Verhuizen naar Amstelveen

Verhuizen naar Amstelveen is voornamelijk populair door de gunstige ligging. De stad, gevestigd in de provincie Noord-Holland en grenst aan de hoofdstad van ons land: Amsterdam. Door de relatief dure huizen in Amsterdam kiezen veel mensen er voor om te verhuizen naar Amstelveen en vanuit daar te werken in Amsterdam. Ook is de ligging perfect voor mensen die veel moeten of willen reizen, aangezien de luchthaven Schiphol om de hoek ligt.

Verhuizen naar Amstelveen

Verhuizen naar AmstelveenMet bijna 90.000 inwoners is Amstelveen een stad van gemiddelde grote. In- en rondom de gemeente is veel natuur te vinden. De stad ligt voornamelijk in laag liggende polders en op deels drooggemaakte veenplassen. Een groot deel van het groene Amsterdamse Bos bevindt zich in Amstelveen, en biedt onder andere huisvesting aan het Wagener stadion, waar veel grote hockeytoernooien plaatsvinden.

De inwoners van Amstelveen zijn gemiddeld wat ouder dan gemiddeld in Nederland. Bijna 20% van de bevolking heeft de 65 al gehaald of ingehaald. Dit ligt boven het landelijke gemiddelde van 15%. De stad heeft een grote diversiteit aan inwoners. Meer dan 10% van de inwoners heeft een niet Nederlandse achtergrond. Voornamelijk Japanners zijn talrijk aanwezig, doordat een aantal grote corporaties zich in Amstelveen hebben gevestigd. Dit zorgt ook voor leuke Aziatische restaurants en andere oosterse invloeden in de stad.

Wonen en werken in Amstelveen

Door de gunstige ligging is verhuizen naar Amstelveen steeds meer in trek. Omdat het een voorstad is van Amsterdam, kiezen veel mensen er voor om Amstelveen als slaapstad te gebruiken, en in Amsterdam of op Schiphol te werken. Doordat de stad hierdoor snel groeide en er steeds meer werkende mensen naar de stad kwamen, zijn er ook grote bedrijven heen gegaan om zich daar te vestigen. Onder deze bedrijven bevinden zich veel internationale spelers, zoals KLM, Zwitserleven en KPMG.

De gemeente wil er veel aan doen om meer mensen binnen de gemeente aan het werk te krijgen. Hierdoor zijn er grote ontwikkelingsprojecten opgesteld die voor meer werkgelegenheid moeten zorgen en bedrijven naar de stad moeten lokken. De gemeente Amstelveen ziet echter ook in dat een van de aantrekkelijke punten de ligging is en heeft er voor gekozen om te voorzien in een uitstekende tramverbinding tussen Amstelveen en Amsterdam. Momenteel heeft de stad geen treinstation. Hiermee is het de grootste plaats van Nederland waar geen trein kan komen.

Kunst en cultuur in Amstelveen

Naast al het woon- en werkverkeer dat zich heeft gevestigd in de stad, komen er jaarlijks ook veel bezoekers naar de stad om cultuur te snuiven. Met het museum van Jan van der Togt biedt de stad huisvesting aan veel moderne en hedendaagse kunst. Er zijn nog een aantal andere trekpleisters, zoals de Japanse kiezeltuin, ingericht door Tajiri en het Cobra museum. De overige bezienswaardigheden zijn voornamelijk gecentreerd in het stadhart van Amstelveen, rondom de cultuurstip.

Verhuizen naar Amstelveen?

Denk ook jij aan verhuizen naar Amstelveen? Kom er dan nu snel achter wat een verhuizing kan kosten en ontvang gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes van verhuisbedrijven. Klik op de button en ontvang tot wel 40% korting op de verhuizing!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan