Verhuizen naar Huizen

Huizen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Opvallend is dat Huizen een erg jonge gemiddelde bevolking heeft, met erg veel mensen tussen de 30 en de 50. Er is dus zeker geen sprake van vergrijzing in deze gemeente. Ooit was Huizen, zoals veel andere Nederlandse gemeentes, een vissersdorp. De naam Huizen stamt, zoals je al kan raden,  af van het feit dat het in de 14e eeuw het eerste dorp was met stenen huizen in het Gooi!

Huizen telde op 1 januari 2016 41.389 inwoners en kent een oppervlakte van 23 vierkante kilometer. Het gemiddelde inkomen is 38.900 euro per huishouden, en de gemiddelde WOZ waarde per woning is 268.000 euro. Dit ligt iets boven het landelijk gemiddelde!

Verhuizen naar Huizen

Verhuizen naar HuizenAls je van plan bent om te verhuizen naar Huizen, is het handig om een aantal dingen van tevoren uit te zoeken! Vooral als je speciale overheidsdiensten, zoals een uitkering ontvangt. Ook kent iedere gemeente een ander beleid op kosten in de gemeentebelastingen. Per gemeente variëren deze kosten en maandelijkse kosten kunnen hoger of juist goedkoper uitkomen. Zoek dit van te voren dus goed uit!

In Huizen waren de heffingen in 2016 als volgt:

  • Rioolheffing: € 223,52
  • afvalstoffenheffing (meerpersoons) € 265,32

Aan de gemeente kun je goed terugzien dat het ooit een vissersdorpje is geweest. Het heeft nog de charme van een klein dorpje terwijl het ondertussen al is uitgegroeid tot een echte stad! Dit geeft een fijn lokaal karakter aan de gemeente. Door de ligging in het Gooi is het een wat duurdere regio om te wonen, maar in vergelijking met de andere steden in de regio is het erg betaalbaar! Daarnaast woon je ook nog op steenworpafstand van steden zoals Amsterdam, Hilversum en Utrecht.

Wonen in Huizen

Als je van water houdt, of recreatie, dan is Huizen de gemeente voor jou! Veel mensen verhuizen naar Huizen om te genieten van de mooie regio die ’t Gooi te bieden heeft. Huizen heeft met haar ligging aan het water een geweldig uitzicht en veel mogelijkheden voor recreatie. In de zomer is het dus zeer aangenaam om wonende te zijn in Huizen. Qua woningen zijn er veel mogelijkheden in deze gemeente, er zijn geweldig moderne en mooie appartementen aan het water, maar ook eengezinswoningen in de buurt van het centrum. In de buitenwijken zijn er prachtige vrijstaande huizen en er zijn ook veel historische panden te vinden.

Werken in of vanuit Huizen

Het gemiddelde inkomen in Huizen is hoger dan het gemiddelde van Nederland. Dit komt deels doordat veel woon-werk forenzen van de omliggende steden zich huisvesten in Huizen. Met een relatief korte reisafstand naar Amsterdam, Lelystad, Hilversum en Utrecht is het dé perfecte plaats om vanuit te werken. Het voordeel is de relatief rustige ligging, waardoor je ’s avonds tot rust komt na een lange werkdag in een van de drukke steden.

Al overtuigd dat verhuizen naar Huizen de beste optie is voor jou? Vraag gratis en vrijblijvend via de onderstaande button 5 offertes aan, en vergelijk 5 verhuizers bij jou in de buurt!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan