Verhuizen naar Eindhoven

Zodra je gaat verhuizen naar Eindhoven, moet je er rekening mee houden dat je je op tijd inschrijft. Sirelo helpt je met de voorbereiding en met huizenprijzen, verhuisbedrijven en beschrijvingen van Eindhovense buurten om te wonen.

Verhuizen naar Eindhoven

Eindhoven is qua inwonersaantal de grootste gemeente in Brabant. Het is iets groter dan Tilburg en Breda, twee andere bekende Brabantse steden. Ga je verhuizen? Denk dan ook aan het omzetten van je gas, water, licht, telefonie en internet.

Verhuizing binnen of naar Eindhoven: Inschrijving regelen

Je verhuizing binnen of naar Eindhoven regel je gemakkelijk via het internet. Als je vanuit een gemeente naar Eindhoven trekt, of binnen de gemeente verhuist, dan kun je dit tussen 4 weken voor de verhuisdatum en 5 dagen erna doorgeweven bij de gemeente Eindhoven. Eindhoven staat bekend om Philips en PSV. De stad wordt dan ook de lichtstad genoemd.

Verhuizen vanuit het buitenland

Ga je je vanuit het buitenland vestigen in Eindhoven? Dan is het ook verplicht om je maximaal 5 dagen na aankomst in het land te laten inschrijven bij de gemeente. Dit moet je doen met je partner en kinderen indien van toepassing. Na de inschrijving kom je in het BRP (Basisregistratie Persoonsgegevens) en zul je binnen 5 werkdagen ook je BSN ontvangen. Via het telefoonnummer 14 040 kun je je vragen of klachten kwijt en tevens een afspraak maken. Dit is hoe dan ook noodzakelijk wanneer je voor de eerste keer naar Eindhoven verhuist vanuit het buitenland.

Naar een dergelijke afspraak ben je verplicht om een paspoort, geboorteakte en een eventuele huwelijksakte mee te nemen. Indien de documenten niet in het Nederlands, Engels, Frans of Duits zijn, dien je deze te laten vertalen door een beëdigd vertaler zodat de gemeente de documenten onder de loep kan nemen.

Kosten van de verhuizing

Om te beginnen kun je de kosten van je verhuizing naar Eindhoven drukken door de pakweg 17 verhuisbedrijven in de regio Eindhoven op Sirelo te vergelijken door middel van reviews en prijzen. Maar wat betaal je voor een verhuizing binnen Eindhoven?

De kosten kunnen erg variëren. Doorgaans ben je bij verhuizers in Eindhoven 25 euro per uur kwijt om een verhuizer in te huren. Tel hierbij op de huursom van 100 tot 150 euro per dag voor het inhuren van een verhuiswagen. Wil je een aanhanger erbij huren? Dan betaal je ongeveer 100 euro extra. Voor transportkosten betaal je zo’n 50 cent per kilometer extra, terwijl een verhuislift huren enkele tientjes per uur kost.

In totaal kom je binnen Eindhoven dan uit op een bedrag van minimaal 650 euro uit wanneer je een ruim pakket voor een dag zou willen huren. Echter, tel hierbij de kosten voor het uit elkaar halen en in elkaar zetten van je meubels en de verhuizing kost al snel 800 euro doordat dit extra tijd kost. Daarnaast kunnen extra voorrijkosten en transportkosten aan het totaalbedrag worden opgeteld wanneer je vanuit een andere gemeente naar Eindhoven verhuist.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Eindhoven

Vind hieronder informatie over het wonen in de stad Eindhoven. Als je gaat verhuizen naar Eindhoven is het immers handig om informatie over huizenprijzen en stadsdelen te vinden.

Huizenprijzen Eindhoven

Eindhoven is een stad met een modern centrum, alle winkelstraten en centra zijn goed verbonden en er zijn zelfs 52 koopzondagen per jaar. Door de aanwezigheid van de grote bedrijven en het bruisend stadsleven zijn er dus ook er veel banen te vinden in deze regio, aangevuld door een goed systeem van openbaar vervoer. De huizenprijzen zijn de laatste jaren gestegen en dit heeft te maken met het feit dat de bevolking groeit terwijl de huizenmarkt tevens aantrekt. Voor een overzicht, zie de tabel hieronder:

2013201420152016
€ 195.444€ 206.208€ 212.919€ 227.320

Een totaal van 106.732 woningen was op voorraad aan het begin van 2016. In dat jaar zijn er in Eindhoven 731 woningen nieuw gebouwd (bron: CBS).

Eindhovense buurten om te wonen

Eindhoven kan worden opgedeeld in zeven stadsdelen. De stadsdelen heten Strijp, Woensel-Noord, Woensel-Zuid, Tongelre, Stratum, Gestel en uiteraard het centrum. Een kort overzicht:

Strijp

Naar eigen zeggen het creatieve en culturele hart van de stad. Als je gaat verhuizen naar Eindhoven dan zit je hier dus zeker niet verkeerd. Je krijgt hier te maken met de Eindhoven Airport en het Philips Stadion met het omliggende jeugdcomplex De Herdgang. Voor de voetbalfan dus een goed stadsdeel om naar toe te verkassen.

In Strijp is meer dan 100.000 vierkante meter werkruimte verhuurd. De wijk telt zes filmzalen en 494 woningen. Genoeg te doen dus voor de inwoner van Eindhoven!

Verhuizing binnen of naar Eindhoven

Gestel

Dit stadsdeel ligt in het zuidwesten van de stad Eindhoven en is in oppervlak één van de kleinste stadsdelen. De populaire Sint-Lambertuskerk bevindt zich in dit stadsdeel, dat zich laat kenmerken door een rijke geschiedenis. Ook de Genneper watermolen is een prachtig monument dat vier maal door Vincent van Gogh geschilderd is. Het Historisch Openlucht Museum Eindhoven is tevens een publiekstrekker.

Woensel-Zuid

Dit stadsdeel is één van de grotere buurten in de stad. Als je gaat verhuizen naar Eindhoven dan zul je Woensel-Zuid serieus in overweging kunnen nemen door het hoge inwonersaantal (pakweg 40.000). De wijken Oud-Woensel, Erp en Begijnenbroek liggen in het stadsdeel, dat met enkele parken zoals het Henri Dunantpark ook voor ontspanning kan zorgen. Ook het beroemde Philips Nederland is gevestigd in Woensel-Zuid.

Checklist verhuizen naar Eindhoven

  1. Maak een lijst van spullen die je mee wilt verhuizen naar Eindhoven (of binnen de gemeente)
  2. Bepaal welke spullen je zelf uit elkaar kunt halen en inpakken
  3. Vergelijk verhuizers via het offerteformulier van Sirelo en bespaar tot 40% op je kosten
  4. Reserveer enkele dagen in je agenda zodat het verhuisbedrijf langs kan komen en je kan helpen
  5. Kijk op Eindhoven.nl voor de inschrijfformulieren
  6. Ga langs het gemeentehuis met de ingevulde formulieren