Verhuizen naar Sydney

Wil je ook verhuizen naar Australië? Dan is de kans groot dat de keus op Sydney valt! Wil je verhuizen naar Sydney en meer weten hierover? Op deze pagina vind je informatie betreft de kosten, belangrijke zaken en tips voor je verhuizing. Daarnaast vind je de verhuisbedrijven die verhuizen naar Sydney en kun je navigeren naar relevante pagina’s.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Sydney

Wanneer je wilt verhuizen naar Sydney komen daar een aantal dingen bij kijken. Emigreren naar Australië is heel aantrekkelijk door de enorm hoge levensstandaard van het land. Maar of je er nu heen verhuist vanwege het klimaat, rugby, kangoeroes, het gevoel van vrijheid of de lage werkeloosheid, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De grootte en het economische succes van de stad is voornamelijk ontstaan door zijn functie als knooppunt voor internationale handel. Dit biedt veel kansen voor buitenlanders, er zijn veel banen beschikbaar voor expats die een nieuw leven willen opbouwen in Sydney. Als je gaat verhuizen naar Sydney, is het belangrijk om alles ver van te voren op orde te hebben. Het is lastig dingen te regelen door het tijdsverschil. In de winter is het er 10 uur later, in de zomer 8. Je komt Sydney niet in zonder een visum, dus ook dit moet snel geregeld worden!

Kosten van een verhuizing naar Sydney

De gemiddelde verhuiskosten naar Australië liggen tussen de €8.000 en €10.000 euro. Omdat Sydney iets verder ligt dan bijvoorbeeld Adelaide, is de gemiddelde prijs hiervoor iets hoger. Voor een verhuizing naar Sydney kun je rekenen op een gemiddelde prijs van  €8.500 tot €9.500. Belangrijk in deze kosten is de grootte van de inboedel. Hieronder vind je een geschatte prijs per grootte van het inboedel voor je verhuizing naar Sydney. Voor een meer gerichte prijsindicatie kun je een offerte aanvragen.

InboedelKosten
Studio€8.650
1 slaapkamer appartement€8.900
3 slaapkamer appartement€9.350

Wil je besparen op deze kosten van de verhuizing? Dan ben je bij Sirelo aan het goede adres. Wij helpen je gratis met het vergelijken van tot vijf verhuisbedrijven. Zo bespaar je al snel tot 40% of de verhuiskosten!

Verhuizen naar Sydney?
Klik op de grootte van de verhuizing en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Handige tips voor je verhuizing naar Sydney

 • Regel alles ver van te voren en houd hier rekening met het tijdsverschil;
 • Ga je werken in Sydney? Zorg ervoor dat je diploma’s vertaald zijn;
 • Een huis vinden kost veel tijd in Sydney, doe alvast onderzoek op internet;
 • Maak kopiëen van belangrijke documenten en houdt deze bij de hand;
 • Ga je huren, zorg er dan voor dat je een referentie hebt van een eventuele vorige huurbaas. Hier wordt vaak om gevraagd;
 • Voor het huren wordt vaak voor een paar weken huur gevraagd, neem genoeg geld mee;
 • Het openbaar vervoer in Sydney is niet overal optimaal, kijk hier of in jouw gewenste wijk genoeg bussen rijden;
 • Onderzoek het schoolsysteem in Australië wanneer je schoolgaande kinderen hebt;
 • Vergelijk verhuisbedrijven die verhuizen naar Sydney om kosten te besparen.

Checklist: Leven in Sydney

 • Laat je Nederlandse rijbewijs omzetten als je gaat verhuizen naar Sydney;
 • Zorg dat je een zorg verzekering hebt, lees hier meer;
 • Open een bankrekening in Sydney, en regel hier een creditcard bij. Die worden hier vaak gebruikt;
 • Regel een internet- en telefoonaansluiting;
 • Wanneer nodig, regel een telefoonabonnement;
 • Zorg dat je binnen 10 dagen je Medicare account hebt aangemaakt;
 • Belangrijke zaken regel je met het myGov account;
 • Met een Opal Card kun je makkelijker en voordeliger met het OV.

Bankrekening openen in Sydney

Het is mogelijk om een bankrekening 12 maanden voor aankomst in Sydney te openen. Het is erg simpel en handig om alvast te hebben. Je moet minstens 12 jaar oud zijn voor een bankrekening en je moet er wel binnen zes maanden geld opzetten. Daarnaast moet je voor het gebruik een “identity check” opsturen. Het openen van een bankrekening kost je ongeveer drie minuten en kan op de website van Westpac.

Telefoon providers

De meeste mensen die gaan verhuizen naar Sydney willen natuurlijk ook bereikbaar blijven van de buitenwereld. De prijzen voor telefoonabonnementen zijn vergelijkbaar met die van in Nederland. Naast de prijzen, zijn ook de hoeveelheid aanbieders het zelfde in Australië. Hieronder vind je een lijstje met bekende aanbieders die jouw telefoonabonnement kunnen verzorgen voor een goede prijs:

Wijken en huizen in Sydney

Verhuizen naar Sydney

Wanneer je wilt verhuizen naar Sydney, is het verstandig om van te voren al onderzoek te doen naar wat voor huis en wijk je wilt verhuizen. Er zijn echter veel wijken te vinden in Sydney,
maar hieronder vind je een paar wijken die in ieder geval de moeite waard zijn om naar te kijken. Vergeet niet tijdens je zoektocht naar een geschikte wijk/woning de bereikbaarheid en het openbaar vervoer.

Crows Nest
Crows Nest is een buitenwijk van Sydney ongeveer 5 kilometer van het centrum. Je vindt hier echter wel een hoop winkels, restaurant, pubs en cafés. Het is een levendige wijk en de trein is 10 minuten lopen vanaf hier. Daarnaast is het een goedkopere opties in vergelijking met wijken die dichter bij het centrum liggen.

Manly
Goed bereikbaar met de ferry, deze wijk ligt een stuk van het centrum af. Beleef elke ochtend een mini-cruise op weg naar je werk, wie wilt dat nou niet. Daarnaast is het ook een aantrekkelijke wijk om je te vestigen, je kunt er namelijk een hoop expats vinden. Als je van mooie stranden en restaurants houdt is dit een wijk voor jou. Hoewel het een stuk vanaf het centrum ligt, zijn de prijzen een stuk hoger vanwege de populariteit.

Bondi Junction
Maakt het uiterlijk van de wijk je niet erg uit en houd je meer van praktisch wonen, is de wijk Bondi Junction zeer geschikt. Je bent binnen 10 minuten in het centrum en je vindt hier veel appartementen. Daarnaast ligt het naast de wijk Bondi, die erg bekend is vanwege zijn beroemde strand. Hier vind je veel toeristen en backpackers, maar hoort echt bij Sydney.

Wijken die je beter kunt vermijden zijn Kings Cross, met veel stripclubs en barren, en Redfern. Surry Hills lijkt op het eerste gezicht een goed idee, het is een populaire plek om te gaan eten en ook om te wonen. Echter, je krijgt minder dan je geld waard is in Sydney.  Ga je studeren in Sydney? Kies dan voor de wijk Randwick, een echte studentenwijk bij de universiteit.

Het vinden van een woning

Er is sprake van veel concurrentie wanneer je opzoek gaat naar een geschikte woning. Vele expats schrikken van de strijd die komt met het zoeken van een leuk huis of appartement, maar wij hebben een gouden tip om toch het huis van je dromen te vinden.

Neem contact op met een makelaar, vindt er één via www.domain.com.au. Je kunt een e-mail sturen of natuurlijk bellen, met informatie over je zelf en waar je precies naar op zoek bent. Vergeet niet je budget en je visa status door te geven! Je zult zien dat veel makelaars bereid zijn om je te helpen, stuur ongeveer 20 e-mails en je kunt binnen een week een aantal woningen bekijken. Tijdens een afspraak met een makelaar moet je de volgende zaken meenemen om zeker te zijn dat de makelaar jou kan identificeren:

 • Paspoort/geboortecertificaat;
 • Verzekeringspapieren;
 • Hypotheekpapieren (wanneer beschikbaar);
 • Een brief van je werkgever;
 • Creditcard of andere bankdocumenten;
 • Huwelijkscertificaat;

Andere dingen die je moet onthouden bij het vinden van een huis:

 • Wees op tijd: want wie het eerste zich aanbiedt, krijgt vaak de woning;
 • Er is veel ongedierte in Australië, dus wanneer je appartement nog leeg is kun je deze beter eerst goed bestrijden;
 • In geval van huur, zorg ervoor dat je alle gebreken in het huis bijhoudt voor dat je intrekt. Zo voorkom je dat je je borg niet terug krijgt;
 • Bezichtigingen duren vaak niet langer dan 15 minuten, en de populaire woningen worden meestal maar één keer bezichtigd.

Openbaar vervoer in Sydney

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je te verplaatsen in een grote stad als Sydney. Denk hierbij aan de metro, taxi, auto en de trein. Hieronder vind je de informatie die je moet weten wanneer je gaat verhuizen naar Sydney.

Opal card
Zoals eerder aangegeven, is het hebben van een Opal card erg efficiënt voor het dagelijkse leven in Sydney. Het is vergelijkbaar met de OV-chipkaart hier in Nederland. Naast dat je deze op de website kan aanvragen, is het mogelijk deze te kopen op het vliegveld en het centrale station. Je kunt deze kaart voor elk type van openbaar vervoer gebruiken, en je kunt hem op verschillende punten opwaarderen.

Dieren in het openbaar vervoer
Houd er rekening mee dat alleen begeleidende huisdieren mee mogen met het openbaar vervoer. Op de ferry mag je je huisdier wel meenemen, maar deze moet dan wel meegenomen worden in een bench of soortgelijk middel. Het is mogelijk om toestemming te vragen aan de chauffeurs om je huisdier mee te nemen, maar in principe mag dit gewoon geweigerd worden.

Trein in Sydney
De treinverbinding in Sydney is erg uitgebreid en is een ideaal middel om van A naar B te komen. Je kunt hier ook gebruik maken van je Opal Card, je moet hiermee net als in Nederland in- en uitchecken. Dit kun je gewoon doen als je de trein verlaat. Meer informatie over de treinen in Sydney vindt je op deze website.

Bussen in Sydney
Natuurlijk rijden er ook bussen in Sydney, en dit is in het centrum goed geregeld. Je kunt om de 10/15 minuten een bus pakken, hoewel dit in de buitenwijken iets anders is. Hier is vaak sprake van een bus die maar één keer in het uur rijdt, dus het plannen van je trip is noodzakelijk.

Naast deze belangrijke vervoersmiddelen kun je natuurlijk ook nog gebruik maken van de ferry en de tram. Het is ook handig om een app te downloaden voor je vervoer in Sydney: Live Traffic NSW.

Levensonderhoud: Sydney en Amsterdam

Is Sydney een dure stad? Dat ligt er natuurlijk aan hoe duur je het zelf maakt. Om een beeld te vormen voor mensen die willen verhuizen naar Sydney, hebben wij hier de prijzen van alledaagse producten voor je op een rijtje gezet. Dit hebben we natuurlijk vergeleken met de gemiddelde prijzen in Amsterdam, om een goede vergelijking te maken.

ProductAmsterdamSydney
Maaltijd restaurant€15,00€10,66
Cappuccino€2,74€2,69
Melk 1 liter€0,96€1,07
Brood 500 gram€1,52€2,03
Rijst 1 kg€1,96€1,87
Kip 1 kg€8,20€7,87
Appels 1 kg€2,47€2,99
Tomaten 1 kg€2,54€3,59
Fles wijn€7,00€12,79
Bier fles 0,5 liter€1,11€3,73
Kaartje OV€2,90€2,84
Benzine 1 liter€1,55€0,91

Huurprijzen per maand

Wanneer je gaat verhuizen naar Sydney, wordt het aangeraden om een budget te maken. Een belangrijk onderdeel van je budget is de maandelijkse huur die je gaat betalen, wanneer je besluit om nog geen huis te kopen. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten per soort appartement per plek:

AppartementKosten per maand
1 slaapkamer centrum€1.825,74
1 slaapkamer buiten centrum€1.292,09
3 slaapkamer centrum€3.397,34
3 slaapkamer buiten centrum€2.071,29

Om een vergelijking te maken met Melbourne, kun je de tabel hieronder raadplegen:

Besparen op je verhuizing naar Sydney

We hopen je genoeg informatie te hebben gegeven voor je verhuizing naar Sydney. We kunnen je ook de mogelijkheid geven om gratis 5 offertes aan te vragen van verhuizers die ervaring hebben in het verhuizen naar Sydney! Dit is geheel gratis en je kunt er tot wel 40% mee besparen. Klik hier voor het offerteformulier.