Ontvang je reisdocumenten zonder stress
Visumaanvragen gemakkelijk gemaakt door onze partner iVisa
Aan de slag

Visum in Nieuw-Zeeland

Of je nu wilt rondtrekken in Nieuw-Zeeland of juist wilt gaan emigreren naar Nieuw-Zeeland, een visum is vereist. Je wilt immers niet geweigerd worden in dit paradijs vanwege slechte voorbereiding. Daarom is het belangrijk dat je visum in Nieuw-Zeeland goed geregeld is. Je kunt hier lezen over de verschillende soorten visa in Nieuw-Zeeland, het puntensysteem en de vereisten voor het in aanmerking komen van een visum in Nieuw-Zeeland.

Visum in Nieuw-Zeeland

Om te beginnen: het verkrijgen van een visum in Nieuw-Zeeland is geen eenvoudig karwei. Je zult je door een behoorlijke bureaucratische regelgeving moeten worsten, wil je emigreren naar Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland laat slechts een beperkt aantal mensen toe om zich er permanent te vestigen. Wanneer je een geschoolde werknemers, investeerder of familie van iemand in Nieuw-Zeeland bent, moet het niet moeilijk zijn om aan verblijfsvergunning te komen.

Verblijf je korter dan drie maanden in Nieuw-Zeeland? Dan hoef je uiteraard geen visum te regelen. Er zijn echter wel een aantal vereisten waaraan je moet voldoen, wil je drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Zo moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een geldig paspoort. Daarnaast moet je ook kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen bezit.

Bij de New Zealand Immigration Service kun je een Residence Permit aanvragen. Dit geeft jou recht om voor onbepaalde tijd te wonen en te werken in Nieuw-Zeeland. Je wordt dan aangeraden om contact op te nemen met de Nieuw-Zeelandse Ambassade in Den Haag. Criteria om zo’n Permit te krijgen zijn.

Soorten visa in Nieuw-Zeeland

Verblijf je langer in Nieuw-Zeeland, omdat je bijvoorbeeld geëmigreerd bent of omdat je hier voor een tijd wil werken, dan is een visum in Nieuw-Zeeland wel verplicht. Er zijn verschillende soorten visa in Nieuw-Zeeland die je kunt aanvragen voor verschillende doeleinden.

Werkvisum in Nieuw-Zeeland

Wanneer je wilt gaan werken zijn er verschillende visa in Nieuw-Zeeland die je aan kunt vragen. Het meeste aangevraagde werkvisum in Nieuw-Zeeland is het Skilled Migrant Visum. Je kunt hier informatie over vinden op de pagina werken in Nieuw-Zeeland. Mocht je niet genoeg punten hebben voor dit systeem, dan kun je ook via het Temporary Visum proberen aan werk te komen in Nieuw-Zeeland.

Wil je slechts voor een korte tijd gaan werken in Nieuw-Zeeland? Dan kun je het Working Holiday Visum aanvragen. De vereiste voor dit visum is dat je tussen de 18 en 30 jaar bent. Daarnaast mag je maximaal bij dezelfde werkgever werken.

Je kunt ook in aanmerking komen voor een werk visum als het bedrijf waarvoor je werkt zich gaat vestigen in Nieuw-Zeeland, dit is het Employee of a Relocating Company Visum. Wanneer je een klein of middelgroot bedrijf op wilt gaan zetten in Nieuw-Zeeland, kun je een Long Term Business Visum aanvragen. De vereisten hiervoor zijn:

  • Het schrijven van een businessplan en je moet kunnen aantonen dat jouw bedrijf van belang is voor Nieuw-Zeeland
  • Je hebt drie jaar de tijd om te laten zien dat je een succesvol bedrijf hebt gemaakt. Lukt dit je niet, dan moet je terug naar Nederland. Wanneer dit je wel is gelukt, ontvang je het Entrepreneur visum en dit betekent dat je permanent mag blijven in Nieuw-Zeeland.

Studentenvisum

Wanneer je langer dan drie maanden wilt gaan studeren in Nieuw-Zeeland heb je ook een visum nodig: Student Visa.

Familie visum

Wanneer je een langdurige relatie hebt met iemand uit Nieuw-Zeeland of familie bent van iemand uit Nieuw-Zeeland, dan maak je tevens kans op een visum in Nieuw-Zeeland.

Hoe werkt het puntensysteem in Nieuw-Zeeland?

Wanneer je het Skilled Migrant Visum wilt aanvragen, heb je punten nodig, zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Je hebt meer dan 100 punten nodig om de eerste aanvraag (Expression of Interest) in te kunnen dienen. De kosten hiervoor zijn rond de $400. Wanneer je meer dan 140 punten hebt, wordt je uitgenodigd om een echte aanvraag in te dienen (Invitation to Apply).Heb je minder dan 140 punten maar meer dan 100 punten? Dan zit je in het tussengebied. Je kunt dan alsnog kans maken op een Invitation to Apply, maar je moet dan kunnen aantonen of je Nieuw-Zeeland iets kan aanbieden. Heb je bijvoorbeeld een baan aangeboden gekregen in Nieuw-Zeeland, in welke sector ga je werken en wat is je ervaring: dit zijn belangrijke vereisten om alsnog kans te maken op het Skilled Migrant Visum.

Visum in Nieuw-Zeeland

Hieronder zie je een opsomming van punten die je kunt verdienen voor een visum in Nieuw-Zeeland:

Werk in Nieuw-Zeeland

  • 50 punten: je hebt korter dan een jaar een baan in Nieuw-Zeeland of je hebt een aanbod van een baan in Nieuw-Zeeland voor minimaal drie maanden
  • 60 punten: je hebt langer dan een jaar een baan in Nieuw-Zeeland
  • 10 punten extra: je hebt een baan buiten de Auckland- regio
  • 20 punten extra: je partner heeft ook een baan in Nieuw-Zeeland

Werkervaring

  • 10 punten: 2 jaar
  • 15 punten: 4 jaar
  • 20 punten: 6 jaar
  • 25 punten: 8 jaar
  • 30 punten: 10 jaar

Opleiding

  • 50 punten: voltooide HBO- opleiding
  • 55 punten: voltooide universitaire opleiding
  • Extra 20 punten: opleiding van je partner

Leeftijd

  • 30 punten: 20-29 jaar
  • 25 punten: 30-39 jaar
  • 20 punten: 40-44 jaar
  • 10 punten: 45-49 jaar
  • 5 punten: 50-55 jaar

Een laatste tip: zorg dat je visum ruimschoots van tevoren op orde is, zodat je zonder problemen kunt gaan verhuizen naar Nieuw-Zeeland.