Verhuizen naar Apeldoorn

Bij het verhuizen naar Apeldoorn moet je je inschrijving op tijd regelen! De ruim 140.000 medebewoners willen net als jij een leuke woning vinden. De huizenprijzen stijgen, maar verhuisbedrijven zijn betrouwbaar. Wil je meer weten over je verhuizing? Lees op Sirelo alles over Apeldoorn!

Verhuizen naar Apeldoorn

Even Apeldoorn bellen? Dat moet je inderdaad als je je gaat inschrijven in de gemeente? Verhuis je binnen Nederland of kom je vanuit het buitenland te wonen in Apeldoorn? Vind de nodige informatie hieronder!

Bij iedere verhuizing kun je een verhuispas aanvragen zodat je gratis 300 kilo grofvuil mag wegbrengen naar een Recycleplein van Circulus-Berkel B.V. Vraag deze hier aan.

Verhuizen binnen of naar de stad

Je kunt je verhuizing naar Apeldoorn online melden bij de gemeente. Doe dit tussen 4 weken voor en 5 dagen na de verhuizing. Zorg dat je je DigiD dan bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook gewoon een fysieke afspraak maken om langs te komen op het stadhuis. Geef je de voorkeur aan digitaal doorgeven? Download dit formulier en stuur het op naar Postbus 9033, 7300 ES te Apeldoorn. Neem altijd je paspoort (of een ander ID-bewijs) mee naar de afspraak.

Verhuizen naar Apeldoorn

Verhuizen vanuit het buitenland

Wellicht is Apeldoorn niet de eerste locatie waar expats of mensen in het buitenland aan denken. Echter, als je naar Apeldoorn verhuist vanuit het buitenland moet je wel zorgen dat je binnen 5 dagen langs het stadhuis gaat om je inschrijving te regelen. Je komt dan in het basisregister (BRP) te staan en je kunt je BSN ontvangen. Vervolgens kun je ook je rijbewijs of een eventuele uitkering regelen.

Kom je voor het eerst in Nederland te wonen? Meld dit dan voor je verhuizing naar Apeldoorn al bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Je kunt dan een verblijfsvergunning krijgen, die je uiteraard mee dient te nemen naar de afspraak op het stadhuis. Breng tevens een geldig ID-bewijs mee, net als je geboorteakte of andere brondocumenten zoals een huwelijksakte of echtscheidingsakte. Breng deze in het Nederlands, Engels, Duits of Frans, of laat deze door een beëdigd vertaler naar één van deze talen vertalen voordat je naar de afspraak gaat. Wil je meer informatie over een verhuizing uit het buitenland naar Nederland, dan kun je op de link klikken voor meer informatie op Sirelo!

Kosten van de verhuizing

Op Sirelo kun je een drietal verhuisbedrijven uit Apeldoorn vergelijken aan de hand van beschrijvingen, ervaringen en reviews. De (bij Sirelo bekende) verhuisbedrijven gevestigd in Apeldoorn (Staal-Hartgers, Witteveen en POT) zijn betrouwbaar en kunnen je snel een offerte leveren. Gebruik onderstaande button om offertes aan te vragen!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Apeldoorn

De gemiddelde waarde van een woning in Apeldoorn ligt tussen de €205.000,- en €220.000,-. Behalve ‘normale’ huizen, zijn er ook herenhuizen te vinden. Ook villapark Berg en Bos is uniek door de combinatie van villa’s en bebossing. Verder is het prettig om te wonen in Apeldoorn dankzij de vele winkelcentra, kerken, parken en bezienswaardigheden in de stad. Ook zijn er elf middelbare scholen te vinden. Via de A1 en A50 is Apeldoorn zeer goed te bereiken.

Huizenprijzen

De afgelopen jaren heeft de huizenmarkt in Apeldoorn wat stijgingen en dalingen gekend. Het is algemeen bekend dat de huizenprijzen in het hele land iets zijn gestegen in de laatste twee jaar en dat is ook te zien in Apeldoorn:

2010201220142016
€ 239.224€ 230.535€ 214.203€ 227.978

Bron: CBS

Feitjes over Apeldoorn

  • De Apenheul, Paleis Het Loo, 5 musea en 16 parken zijn in de stad te vinden
  • In 2016 werd de eerste etappe van de Giro d’Italia in Apeldoorn gereden
  • Volleybalteams Alterno en Dynamo beamen topsport in Apeldoorn