Offerte verhuizen aanvragen: Waar let ik op?

Je gaat verhuizen. Dit doe je waarschijnlijk niet dagelijks, dus je krijgt te maken met dingen waar je weinig ervaring mee hebt. Zoals: Verhuisoffertes aanvragen 😉. Om er zeker van te zijn dat je weet wat je doet, hebben wij de nodige informatie en tips voor je op een rijtje gezet. Wil je direct offertes voor het verhuizen aanvragen? Ook dat kan hier!

Stap 1
Je locatie details
Stap 2
Je verhuis gegevens
Stap 3
Je contactgegevens
5 gratis offertes
Bespaar tot wel 40% op je verhuiskosten
Vul het formulier in en je ontvangt tot 5 gratis offertes van verhuisbedrijven.
Stap 1

Je locatie details

Verhuizen van

Verhuizen naar
Je informatie is 100% veilig
Hierna nog maar 1 stap te gaan.
Stap 2

Vertel meer over je verhuizing

Gehele inboedel
Gedeeltelijke inboedel
Éen of enkele stuks
Enkele dozen

Voor een nauwkeurigere offerte kun je hier je volume berekenen
Je volume is opgeslagen en is vastgesteld op 0 m3.
Voor een nauwkeurigere offerte kun je hier je volume berekenen
Je volume is opgeslagen en is vastgesteld op 0 m3.
Voor een nauwkeurigere offerte kun je hier je volume berekenen
Je volume is opgeslagen en is vastgesteld op 0 m3.
Kleine doos
30 x 30 x 30 cm
Max. 11 kg

Middelgrote doos
46 x 46 x 46 cm
Max. 19 kg

Grote doos
61 x 46 x 46 cm
Max. 27 kg

Let op: verhuisbedrijven kunnen alleen offertes uitgeven voor verhuizingen binnen 9 maanden!

Je informatie is 100% veilig
Dit is de laatste stap. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes.
Stap 3

Vul je persoonlijke gegevens in

Door dit formulier in te dienen, vraagt u TriGlobal B.V. om u in contact te brengen met maximaal 5 aanbieders van verhuisdiensten. Uw gegevens worden alleen overgedragen aan deze aanbieders, die via e-mail, telefoon of sms contact met u opnemen. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.Je informatie is 100% veilig

Je aanvraag wordt momenteel verwerkt..Maarten de Rooij

Snel offertes ontvangen en de verhuizing is goed verlopen.

100.000
Wij helpen elk jaar meer dan 100.000 mensen met verhuizen

De prijsopbouw van een verhuisofferte

De uiteindelijke prijs die je ziet op de offerte wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Om een verhuisofferte beter te kunnen begrijpen, leggen wij je graag uit wat je terug zult zien op de offerte:

 1. Het volume dat verhuisd moet worden, in kubieke meters.
 2. De afstand tussen de huidige woning en de nieuwe woning.
 3. Het aantal verhuizers dat nodig is en het aantal uren dat er verwacht wordt nodig te zijn.
 4. Het gebruik van een verhuislift (wanneer dit nodig is). Kunnen niet alle meubelen makkelijk door het trappenhuis of een interne lift verhuisd worden? Dan kiest een verhuisbedrijf ervoor om gebruik te maken van een externe verhuislift.
 5. De bereikbaarheid van de woning. Kan de verhuiswagen makkelijk parkeren en is er een parkeervergunning nodig?
 6. Extra diensten. Denk aan het in- en uitpakken van dozen en het (de)monteren van meubels.
 7. De verhuisdatum. Verhuizen in het weekend kost meer dan doordeweeks verhuizen. Ook het hoogseizoen (juli en augustus) is vaak duurder door de hoge vraag.
 8. Het verhuizen van speciale items die expertise vereisen. Denk aan een piano, kunst en antiek.
 9. Voorrijkosten. Niet alle verhuisbedrijven hanteren voorrijkosten, maar wanneer het verhuisbedrijf een stuk moet rijden om jouw woning te bereiken, kunnen zij hiervoor kosten in rekening brengen. Iets om rekening mee te houden dus.

Offerte verhuizen: wat te controleren?

Wanneer je meerdere offertes hebt aangevraagd, zullen deze er allemaal anders uitzien. Ondanks dat de prijs vaak opgebouwd wordt aan de hand van dezelfde factoren, kan het lezen van de verschillende verhuisoffertes nog best een klus zijn. Daarom adviseren wij je om op onderstaande punten altijd goed te controleren.

