Verhuizen naar Schiedam

Schiedam heeft zijn naam de danken aan het waterlichaam genaamd de Schie. Van oorsprong was het dan ook de dam die aan de Schie gebouwd is. Op 31 maart woonden er 77.000 mensen in Schiedam. Schiedam is een stad en dat is het dan ook al sinds het jaar 1275. De stad bestaat dus al meer dan 700 jaar! De stad is historisch gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen en heeft nog steeds eeuwenoude grachten in combinatie met de hoogste windmolens ter wereld. De stad is dus erg aantrekkelijk voor toeristen, maar zeker ook om naar te verhuizen.

Verhuizen naar Schiedam

Wonen in Schiedam

De typische Nederlandse cultuur is ook in Schiedam te vinden. Prachtige grachten, historische bruggen en de hoogste windmolens ter wereld maken Schiedam een zeer unieke stad in Nederland. Je zou dan verwachten dat de vraagprijs van een woning veel hoger zou liggen dan in de rest van Nederland, maar dit is helemaal niet zo. Het tegenovergestelde is waar: Een huis kopen in Schiedam is momenteel een enorm goede investering.

De gemiddelde WOZ-waarde in Schiedam is 158.000, dit ligt dus ongeveer 20% lager dan het landelijk gemiddelde. Inmiddels zijn de woningprijzen weer hard op weg naar wat het ooit was, nu verhuizen betekend dus dat je woning in Schiedam op korte termijn waarschijnlijk een meerwaarde krijgt. Zo niet, dan heb je altijd de Jenever nog waar Schiedam zo bekend om staat.

Feitjes over Schiedam

Verhuizen naar SchiedamZoals je waarschijnlijk al eerder hebt gelezen, heeft Schiedam de hoogste klassieke molens in de wereld. Maar hoe hoog is zo’n molen dan eigenlijk? Ongeveer 30 meter is het antwoord! De molen genaamd ”De Kameel” is 33.3 meter hoog en de rest van de molens is ongeveer even hoog dus.

De stichting ”De Schiedamse Molens” is van plan om deze historische molens elektriciteit op te laten wekken, dit geeft Schiedam een sustainable image en bevorderd natuurlijk het toerisme.

Tijdens de oorlog met Frankrijk viel de drankimport stil. Het resultaat hiervan is vandaag nog te zien, de speciale Schiedamse Jenever. Alhoewel is hier hedendaags niet veel meer van over.

Ondanks het feit dat de wereldwijde export van Jenever voorbij is, komen er nog veel mensen graag naar Schiedam. Ben je ook van plan om naar Schiedam te verhuizen? Dan kun je 5 gratis en vrijblijvende offertes aanvragen. Klik op de knop hieronder voor jouw verhuisoffertes!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan