Verhuizen naar Den Bosch

Bourgondisch genieten, maar wel in Nederland blijven? ‘s-Hertogenbosch, beter bekend als Den Bosch, is de stad voor jou! Ondanks dat Den Bosch in het noorden van Noord-Brabant ligt, is het één van de meest bourgondische steden in Nederland! In het centrum kun je gezellig winkelen en vooral erg goed van een lekker biertje of hapje op het terras genieten. Als je van gezelligheid houdt, is Den Bosch dus één van de leukere steden in Nederland om in te wonen. Wil je verhuizen naar Den Bosch? Of meer informatie over Den Bosch? Lees vooral verder!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Den Bosch

Den Bosch woonden in 2016 meer dan 150.000 mensen, waarmee het de 17e stad in Nederland is qua inwonersaantal. Den Bosch kent een totaal oppervlak van 40 km² en ligt 6,5 meter boven zeeniveau. De stad is erg bekend vanwege haar bisschopszetel en het geweldige Sint-Janskathedraal. Daarnaast kent Den Bosch nog een aantal oude kerken in het centrum van de stad, zoals de oude en de nieuwe Sint-Jacobskerk en de Sint-Catharinakerk. Den Bosch is dus een leuke stad om te bezoeken, maar nog wel leuker om in te wonen, indien je van een bruisende en gezellige stad houdt!

Kosten van de verhuizing

Wil je weten wat jouw verhuizen naar Den Bosch zou gaan kosten? Ieder verhuisbedrijf in Den Bosch hanteert andere prijzen, dus een exacte prijs ontdek je eigenlijk alleen door een verhuisofferte aan te vragen. Wil je een schatting van de kosten? Bereken dit dan via de pagina Verhuisbedrijf kosten. Wil je liever wat extra hulp? Dat kan! Je kunt via Sirelo gratis & snel tot vijf verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je met een glimlach kunt verhuizen 🙂

Weten wat jouw verhuizing gaat kosten?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Oriënteren verhuizing Den Bosch

Waar je ook naartoe gaat, het is belangrijk om je van te voren goed te oriënteren op een verhuizing en op de stad waar je naartoe wilt verhuizen. Natuurlijk is het ook goed om van te voren een checklist te hebben en te kijken waar je precies in Den Bosch wilt wonen. De gemeente is opgedeeld in 14 wijken, waarvan enkelen Rosmalen, Vinkel, Empel en Nuland zijn. De stad zelf kent de wijk Engelen, met het grote Engelermeer. Dit is een mooie wijk waar het zeer aangenaam is om te wonen. Ten oosten daarvan ligt Maaspoort, hier liggen vooral bedrijven en industrie. Als je gaat werken in Den Bosch, is de kans dus groot dat je in deze buurt werkt.

Den Bosch West is één van de meest centrale wijken om te gaan wonen. Als je gaat verhuizen naar Den Bosch is dit zeker een goede optie om te overwegen aangezien het erg centraal ligt. De binnenstad is snel te bereiken, maar ook Maaspoort ligt erg dichtbij. Binnen 5 minuten ben je met de auto vanuit deze wijk ook óf op het station, óf op de snelweg. Dit geldt ook voor Den Bosch Noord, deze wijk ligt nog net iets centraler en zal dus iets meer stedelijk zijn. De laatste grote wijk is Den Bosch Zuid-Oost. Hier ligt ook de Oosterplas, wat een mooi recreatief wandelgebied is. De ligging van deze wijk is ideaal voor de persoon die liever de rust opzoekt. Kort gezegd heeft Den Bosch veel te bieden en hoef je natuurlijk niet altijd in het drukke stedelijke gedeelte te wonen! Den Bosch is een stad die constant aan het bouwen en verbeteren is, dus er is tal van keuze als je op zoek bent naar nieuwe en moderne woningen. Wil je liever een wat minder modern pand, maak je geen zorgen, in het centrum zijn nog vele mooie historische panden.

Werken in Den Bosch

Den Bosch kent 3 hotspots waar de handel en productiviteit bloeit. Wanneer je gaat verhuizen naar Den Bosch, zorg dan dat je deze 3 plekken probeert als je op zoek bent naar een baan in Den Bosch.

  • Onderwijsboulevard. Dit ligt naast het centraal station. Hier is veel hoogbouw, een rechtbank en zijn er meerdere hogescholen. De perfecte plek om te werken als je iets in servicesector doet of in het onderwijs.
  • Maaspoort. Dit gebied staat bekend om zijn unieke stijl en de speciale architectuur die er in de wijk is toegepast. Hier is ook een theater, een groot sportstadion en een winkelcentrum. Deze bieden tal van banen en gezelligheid.
  • De Brand. In het oosten van Den Bosch ligt het bedrijventerrein, als je in de industriële of bouwsector werkt is hier tal van werk te vinden. Deze hotspot zal je dus zeker uit de brand helpen!

Al zin om te gaan wonen in Den Bosch? Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van verhuisbedrijven in jouw regio en die van Den Bosch! Klik op de onderstaande knop en betaal nooit te veel!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan