Verhuizen naar Tilburg

Tilburg is de zesde gemeente in Nederland en heeft een totaal van 212.000 inwoners. Tilburg is vooral bekend vanwege het dialect wat men er spreekt en door de universiteit die sinds kort bekend staat als: Tilburg University. Met een gezellig en druk stadscentrum en een hoog aantal jonge gezinnen is Tilburg een erg gezellige stad. Veel mensen verhuizen naar Tilburg, ben jij van plan om dit ook te doen, of wil je meer informatie? Lees dan verder.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Tilburg

Onder de gemeente Tilburg vallen de dorpen Berkel-Enschot en Udenhout, met daarbovenop de stad Tilburg natuurlijk. Het gebied is door de grootte van Tilburg vrij stedelijk, maar er is zeker geen gebrek aan natuur. Binnen Tilburg zijn er aantal bekende stadsparken, hier zijn veel braderieën en festivals in de zomer. Deze parken zijn: Het Leijpark, het Wilhelminapark en het Wandelbos.

Verhuizen naar TilburgTilburg is ook gelegen bij het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, het perfecte gebied om van winter tot zomer te wandelen. In dit gebied wordt ook veel paard gereden en gemountainbiket. Op en rond het grondgebied van Tilburg liggen nog veel meer kleine natuurgebieden waar je van kunt genieten. Als je van natuur houdt is het dus een goed idee om te verhuizen naar Tilburg.

Wonen in Tilburg

Tilburg is een van de belangrijkste steden in Noord-Brabant en heeft daarom een breed voorzieningennetwerk. In Tilburg zijn 13 bibliotheken, 2 ziekenhuizen, 2 universiteiten en meerdere hogescholen. Daarnaast heeft Tilburg een eigen voetbalclub (Willem II) met het bijbehorende stadion. Met 3 treinstations en een hoog aantal busverbindingen is het openbaar vervoer in Tilburg zeer toegankelijk en in veel gevallen zelfs fijner dan met de auto reizen. Wonen in Tilburg is dus erg gemakkelijk en niet te vergeten ook erg goedkoop!

Populaire Tilburgse wijken

Wonen in het centrum van Tilburg is uiteraard prijzig, want je ziet er voornamelijk uitgaansgelegenheden en winkelstraten. Hierdoor is er minder woonruimte beschikbaar. Deze wordt bovendien veel opgevuld door studenten die een losse kamer huren in de Tilburgse binnenstad. In de binnenstad kun je Pathé bezoeken voor de nieuwste film, Stadspark de Oude Dijk inlopen voor een gezellige wandeling op zondag en via het station ben je zo in andere steden.

De Reeshof is een deel van Tilburg die in het westen van de stad ligt. Het is in volle bloei, want de ontwikkeling van Koolhoven Buiten is nog in volle gang. Het stadsdeel biedt dan plaats voor 50.000 inwoners.

Wil je verhuizen naar Tilburg? Ook in De Blaak, een wijk in het zuiden van de stad, wonen veel mensen. Met een agrarische achtergrond is deze wijk zeker geen ‘Manhattan’, maar door de jaren heen hebben enkele mooie woonwijken veel welvarende mensen aangetrokken. Met liefst 28 vijvers en diverse groene plaatsen in de wijk kun je met overtuiging stellen dat het heel prettig wonen is in Tilburg.

Huizenprijzen Tilburg

De gemiddelde WOZ-waarde in Tilburg ligt onder het landelijk gemiddelde met 187.000 euro. Dit maakt het dus erg aantrekkelijk om in een huis in Tilburg te investeren. Sinds 2015 stijgen de huizenprijzen weer en op korte termijn een huis kopen kan dus heel interessant zijn. Ben jij van plan om naar Tilburg te verhuizen?

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan