Goedkoop verhuizen

Onze 6 beste bespaartips & Een overzicht van goedkope verhuizers

Staat er een verhuizing op de planning en wil je het liefst goedkoop verhuizen? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. We delen hier onze beste bespaartips en laten je zien welke verhuisbedrijven bekend staan als goedkope verhuizers. Zo bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing! Lees snel verder.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

1. Verhuis niet last minute 🗓️

Waar je bij een vakantie juist kunt besparen door last minute te boeken, geldt dit voor een verhuizing helaas niet. 😉 Door de verhuizing zo vroeg mogelijk te boeken, scoor je vaak een betere deal dan wanneer je dit pas last minute doet. De meeste verhuisbedrijven plannen weken tot zelfs maanden vooruit en kunnen daarom niet tegen een scherp tarief op korte termijn een verhuizing uitvoeren.

2. Verhuis op een doordeweekse dag, buiten vakanties om

Verhuisbedrijven rekenen een toeslag voor verhuizingen tijdens het weekend. Daarnaast zijn de (school)vakanties erg gewild om te verhuizen. Dit zorgt dus voor een hogere vraag en verhuisbedrijven vragen in deze tijden daarom meer voor een verhuizing. Plan de verhuisdatum zorgvuldig en zorg dat je buiten de weekenden en vakanties om kunt verhuizen.

Wil je zelf de verhuizing uitvoeren? Ook dan gaat deze tip op. Het huren van een verhuisbus is bij de meeste verhuurders ook goedkoper op momenten dat de vraag lager is. Doe er je voordeel mee dus!

3. Vergelijk offertes en vind zo goedkope verhuizers

Door minimaal drie verhuisoffertes met elkaar te vergelijken, weet je wat een realistische prijs voor jouw verhuizing is. Wanneer je graag goedkoop wil verhuizen, dan is het noodzaak om de goedkoopste offertes te vinden. Die vind je alleen door ze eerst aan te vragen! Wil je hier niet te veel tijd aan besteden? Laat ons dan het werk doen.

Door het formulier hieronder in te vullen, gaan wij voor je op zoek naar vijf verhuisbedrijven bij jou in de buurt. Door deze met elkaar te vergelijken, weet je precies welke verhuizers goedkoper zijn dan de rest. Deze service is gelukkig helemaal gratisdat scheelt weer! ⬇️

Vergelijk verhuizers & Bespaar honderden euro's!
Klik op de grootte van jouw verhuizing en ontvang tot vijf verhuisoffertes

4. Tijd om je inboedel uit te dunnen

Een zolder die volstaat met spullen die je al jaren niet hebt gebruikt, servies dat staat te verstoffen, oud speelgoed… herkenbaar? Voor de meesten onder ons is dit geen onbekend fenomeen. Een verhuizing is hét moment om je inboedels eens flink op te ruimen. Hoe minder je verhuist, hoe minder je verhuizing zal kosten. En, een nieuwe woning is nog leuker wanneer je er met een opgeruimde inboedel in kan trekken – geloof ons 🙂

💬  Sirelo’s TIP: De meeste verhuisbedrijven maken een offerte op basis van het volume van een inboedel in kubieke meters. Met deze verhuis volume calculator heb je binnen enkele minuten berekend hoeveel kubieke meter jouw inboedel is. Handig!

5. Wees creatief met verpakkingsmateriaal en ga voor gratis verhuisdozen 📦

Om je inboedel tijdens het verhuizen goed te beschermen, kun je materialen aanschaffen die hiervoor gemaakt zijn. Echter betaal je hier dan dus wel voor. Door jezelf van je meest creatieve kant te laten zien, bespaar je al snel tientallen euro’s op deze materialen. Denk aan:

  • Gebruik vuilniszakken in plaats van dure kledingzakken. Hang je kleding op, knip een gat in het midden van de onderkant van de vuilniszak, steek hier +/- 5 hangers hangers doorheen, en je kleding is beschermd.
  • Verpak breekbare spullen met handdoeken. Lekker duurzaam én goedkoop. Door handdoeken te gebruiken in plaats van bubbeltjesplastic, gebruik je niet onnodig plastic en bespaar je op de verhuiskosten. Win-win. 😉
  • Ga op zoek naar gratis verhuisdozen. Op Marktplaats of weggeefhoeken op Facebook staan regelmatig gratis verhuisdozen. Door deze op te halen en te gebruiken bespaar je waarschijnlijk meer dan je zou verwachten: een verhuisdoos kost al snel 1,50 tot 2,50 per verhuisdoos. Mooi meegenomen dus!

