebben. Voor dit visum moet je minimaal SG$4,500 per maand verdienen. Ben je 40+? Dan ligt dit bedrag een stuk hoger, namelijk SG$9,000 per maand
 • de S pass: vergelijkbaar met de Employment Pass, maar werknemers met dit visum ontvangen een lager salaris. Je komt voor dit visum in aanmerking als je minimaal SG$2,500 per maand verdient.
 • de EntrePass: dit visum is geschikt voor ondernemers die in Singapore een bedrijf willen beginnen. Raadzaam is om een ondernemer in Singapore te vinden die je kan ondersteunen bij het proces van de visumaanvraag.

💬 Sirelo’s TIP: gebruik deze handige tool om te checken welk visum voor jou zal gelden! En hoe zit het eigenlijk met het visum voor je partner? Dat check je hier.

Visum voor Singapore - verhuizen

3. Wachten op de IPA: in-principle of approval

Nu is het een kwestie van wachten op de IPA. Dit is een tijdelijke goedkeuring – deze heb je nodig om Singapore in te komen. Je werkgever in Singapore zal je deze sturen zodra ‘ie beschikbaar is. Op de IPA bevindt zich ook een geldigheidsdatum: voor deze datum dien je naar Singapore verhuisd te zijn. Lees hier meer.

4. Dan.. de praktische zaken! ✔️

Naast het regelen van je papierwerk, moet er veel geregeld worden om je in Singapore te kunnen vestigen. Denk aan:

 • Een woning vinden: begin tijdig met het bepalen van waar je wil wonen en ga vervolgens op zoek naar een geschikte woning. Wat denk je bijvoorbeeld van de wijk Holland Village? 😉
 • Een internationaal verhuisbedrijf vinden. Als je je inboedel naar Singapore wil verhuizen, dan heb je hiervoor een internationale verhuizer nodig. Deze kun je vinden door via Sirelo meerdere verhuisoffertes aan te vragen of door direct het overzicht van de beste internationale verhuisbedrijven onder de loep te nemen!
 • Bankrekening openen: niet onbelangrijk! En heb je er ook aan gedacht om je huidige euro’s om te zetten?
 • Niet vergeten: een Singaporees rijbewijs. Je Nederlandse rijbewijs is slechts een jaar geldig. Daarna wordt er van je verwacht dat je een Singaporees rijbewijs gaat halen.
 • Een zorgverzekering afsluiten: het is in Singapore gebruikelijk om via je werkgever een zorgverzekering aangeboden te krijgen. Dit is echter vaak niet de meest dekkende verzekering. Overweeg je om zelf een (expat)zorgverzekering af te sluiten? Dan verwijzen we je graag door! ⬇️

💬 Sirelo’s TIP: ben je benieuwd hoe een emigratie naar Singapore wordt ervaren door een kind? Lees dan onze blog Emigreren naar Singapore.

Huisdieren en auto’s mee verhuizen naar Singapore

Singapore ligt niet bepaald om de hoek, dit maakt het lastig om bepaalde zaken mee te verhuizen. Echter zijn je auto en zeker je huisdieren zaken die je waarschijnlijk graag meeneemt. Snappen we! We vertellen je waar je rekening mee moet houden.

Verhuizen van huisdieren naar Singapore

Wil je je huisdier verhuizen naar Singapore? De volgende zaken zijn dan van toepassing:

 • Je huisdier moet ingeënt zijn tegen hondsdolheid;
 • In Singapore zal je huisdier voor minimaal 10 dagen in quarantaine moeten;
 • Je hebt een gezondheidscertificaat voor het dier nodig, die maximaal 7 dagen oud is;
 • Is je huisdier jonger dan 3 maanden? Dan kan het dier helaas (nog) niet mee verhuizen.

Meer handige info over het verhuizen van huisdieren naar Singapore vind je hier.

Invoeren van auto’s in Singapore

Je kunt je auto per container verhuizen naar Singapore. Voor het invoeren van je auto in Singapore gelden echter flink wat regels, en onderaan de streep ben je eigenlijk altijd voordeliger uit wanneer je in Singapore een nieuwe auto aanschaft. Toch benieuwd naar de zaken die geregeld moeten worden bij het invoeren van je auto?

