Verhuizen naar Johannesburg

Johannesburg, de stad van de grote contrasten. De dure villawijken tegenover de arme sloppenwijken. Verhuizen naar Johannesburg vergt voorzichtigheid, de criminaliteitscijfers liegen er niet om. Maar het goede klimaat zal een hoop goedmaken, verhuizen naar Johannesburg wordt niet voor niets steeds populairder. Denk jij hier ook aan? Lees dan snel verder!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Johannesburg

Er zijn genoeg redenen te bedenken om te verhuizen naar Johannesburg. Denk aan het klimaat, de natuur, de ruimte en de kosten van het dagelijks leven. Je huurt een prachtige villa met eigen zwembad voor ongeveer hetzelfde bedrag als een 1-kamer appartement in Amsterdam. Dat klinkt niet verkeerd toch? Ook het kopen van een woning in Johannesburg is een goede investering. Je koopt een mooie villa al voor een bedrag tussen de 200.000 en 250.000 euro.

Wanneer je de Nederlandse nationaliteit bezit, krijg je bij binnenkomst in Zuid-Afrika een Visa-on-Arrival. Met dit visum kun je maximaal 90 dagen in Johannesburg verblijven. Het visum is lokaal te verlengen met een periode van nogmaals 90 dagen. Wanneer je hebt besloten om permanent te verhuizen naar Johannesburg, dan dien je voor je vertrek een visum aan te vragen. Er zijn verschillende soorten visa, het is afhankelijk van het doel van je verhuizing welk visum je zult moeten aanvragen. De immigratiewet is in juni 2014 aangescherpt en dit zal een verhuizing naar Johannesburg niet makkelijker maken. De moeite wordt echter beloond, want een leven in het mooiste land van het continent Afrika lacht je vervolgens tegemoet.

Wanneer je verblijfvergunning voor Johannesburg geregeld is, is een tweede stap het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf. Ben je benieuwd wat een verhuizing naar Zuid-Afrika zal gaan kosten?

Wonen in Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. Het is niet de hoofdstad van het land, maar wel het hart van de Zuid-Afrikaanse economie. Johannesburg is de zetel van het grondwettelijke hof en heeft de afgelopen jaren veel positieve ontwikkelingen doorgemaakt. Newtown is een vrij nieuwe plek waar je trendy restaurants en cafés vindt. Braamfontein is de ideale plek voor een goede kop koffie of lunch. Door de grote toestroom van immigranten zijn er ook veel Aziatische restaurants te vinden in Johannesburg.

In Johannesburg worden elf talen gesproken, maar in het openbaar is Engels de meest gesproken taal. Thuis spreekt men vaak isiZulu, Afrikaans of isiNdebele. Je zult in deze talen veel herkennen uit het Nederlands. Zuid-Afrika kent een grote mengelmoes van verschillende culturen en afkomsten. Veel mensen noemen het dan ook ‘de Regenboognatie van Afrika’. Ben jij benieuwd hoe duur het is om er te gaan wonen? Kijk dan hieronder!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

De omgeving in en rondom de stad is adembenemend mooi en trekt jaarlijks steeds meer toeristen. Voor velen is de natuur dan ook één van de voornaamste redenen om te verhuizen naar Johannesburg. Het bekendste park is Pilanesberg National Park. Ondanks dat deze op ongeveer drie uur rijden van de stad ligt, is het zeker een bezoekje waard. De kans dat je ‘The Big Five’ hier zult spotten is groot, de rit naar dit park is het dus dubbel en dwars waard.  In de nabije omgeving van de stad vind je diverse sanctuary’s en reservaten waar dieren worden opgevangen. Zo is er het Rhino & Lion park waar je welpjes kunt aaien en Elephant Sanctuary waar ongeveer dertien olifanten rondlopen die zijn gered van stropers en uit circussen. Als je na je verhuizing naar Johannesburg een beetje gesetteld bent, zijn dit echte aanraders om te bezoeken.

Werken in Johannesburg

Het vinden van een baan in Johannesburg is niet eenvoudig. De werkloosheid ligt rond de 30%, mede hierdoor is het niet gemakkelijk om een werkvergunning te krijgen. Wanneer je van plan bent een eigen zaak op te richten en hiermee Zuid-Afrikanen aan het werk te zetten, dan is een werkvisum direct in de pocket. Ook wanneer je een baan aangeboden hebt gekregen is het mogelijk om een werkvisum te ontvangen. Ben je niet op zoek naar een betaalde baan maar wil je wel graag emigreren naar Johannesburg? Dan is vrijwilligerswerk ook nog een optie. Hier krijg je vaak een vergunning voor van één tot drie jaar.

Wanneer bedrijven opzoek zijn naar hoogopgeleiden en mensen met een specifiek diploma, dan maak je als Nederlander een goede kans. Hou hiervoor de Zuid-Afrikaanse vacature websites goed in de gaten. In Johannesburg bevinden zich een aantal grote multinationals die hun klantenservice of IT helpdesk hier hebben ondergebracht. Dit biedt banenkansen voor expats, omdat ze vaak mensen zoeken met een brede talenkennis.

Wanneer je eenmaal aan het werk bent, merk je al snel dat het werktempo lager ligt en dat men minder waarde hecht aan afspraken. Het leven in Johannesburg draait niet om hard werken en geld verdienen. Dit maakt een baan in Zuid-Afrika veel flexibeler en soms ook aangenamer dan in Europa.

Staat een verhuizing naar Johannesburg op je planning? Kom er dan nu snel achter wat een verhuizing zal kosten en ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van verhuisbedrijven. Vul hier je gegevens in en ontvang tot wel 40% korting op de verhuizing!