Expats in het buitenland: de 5 populairste landen

26 maart 2018, Melissa Vermeer

Wanneer je gaat verhuizen voor werk naar het buitenland of je baas vertelt dat je tijdelijk naar het buitenland moet voor je werk, dan behoor je tot de groep expats. Expats krijgen te maken met een andere cultuur dan waarin ze zijn opgegroeid. In 2017 kwamen er enkele opvallende bestemmingen naar voren als populaire landen voor expats. Hier lees jij alles over de vijf meest populaire landen.

1. Bahrein

Terwijl Bahrein zich in 2016 nog maar net kon toevoegen aan de top 20, behoort het dit jaar maar liefst op de eerste plaats. Volgens expats is het heel belangrijk om je ergens thuis te voelen, en dat is precies waar Bahrein erg goed in is. Het is simpel om je ergens te settelen en je toe te voegen aan de community zonder het spreken van de taal. Engels wordt volgens de expats namelijk door bijna iedereen gesproken, waardoor je je snel thuis voelt. Verder stellen de expats het zeer op prijs dat de inwoners bijzonder aardig en gastvrij zijn. Vind hier meer informatie over wonen en werken in Bahrein.

Bahrein is een prachtig voorbeeld van een smeltkroes waar veel verschillende culturen samenkomen. Expats met familie vinden het een fantastisch bestemming en dat is zeker te zien in de verbeterde ranking. Bahrein staat namelijk ook op nummer 1 als het gaat over het leven van gezinnen en vierde als het gaat over de vriendelijke houding naar families met kinderen.  De laatste grote verandering is te zien in de vooruitgang van kwaliteit van het onderwijs, waar Bahrein eerst op plaats 22 stond en nu op plaats 6. Geen wonder dat meer dan 30% zichzelf voor meer dan 5 jaar in Bahrein ziet wonen en 11% voor altijd wil blijven. Check hier de kosten voor internationaal verhuizen.

Bahrein expat nummer 1

2. Costa Rica

Een warm welkom, net zo warm als het weer zelf! Dat is wat je kunt verwachten als je naar Costa Rica gaat volgens expats. Vrienden maak je super snel in Costa Rica en expats vertellen dat het gemakkelijk is om lokale vrienden te maken.  Hun sociale kring bestaat ook voornamelijk uit mensen uit Costa Rica. Het is niet alleen maar de vriendelijkheid van de lokale bevolking die ervoor zorgt dat Costa Rica zo hoog staat. Costa Rica staat immers in de top tien voor kwaliteit van leven, het gemakkelijke settelen en het familieleven.

Een groot deel van de expats zegt te zijn gepensioneerd en waarderen het langzamere tempo van leven wat gekenmerkt is door invloeden van de Spaanse cultuur.  Een Amerikaanse vertelt dat hij het waardeert om een gelukkig en vrij leven te leiden in Costa Rica, omringd door blije en vriendelijke mensen. Door de rustige levensstijl ziet maar liefst de helft van de expats zichzelf voor altijd blijven. Vind hier meer informatie over wonen en werken in Costa Rica.

Costa Rica expat nummer 2

3. Mexico

Elk jaar staat Mexico consistent in de top 5 van beste landen voor expats. Mexico wordt hoog aangeschreven als het gaat om kosten voor levensonderhoud, persoonlijke financiering en het gemak om jezelf thuis te voelen. Het klimaat is bijna perfect, de mensen zijn super aardig en laten we niet beginnen over het eten!

Mexico heeft een van de sterkste economieën van Latijns Amerika en veel mogelijkheden voor entrepreneurs. Het is nu een goed moment om te investeren, omdat Mexico nog steeds beschreven staat als een ontwikkelingsland. Voordat je verhuist is het wel verstandig dat je de Spaanse taal beheerst. Hierdoor ontvang je meer respect en kun je meer bereiken op het gebied van werk. Ben je op zoek naar meer informatie voor je verhuist naar het buitenland? Lees dan hier verder.

Veel expats ervaren het rustige leven als prettig en vinden er nooit een gebrek aan dingen om te doen of te bezoeken. Het landschap biedt onwijs veel activiteiten, zoals genieten van de zon op mooie stranden of wandelen door de bergen. Vind hier meer informatie over wonen en werken in Mexico. 

Mexico expat nummer 3

4. Taiwan

Hoewel Taiwan vorig jaar door expats het beste was beoordeeld, is Taiwan dit jaar 3 plekken gezakt. Alsnog heeft Taiwan volgens de expats de beste en efficiëntste infrastructuur. Hierdoor kun je snel gaan en staan waar je wilt. De gezondheidszorg is geregeld in een fijn systeem, want zodra je een baan hebt, heb je recht op een standaard verzekering. Belasting die betaalt wordt, gaat naar de gezondheidszorg, waardoor je uiteindelijk maar weinig geld hoeft te betalen voor zorg.

Ervaringen laten zien dat Taiwanezen erg vriendelijk zijn, ook tegenover families met kinderen. Taiwan is een goede omgeving om een kind op te voeden met ook een hoge kwaliteit van educatie. Het is makkelijk om je te mengen in de cultuur en het vinden van lokale vrienden, terwijl in andere Chinese landen het moeilijk is door de taalbarrière. Ook vind expats de Taiwanezen aardiger dan inwoners van andere Aziatische landen. Vind hier meer informatie over wonen en werken in Taiwan.

Taiwan expat nummer 4

5. Portugal

Kwaliteit van het leven is volgens expats het best in Portugal en verdient daarom plek nummer 1 in deze categorie. De chille vibe, centraal in de Portugese cultuur, maakt het leven erg aangenaam en makkelijk om je thuis te voelen in de cultuur. Expats vertellen over de vriendelijkheid van de Portugezen met het verwelkomen van buitenlandse mensen en het openstellen van de cultuur.

Het land heeft onwijs veel te bieden, van prachtige stranden, tot berggebieden om te wandelen. Ook is er de wereldstad Lissabon en het populairder wordende Porto. Er zijn oneindig veel dingen te doen, waardoor Portugal maar liefst op de tweede plek staat voor recreatiemogelijkheden. Je kunt een brug beklimmen in Porto, kajakken in Algarve, watervallen bezoeken in het nationaal park Gêres of struinen door de straten van Lissabon.

Portugal stond al hoog aangeschreven als het gaat om veiligheid, maar met de verbeterde politieke stabiliteit is het aardig gestegen. Het is eenvoudig om vrienden te maken, ook met lokale mensen. Maar liefst 35% van de mensen met een relatie in Portugal komt niet uit hetzelfde land. Een erg interessant feitje is dat maar liefst 95% van de expats tevreden is met zijn/haar relatie. Vind hier meer informatie over wonen en werken in Portugal.

Portugal expat plaats nummer 5

Deel dit artikel: