Verhuizen naar Delft

Als je Delft hoort denk je vaak aan twee dingen, namelijk: de Technische Universiteit Delft en Delfts blauw. Ben je van plan te verhuizen naar Delft? Dan ben je hier aan het juiste adres voor informatie over je inschrijving, huizenprijzen, kosten van verhuisbedrijven en handige tips!

Verhuizen naar Delft

Verhuizen naar Delft

Ga je studeren aan de TU Delft, of wil je gewoon in de Randstad wonen? Dan is verhuizen naar Delft een goede optie. De stad heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis en dit is goed terug te zien in de stad. Er zijn veel mooie historische huizen beschikbaar, tegen de juiste prijs uiteraard.

Inschrijving regelen

Ga binnen of naar Delft verhuizen? Dan krijg je in ieder geval niet direct te maken met de Belastingdienst. Wel moet je je adreswijziging tussen 28 dagen vóór en 5 dagen na de verhuizing doorgeven aan de gemeente Delft. Je hoeft je niet uit te schrijven bij de oude gemeente. Zorg dat je niet te laat bent, want het kan 10 werkdagen duren voordat een verhuizing is doorgevoerd. Pas na deze periode van 10 dagen kun je gemeentelijke producten aanvragen. Je kunt dus het beste zorgen dat je de adreswijziging drie à vier weken van tevoren doorgeeft. Is de adreswijziging nog niet verwerkt? Dan is het niet mogelijk om een uitkering aan te vragen en loopt dit vertraging op. Daarnaast kun je zelfs een boete ontvangen.

Naast het doorgeven van je adreswijziging is het ook verstandig om je verhuizing door te geven aan bedrijven die gaan over het gas, licht, water, telefonie en internet. Een waterbedrijf als Evides heeft op haar website een handige pagina met informatie voor mensen die zich willen aan- en/of afmelden voor drinkwater.

Verhuizen vanuit het buitenland naar Delft

Het kan voorkomen dat je een tijd in het buitenland hebt gewoond, of voor het eerst in je leven naar Nederland verhuist. De voorwaarde is dat je in het komende halfjaar minimaal vier maanden in Nederland woont. Je kunt je verhuizing pas doorgeven zodra je in het land aan komt. Het is aan te raden om op de dag van aankomst te bellen naar het stadhuis om een afspraak te maken. Je kunt dan snel langskomen met alle medebewoners van het nieuwe huis en de volgende papieren:

  • Paspoort of ID-bewijs van iedere bewoner van de woning in Delft
  • Geboorteakten en huwelijksakte (indien van toepassing)
  • Verblijfsvergunning of ander rechtsgeldig document om in Nederland te mogen verblijven

Door zo volledig mogelijk te zijn voorkom je dat je inschrijving niet in één keer voltooid kan worden. Zo sta je direct in de basisregistratie personen (BRP) en kun je een BSN ontvangen. Overigens zijn hier geen kosten aan verbonden.

Verhuizen naar of binnen Delft

Kosten van de verhuizing

Hoeveel moet je nu betalen om te verhuizen naar Delft? In de eerste plaats is het zeer nuttig om de verhuisbedrijven uit de regio Delft op Sirelo te vergelijken door middel van reviews en ervaringen. Op de profielpagina’s van desbetreffende bedrijven vind je wat je nodig hebt om een keuze te kunnen maken. De verhuizing binnen Delft kost doorgaans tussen de 650 en 800 euro voor een hele dag. Hierbij huur je verhuizers en een verhuiswagen in en geef je veel werk uit handen. Wanneer je uit een andere gemeente verhuist, dan komen er nog transportkosten bij. Wil je weten wat de meest voordelige verhuizer in de regio Delft is?

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Delft

Delft heeft een oud stadhuis met daaromheen een gezellig stadscentrum. Hier zijn elke donderdag en zaterdag meerdere markten, waardoor de stad nog meer opbloeit. De TU Delft bezorgt de stad veel studenten. Cultureel heeft Delft veel te bieden, het heeft meerdere musea en middeleeuwse overblijfselen. Delft heeft daarnaast een grachtengordel die veel waarde aan de stad toevoegt. In de zomer heeft het een verkoelende werking en kun je er goed terecht voor een hapje of een drankje. In de winter kun je zelfs in het centrum van de stad schaatsen. Daarnaast vind je in Delft prachtige huizen. Hieronder vind je meer informatie over de huizenmarkt gedurende de afgelopen jaren.

Huizenprijzen Delft

2013201420152016
€ 208.528€ 212.725€ 211.971€ 224.039

Net als in de rest van het land zijn ook de huizenprijzen in Delft gestegen. De gemiddelde WOZ-waarde ligt boven het landelijk gemiddelde en is vergelijkbaar met een stad als Rotterdam. De stad ligt immers niet ver van Delft vandaan en kent een uitstekende treinverbinding, zekers sinds de treinstations van zowel Delft als Rotterdam zijn hernieuwd.

Wijken in Delft

In Delft zijn 8 grote wijken. Hieronder een overzicht van enkele plaatsen in Delft waar je kunt wonen.

WijkBeschrijving
BinnenstadHistorische wijk die erg veel wordt bezocht door toeristen
BuitenhofIngericht in de jaren ’60 en ’70. Gekenmerkt door veel ruimte en groene kleuren
Hof van DelftPopulair onder jonge gezinnen, dichtbij het Centraal Station en op loopafstand van de binnenstad
VoordijkshoornOveral groen en water – een gezellige wijk!
WippolderGrootste wijk van Delft qua oppervlak. Ligt op de kaart onder het stadscentrum