Vergelijk offertes van maximaal 5 professionele verhuisbedrijven
Kom in contact met betrouwbare verhuizers in slechts 3 simpele stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Wenen

Featured image

Verhuizen naar Wenen: dit is een stap die veel families en individuen zetten. De stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een hotspot voor jonge mensen. Historie en toekomst gaan hand in hand in deze bruisende plek. Wenen blijft een romantische stad, het is immers de stad van prinses Sisi. Maar Wenen is nog veel meer dan alleen een romantische stad. De afgelopen decennia is ze uitgegroeid tot een levendige stad, waar de ontwikkelingen niet bij te houden zijn. Verhuizen naar Wenen biedt dus voor elk wat wils. Hieronder kun je lezen wat een emigratie naar deze stad zo aantrekkelijk maakt.

Over Wenen

Wenen, gelegen in het noordoosten van Oostenrijk, ligt aan de Donau. Het is de hoofdstad van Oostenrijk én de culturele hoofdstad van het land. Je vind hier talrijke indrukwekkende musea, historische gebouwen en theaters. En natuurlijk staat Wenen internationaal bekend als ‘de Stad van de Muziek’. Het is de herkomstplaats van grote componisten als Strauss, Mozart, Beethoven en Schubert. Verder draagt de stad een andere eervolle titel: ‘de stad van de dromen’ met dank aan Sigmud Freud.

Wenen is een stad met charme, vol van cultuur, historie, noemenswaardige architectuur, koffiehuizen en de beroemde, konditorei, de cafés. Voor de shopaholic is Wenen een echt walhalla, de stad staat bekend om zijn beroemde shoppingcenters. Wenen is ook steeds meer in trek als het gaat om de gastronomie. De restaurants rijzen als paddenstoelen uit de grond.

Verhuizen naar Wenen

Bij een verhuizing naar Wenen is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal belangrijke zaken. Ten eerste moet je de Duitse taal leren. Niet perse omdat je jezelf moet kunnen redden in het dagelijks leven. De Oostenrijkse bevolking spreekt goed Engels. Maar het is wel belangrijk, omdat het de kansen op een baan zeker verhoogt. Verder is het zaak om een Oostenrijkse bankrekening te openen. Bekende Oostenrijkse banken zijn Oberbank of Erste Bank. Ook dien je een verblijfsvergunning aan te vragen bij een verhuizing van Nederland naar Oostenrijk. Je kunt dit veelal via internet aanvragen, waardoor dit betrekkelijk eenvoudig te regelen is.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Wenen

Verhuizen naar Wenen betekent dat je dagelijks kan gaan genieten van de schoonheid van Wenen. Zoals je al hebt kunnen lezen, is de stad rijk aan cultuur en historie. Zo vind je barokke gebouwen en neoclassicistische architectuur. Maar de stad is niet alleen romantisch en historisch: de laatste jaren heeft Wenen zich ontpopt tot een hippe stad. Je vindt rondom het centrum dan ook steeds meer leuke straatjes en wijken. Wenen is een internationale hotspot geworden en het internationale aspect zie je overal in terug. De gastronomie van Wenen beperkt zich dan niet alleen tot de Wienerschnitzels en Sachtertorte.

Internationaal én uniek

Ondanks haar internationale karakter, blijft Wenen uiteraard wel haar eigen unieke kenmerken behouden. De stad staat bekend om haar vele kerken en paleizen. Deze zijn dan ook een echte bezienswaardigheid. Vooral Schloss Schönbrunn is een heel bekend paleis en is bijna net zo prestigieus als Versailles.

Maar er is nog meer te ontdekken in Wenen: wat denk je van het Pater, een keizerlijk jachtgebied. Er staat hier een enorm reuzenrad waar je nog steeds in kunt. Dit geeft prachtige vergezichten over Wenen. Wat Wenen verder uniek maakt, is het feit dat de wijnranken tot in de stad zelf bloeien. Je kunt de wijnen proeven in het restaurant van de wijnboer. Tot slot: je vindt in Wenen de oudste dierentuin van de hele wereld, Tiergarten Schönbrunn. Natuurlijk moet je hier ook een bezoekje aan brengen.

Verhuizing naar Wenen

Koffietraditie

Voor de koffieliefhebber is Wenen the place to be. De stad kent een lange en diepgaande koffietraditie. Er staan 564 Kaffeehäuser in deze stad en hier vind je de lekkerste soorten koffie en gebak. Als je een groot liefhebber bent van de Starbucks, zijn deze Kaffeehäuser geweldig. Je kunt hier naar hartenlust alle smaakjes uitproberen, zoals mokka met slagroom en sinaasappellikeur. Dit is natuurlijk een goede manier om de Weense locals te leren kennen.

Ga je met je gezin verhuizen naar Wenen? Goed nieuws: het onderwijs in Oostenrijk is uitstekend. Ook vind je er een groot aantal internationale scholen en dit is een optie waar veel expats gebruik van maken. Ook aan universiteiten ontbreekt het niet in Wenen. Je hebt hier de oudste Duitstalige universiteit van de wereld: de Universiteit van Wenen en daarnaast staat hier de Technische Universiteit van Wenen.

Huizen in Wenen

Een huis vinden in Wenen kan een grote uitdaging zijn, houd hier rekening mee wanneer je gaat verhuizen naar Wenen. Verder zijn de huizenprijzen er vrij hoog, maar met de hulp van een makelaar kan het een stuk eenvoudiger worden. De gemiddelde huizenprijzen zijn ongeveer €5.000-€8.500 per vierkante meter in het centrum. Buiten het centrum variëren de prijzen van zo’n €3.000-€4.500.

Wanneer je een huis wilt huren in Wenen, vallen de prijzen wel mee. Hieronder is het even voor je op een rijtje gezet:

  • 1-slaapkamerappartement in het centrum: €550-€900
  • 1-slaapkamerappartement buiten het centrum: €400-€600
  • 3-slaapkamerappartement in het centrum: €1200-€2000
  • 3-slaapkamerappartement buiten het centrum: €850-€1200

Werken in Wenen

Wenen is niet alleen het culturele centrum van Oostenrijk, het biedt ook vele mogelijkheden wat betreft de banenmarkt. De stad zorgt voor 25 procent van het BNP, wat wel iets zegt over de grote economische bedrijvigheid van Wenen. Natuurlijk is de toeristische sector ook een belangrijke sector binnen de economie van Wenen. Je vind hier dan ook zeer veel uiteenlopende banen. Verreweg één van de belangrijkste sectoren van Wenen is de banken- en verzekeringssector. Wanneer je naar een baan binnen deze branche zoekt, ben je goed op je plek in Wenen. Ook is hier een groot aantal internationale bedrijven gevestigd, waar je als expat ook snel binnenkomt.

Ben jij er over uit en wil jij gaan verhuizen naar Wenen? Dan kun je algemene informatie lezen over een verhuizing naar Oostenrijk op de pagina verhuizen naar Oostenrijk.