 • Zijn de werkzaamheden en extra diensten van alle offertes hetzelfde?
 • Zijn er additionele kosten (zoals voorrijkosten) die nog niet meegenomen zijn in de prijs en waarvan het onduidelijk is of je deze er nog bij op dient te tellen?
 • De verhuisdatum: is deze vermeld? Wanneer je hebt gepland te verhuizen in het weekend en dit is niet gespecificeerd op de offerte, dan kun je er vanuit gaan dat je meer zult betalen dan het bedrag wat je nu ziet.
 • De algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf. Deze zijn namelijk van toepassing op alle diensten die de verhuizer levert. Hierin worden heel veel zaken zoals aansprakelijkheid e.d. geregeld. Belangrijk om deze te checken zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.
 • Geldigheidstermijn van de offerte. Ontvang je nu een offerte en wil je pas over een paar maanden een keuze maken? Controleer dan goed wanneer de offerte vervalt.
 • Het verzekerde bedrag van de verhuizing. Controleer of de verhuizer ook verzekerd is hiervoor.

Ons advies?

Zorg dat alle offertes gelijk zijn wat betreft 1) het te verhuizen volume, 2) de extra diensten en 3) de verhuisdatum. Een goedkopere offerte betekent soms namelijk simpelweg dat niet alles op de offerte vermeld staat. Je komt dan van een koude kermis thuis wanneer je een verhuisbedrijf kiest en je na de verhuizing een hogere rekening ontvangt dan je voorzien had.

Controleer het verhuisvolume op de offerte

De meeste verhuisbedrijven kiezen ervoor om langs te komen om zelf het volume van de inboedel in kubieke meters vast te kunnen stellen. Heb je meerdere verhuisbedrijven over de vloer gehad en zie je op de verhuisoffertes verschillende volumes terug? Gebruik dan onze Verhuis volume calculator om zelf te berekenen of het volume klopt. Zo weet je zeker dat je geen appels met peren vergelijkt wanneer je de offertes voor het verhuizen met elkaar vergelijkt.

Verhuisoffertes: vergelijk altijd

Ieder verhuisbedrijf hanteert andere prijzen. De offerte die je ontvangt van verhuisbedrijf A kan dus sterk verschillen van de offerte die je ontvangt van verhuisbedrijf B. Kijk hier niet gek van op; het zegt ook niet per definitie iets over de kwaliteit van het verhuisbedrijf. maar ieder verhuisbedrijf maakt hierbij zijn eigen inschatting:

 • Het ene verhuisbedrijf kan het op de datum van jouw verhuizing drukker hebben dan het andere;
 • Waar het ene verhuisbedrijf uitgaat van drie verhuizers, kan het andere verhuisbedrijf uitgaan van vier;
 • Verhuisbedrijf A moet verder rijden om jouw woning te bereiken dan verhuisbedrijf B.

Hierdoor kunnen de kosten van een verhuisbedrijf tot zeker 40% van elkaar verschillen. Om te voorkomen dat je te veel betaalt voor je verhuizing, is ons advies om minimaal drie verhuisoffertes met elkaar te vergelijken. Dit kun je snel en gemakkelijk via Sirelo doen.

Onderzoek het verhuisbedrijf

Tot slot willen we je meegeven dat niet alleen de verhuisofferte doorslaggevend zou moeten zijn. Wanneer je op het punt staat om een verhuisbedrijf te kiezen, onderzoek deze verhuizer dan eerst nog online:

 • Check reviews op onafhankelijke review websites:
  • Via Sirelo, ga naar onze pagina verhuisbedrijven.
  • Via Google. Typ in: [naam verhuisbedrijf] reviews.
 • Kijk of er klachten zijn via Google (door te zoeken op: [naam verhuisbedrijf] klachten).
 • Controleer of het verhuisbedrijf een vergunning heeft van het NIWO.
 • Kijk of het verhuisbedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals Erkende Verhuizers of voor internationale verhuizingen FIDI (FAIM).

Wanneer je je goed voelt bij een verhuisbedrijf, de verhuisofferte je bevalt en er online niets te vinden is wat je tegenstaat, dan heb je jouw verhuisbedrijf gevonden! 🙂