 • Je auto moet zijn omgebouwd naar een rechtsgestuurde auto;
 • Je auto mag niet meer dan drie jaar oud zijn;
 • Er moet een toeslag van SG$10,000 betaald worden per auto;
 • De auto moet gecontroleerd worden door de LTA;
 • De ruiten van de auto moeten tenminste 70% lichtdoorlaatbaarheid hebben;
 • Er moet loodvrije benzine in de auto zitten;
 • De veiligheidsgordels moeten aan de voorwaarden voldoen.

💬 Sirelo’s TIP: het verhuisbedrijf zal jou informeren over wat je wel en niet mag mee verhuizen naar Singapore. Een grappig feitje is alvast dat je kauwgom niet mag invoeren 😉 daarnaast mag je geen kopieën van cd’s of dvd’s en ook geen pornografisch of opruiend materiaal invoeren. Handig om te weten alvast!

Wonen in Singapore

Wil je meer weten over het wonen in Singapore voordat je besluit te verhuizen? Dat snappen wij als geen ander. We hebben wat handige informatie voor je op een rijtje gezet.

Inwoners

Singapore heeft ruim 5,5 miljoen inwoners en is één van de meest dichtstbevolkte landen ter wereld. Ongeveer 77% van de inwoners in Singapore is afkomstig uit China. Daarna komen de oorspronkelijke bewoners, de Maleisiërs met 14%. De derde grote groep inwoners komen uit India, en vormt ongeveer 8% van de bevolking van Singapore. Daarnaast kent Singapore ook veel immigranten uit Europa en de Verenigde Staten, die je overal in Singapore kan vinden! De meeste expats wonen in dezelfde appartementencomplexen en gaan vaak naar een bar in tegenstelling tot de “locals.”

De Singaporezen zijn erg gefocust op familie, ze trouwen jong en krijgen ook op een jonge leeftijd al kinderen. De locals zijn gewend aan expats, en zijn erg begripvol. Ze helpen met culturele verschillen en leggen uit wat ze het beste kunnen doen in bepaalde situaties die voor expats ongewoon zijn.

Cultuur

De inwoners van Singapore zijn bekend vanwege hun gastvrijheid en tolerantie, waardoor je je snel thuis zal voelen. Toch moet je er rekening mee houden dat het nog steeds een ander land is, met een andere cultuur! Let er bevoorbeeld op dat je niet laat merken dat je ongeduldig bent van het lange wachten, dat wordt niet gewaardeerd! Ook het maken van foto’s kan een gevoelig aspect zijn voor sommige mensen, vooral voor de locals.

Wanneer je naar Singapore emigreert, kan een lokale gids je helpen met alle recente ins en outs van de lokale bevolking. Dit zal helpen met wederzijds respect en acceptatie. Wil je helemaal volledig integreren in Singapore, bezoek dan een traditioneel festival! Dankzij de vele culturen die het land kent, zijn er ook veel godsdiensten met bijhorende feestdagen. Dit wordt uitgebreid gevierd met iedereen.

De keuken

Wat betreft het eten in Singapore moet je er rekening mee houden dat veel Aziatische gerechten gebruik maken van bedreigde dieren. Mocht je het een verdachte situatie vinden, kan je het beter niet eten.

Werkcultuur

Qua werkcultuur zijn Singaporezen hardwerkende mensen. Er wordt strak gehouden aan planningen en afspraken. Fouten maken wordt ook niet gewaardeerd, aangezien men niet erg vergevingsgezind zijn. Je kan snel ontslagen worden en al ben je ziek, moet je een echte doktersverklaring tonen.

Handige weetjes voordat je emigreert naar Singapore 🔍

 • Het is onrein om binnen je schoenen te dragen
 • Veel mensen in Singapore kunnen niet zwemmen
 • Als iets je wordt aangeboden, neem dit dan met twee handen aan uit beleefdheid
 • Huizen en appartementen complexen moeten beschikken over een schuilkelder uit angst voor oorlog met omliggende landen
 • Er zijn veel westerse producten verkrijg baar in Singapore, ook dropjes!
 • De straffen in Singapore zijn hoger dan wij gewend zijn. Mocht je toevallig een fiets willen stelen, houd dan rekening met een gevangenisstraf van 5 jaar
 • Met deze fiets mag je in ieder geval wel op de stoep fietsen

Emigreren naar Singapore: meer weten?

We hopen dat je met dit artikel de eerste stappen hebt kunnen zetten voor je verhuizing naar Singapore. Wil je meer weten? Dan verwijzen we je graag door naar de onderstaande artikelen.