Verhuizen naar Ridderkerk

Ridderkerk is een gemeente gelegen tussen Rotterdam en Dordrecht met een totaal inwoners van 45.000. Ridderkerk heeft nooit stadsrechten gekregen, ondanks dat het al sinds ongeveer 1200 bestaat, en is daarom tot op heden nog een dorp. De gemeente Ridderkerk heeft landelijke bekendheid gekregen toen in 1940 de capitulatieovereenkomst getekend werd in een schoolgebouw. Dit gebeurde in het dorp Rijsoord.

Wonen in Ridderkerk

Verhuizen naar RidderkerkRidderkerk is een erg mooie gemeente. De kerksingel is een straat in het centrum van Ridderkerk waar een kleine gracht om de kerk heen ligt. De huizen aan deze straat zijn een stuk duurder dan in de rest van Ridderkerk, met name door de mooie ligging. Met een gemiddelde WOZ-waarde van 217.000 euro in 2008 is een huis in Ridderkerk gemiddeld duurder dan elders in Nederland. Verhuizen naar Ridderkerk is dus wel iets duurder, maar zeker de moeite waard!

Feitjes over Ridderkerk

  • Er zijn totaal 22 kerken in Ridderkerk!
  • Het wapen van Ridderkerk is Sint Joris die een draak verslaat
  • Recente opgravingen tonen sporen van akkerbouw en veeteelt tijdens de Romeinse tijd
  • Op een kaart uit 1584 is de Kerksingel al erg duidelijk te zien

Ben je van plan om naar Ridderkerk te verhuizen? Of zoek je verhuisbedrijven vanuit Ridderkerk? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van 5 verschillende verhuisbedrijven!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan