Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen. Zelf doen of toch laten doen?

Featured image

Na eindeloos zoeken heb je eindelijk jouw droomhuis gevonden. Gefeliciteerd! En nu? Nu is het tijd om te verhuizen. Heb je zelf geen auto waar die hoge kast in past, of vraag je je af hoe de piano verplaatst kan worden? Wij begrijpen dat je wellicht een verhuisbedrijf wilt inhuren. Maar wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Je leest het hier.

Wat kan je hier vinden?

Vaak onderschatten mensen de impact van een verhuizing en de tijd die er in gaat zitten. Door van tevoren een goede inschatting te maken van hoeveel tijd en geld alles kost, ontstaat er meer rust in deze drukke periode. Spullen die je niet gebruikt kan je uitzoeken en opruimen, dozen moeten worden ingepakt en ook moeten sommige meubels uit elkaar… Daarom is het belangrijk om een goede planning te hebben, zodat jouw verhuizing gesmeerd verloopt. Wij hebben deze verhuizen checklist samengesteld, die jou gaat helpen!

Één van de eerste stappen op de checklist is; bepalen of je verhuist met een verhuisbedrijf. Wil je graag hulp van een professional willen tijdens je verhuizing, maar heb je nog twijfels? Dan hebben wij de voor- en nadelen van het inhuren van een verhuisbedrijf onder elkaar gezet… 😀

Nadelen van een verhuizing uit handen geven

  • De kosten kunnen hoger uitpakken met een verhuisbedrijf, in vergelijking tot het zelf verhuizen van je spullen. Zeker als je gebruik wilt maken van extra diensten, zoals inpakken of het opslaan van de inboedel.
  • Je hebt niet alles (letterlijk) in de hand. Het kan voorkomen dat een kast of een ander kostbaar item wordt beschadigd tijdens het verhuizen. Ook als deze met liefde is omwikkeld met bubbeltjes plastic.
  • Het verhuisbedrijf kan te laat komen, doordat bijvoorbeeld de vorige verhuisklus is uitgelopen. Zo lang de communicatie goed is, kan dat gelukkig worden opgelost 🙂 .
  • Verschillende verhuisbedrijven hanteren andere prijzen en bieden ook een variatie van diensten aan. Zelfs de soort verhuisdozen kunnen verschillen. Het is belangrijk om je goed te oriënteren, en meerdere verhuisbedrijven te vergelijken, zodat je zeker weet wat de mogelijkheden zijn er waar je op kunt rekenen.
Een verhuizing op de planning?
Zo ja, dan vertellen wij jou graag hoeveel jouw verhuizing zal gaan kosten! Selecteer de grootte van je inboedel die je wil verhuizen en ontvang 5 gratis offertes voor je verhuizing.

Voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

  • Een verhuisbedrijf is gespecialiseerd in verhuizen. Zij demonteren en monteren dagelijks kasten, en weten precies hoe je een vrachtwagen of verhuisbusje inlaadt. Een verhuizer zal dus áltijd zo zorgvuldig mogelijk met je spullen omgaan! Het is natuurlijk ook belangrijk om te controleren of het bedrijf betrouwbaar is. Dit kun je gemakkelijk doen door het bedrijf op te zoeken! Wij hebben zoveel mogelijk reviews en informatie van verhuisbedrijven in Nederland verzameld. – Van ervaringen van anderen valt altijd wat te leren!
  • Er zijn verhuizers die een compleet verzorgde verhuizing aanbieden. Hierdoor kun jij je richten op je nieuwe baan, een verbouwing, de klusjes die gedaan moeten worden of de vele andere taken die bij een verhuizing komen kijken.
  • Natuurlijk is hulp van een verhuisbedrijf niet gratis, maar je krijgt er een hoop voor terug! Zo ook: een verzekering! Dat geeft ook een veilig gevoel. Als er iets fout gaat, ben je ervoor verzekerd. Al duimen wij voor je dat die antieke vaas niet zal vallen of je gloednieuwe aquarium geen lek zal krijgen.
  • Verhuizen is vaak (ook letterlijk) een zware klus. Als je al last van je rug hebt, of dat wilt voorkomen, is het slim om die zware kast toch door iemand anders van de trap te laten tillen. Zeker af je ook een piano in je bezit hebt – allemachtig prachtig – komt de hulp van een professional vaak als geroepen!

Kan je beter een verhuizing zelf regelen of een verhuisbedrijf inhuren?

Het is niet per definitie nodig om voor elke verhuizing een professional in te schakelen. – Maar zij kunnen jou wél een hoop stress en tijd besparen! Met bovenstaande voor- en nadelen kun je afwegen wat het beste bij jouw situatie past!