💬 Sirelo’s TIP: Let bij het gebruiken van tweedehands verhuisdozen wel goed op de draagkracht. Gebruik bij voorkeur geen slappe dozen voor kostbare spullen, en vul de verhuisdozen niet helemaal als je twijfelt aan de draagkracht.

6. Goedkoop verhuizen doe je met hulp van familie of vrienden

Zelfs wanneer je je verhuizing uitbesteed aan een verhuisbedrijf, kun je besparen door hulp van vrienden of familie in te schakelen. Denk aan het (de)monteren van meubels, het verhuizen van kleine spullen en het klaarzetten van verhuisdozen op de begane grond. Zo zullen de verhuizers eerder klaar zijn en dat verschil ga je merken!

goedkoop verhuizen

Goedkope verhuizers: zo vind je er één voor jouw verhuizing

Wanneer je ervoor kiest om te verhuizen met een verhuisbedrijf, dan brengt dit de nodige voordelen met zich mee. Maar, daar staat tegenover dat het ook iets meer kost. Wil je daarom verhuizen met een goedkoop verhuisbedrijf? Die zijn er gelukkig in heel Nederland!

Waar moet je naar kijken wanneer je een goedkoop verhuisbedrijf zoekt?

Wij raden je aan om jezelf de volgende vragen te stellen wanneer je een verhuisbedrijf overweegt:

✅ Werkt het verhuisbedrijf met studenten?

Nederland kent tegenwoordig veel goedkope verhuizers die met studenten werken. Tijdens je zoektocht naar een verhuisbedrijf, is dit dus iets waar je op kunt letten.

✅ Is het verhuisbedrijf in de stad gevestigd?

In grotere steden bevinden zich vaak meer verhuisbedrijven. Dit betekent: meer concurrentie, wat weer kan leiden tot lagere prijzen.

✅ Is het een verhuisbedrijf dat alleen verhuizingen binnen Nederland doet?

Wanneer je binnen Nederland verhuist, kun je het beste kiezen voor een verhuisbedrijf dat geen internationale verhuizer is. Internationale verhuisbedrijven hebben namelijk andere specialismen en zijn voor een nationale verhuizing vaak duurder dan de kleinere, nationale verhuizers.

Een aantal goedkope verhuizers 🚛

Om je op weg te helpen om een goedkope verhuizer te vinden, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. Let op: Dit zijn verhuisbedrijven die zelf adverteren goedkoper te zijn dan andere verhuizers. Vergeet niet om verhuisoffertes aan te vragen en deze te vergelijken om zeker te weten dat ze goedkoper zijn!

  1. StudentVerhuizers
  2. Student Verhuis Service
  3. De Meubeltaxi

Klik op de namen van de verhuizers om naar hun Sirelo profiel te gaan. Hier kun je reviews vinden van de verhuizers en indien gewenst direct aan offerte aanvragen. Toch nog even verder kijken? 

Vind een goedkope verhuizer bij jou in de buurt
Wil je zeker weten dat je alle verhuisbedrijven bij jou in de buurt hebt kunnen overwegen voor je verhuizing? Gebruik dan onze handige tool om alle verhuizers bij jou in de omgeving te vinden.
Klik hier!

Direct weten wat jouw verhuizing ongeveer zal kosten?

Wil je alvast weten wat jouw verhuizing ongeveer zal gaan kosten zonder dat je de bespaartips hebt toegepast? Je vindt het hier! ⬇️

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

We hopen dat je door onze tips genoeg kunt besparen op je verhuizing om goedkoop te kunnen verhuizen! Heb je niet de informatie gevonden die je zocht? Ga dan terug naar onze homepage of klik eens door de onderstaande artikelen – hier is genoeg te vinden over verhuizen.