Verhuizen. Zelf doen, of toch laten doen?

Na eindeloos zoeken heb je eindelijk dat droomhuis gevonden in het hart van Amsterdam! En nu? Nu volgt de moeilijke keuze, wat ga je zelf verhuizen en wat laat je doen? Het begint al vaak met de klusjes die verricht moeten worden. De nieuwe keuken, de tuin, het verven, wie gaat dit doen?

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Vaak onderschatten mensen de impact van een verhuizing en de tijd die er in gaat zitten. Daar zit je dan, twee jaar later, bij het TV-programma “help mijn man is klusser”. Een gladde verhuizing begint met een goede planning. Zorg dat je van tevoren een goede inschatting maakt van hoeveel tijd alles gaat kosten en natuurlijk hoeveel geld het kost. Een verhuischecklist kan helpen, zodat je niks vergeet.

Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat iemand te veel zelf wil doen en uiteindelijk het overzicht verliest. Het risico kan zijn dat de huur van een vrachtwagen en verhuislift net zo duur uitkomt als wanneer een verhuizing compleet wordt uitbesteed. Het doel van deze blog is om de voor en nadelen te belichten van zelf verhuizen of het laten doen door een verhuisbedrijf!

Nadelen van een verhuizing uit handen geven

  • Een verhuisbedrijf schat vaak zelf in wat er aan materieel nodig is, slechte communicatie kan er dus voor zorgen dat je onnodig te veel betaald. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om je goed te oriënteren, en meerdere verhuisbedrijven te vergelijken zodat je zeker weet dat je eerlijk behandeld wordt wanneer je gaat verhuizen.
  • De kosten kunnen hoger uitpakken met een verhuisbedrijf. Wanneer je alles, of zoveel mogelijk zelf doet, betaal je natuurlijk niet voor deze uren.
  • Je hebt niet alles in de hand, iets kan bijvoorbeeld niet zo voorzichtig gehanteerd worden als je zelf had gedaan.
  • Het verhuisbedrijf kan te laat komen, of bijvoorbeeld ongemotiveerde mensen de verhuizing laten doen.

Het is dus niet altijd even aantrekkelijk om een verhuizing door een verhuisbedrijf te laten doen. Zeker niet als je geen tijd hebt om er onderzoek en moeite in te stoppen. Het is namelijk altijd erg belangrijk om reviews te lezen en te controleren of de verhuizer betrouwbaar is.

Zelf verhuizen

Voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

  • Een verhuisbedrijf is gespecialiseerd in verhuizen. Een verhuizer zal dus altijd zo zorgvuldig mogelijk met je spullen omgaan en integer handelen. Het is natuurlijk altijd belangrijk om te controleren of het bedrijf betrouwbaar is. Dit kun je zelf controleren door het bedrijf op te zoeken. Wij verzamelen zo veel mogelijk reviews en informatie van de verhuisbedrijven in Nederland.
  • Stress! Onderschat de tijd en moeite die een verhuizing kost niet. Er zijn verhuizers die een compleet verzorgde verhuizing bieden. Hierdoor kun jij je richten op je nieuwe baan, de klusjes die gedaan moeten worden of de vele andere taken die bij een verhuizing komen kijken.
  • Het kost wat meer, maar als het fout gaat ben je vaak verzekerd! Dit is iets wat veel mensen onderschatten. Wat als net die antieke vaas valt, of je gloednieuwe aquarium een lek heeft. Je kunt ook de grootte van je inboedel berekenen, zodat de verhuizer een specifieke offerte kan opstellen. Verhuizen wordt zo een stuk makkelijker!
  • Verhuizen is een zware klus. Als je al last van je rug hebt, of het niet wil krijgen, is het vaak slim om die zware kast toch door iemand anders van de trap te laten tillen. Een verhuisbedrijf doet dit dagelijks en het scheelt pijn en moeite!

De conclusie is dat het per verhuizing enorm verschilt. Het is belangrijk om zelf de beslissing te maken, en thuis te overleggen of het wel echt al die stress waard is om het zelf te doen. Als je een verhuizing lang van te voren plant kun je natuurlijk offertes aanvragen en kijken of het het waard is voor je. Via ons offerteformulier kun je geheel gratis en vrijblijvend 5 offertes opvragen. Ben jij al klaar om te verhuizen?