Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Vancouver

Featured image

Wat maakt verhuizen naar Vancouver zo populair? Daar zijn meerdere redenen voor te noemen. Ten eerste ligt Vancouver in een prachtige omgeving tussen de groene heuvels, North Shore Mountains en aan de Fraser rivier. Ten tweede is Vancouver kleurrijk, de stad heeft vele culturen en je vindt hier vele clubs, restaurants en barretjes. Verder zijn de mensen in Vancouver heel vriendelijk en ontspannen. Allemaal redenen om een verhuizing naar Vancouver te overwegen.

Over Vancouver

Vancouver is de grootste stad van de Canadese staat Brits-Columbia. De stad ligt aan de Straat van Georgia. De stad heeft zijn naam te danken aan de Engelse kapitein George Vancouver. Interessant om te weten: deze kapitein had Nederlandse wortels en was een nazaat uit het Nederlandse adellijke geslacht Van Coeverden. Vancouver is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een grote metropool en vandaag de dag wonen er 603.502 mensen, ook wel ‘Vancouverites’ genoemd.

Vancouver is een stad van grote diversiteit: zo is de stad van grote economische betekenis vanwege zijn belangrijke haven. Verder wordt Vancouver ook wel ‘Noord Hollywood’ genoemd, omdat het na Los Angeles en New York de belangrijkste stad is, als het gaat om de filmindustrie. Wanneer je gaat verhuizen naar Vancouver, weet dan dat je goed terechtkomt in deze stad. De stad heeft al jaren een plaats in de ‘top 3 meest leefbare steden van de hele wereld’.

Verhuizen naar Vancouver

Er zijn een aantal zaken die je al vroeg van te voren op orde moet hebben bij een verhuizing naar Vancouver. Een visum aanvragen is er één van. Wanneer je wilt gaan emigreren, moet je de eTA aanvragen. Wat de vereisten zijn voor dit visum en hoe lang dit duurt, vind je op onze pagina over visum in Canada. Natuurlijk moet je ook je verzekeringen op orde hebben en wanneer je kinderen hebt, moet je kijken voor een school. Zorg dat je deze zaken op orde hebt.

Verhuizen naar Vancouver: de kosten

Heb jij besloten te verhuizen naar Vancouver? Gaaf! We begrijpen als geen ander dat je graag zou willen weten wat dit je zou gaan kosten. Hieronder kun je gratis & snel tot vijf verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je een betrouwbaar internationaal verhuisbedrijf vindt 🙂

Verhuizen naar Vancouver?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Huizen in Vancouver

Vancouver is een prachtige stad, maar bedenk wel dat de stad duur is om in te wonen. Het mag dan in de ‘top 3 meest leefbare steden’ staan, het is daarnaast de tweede duurste stad wat betreft woonlasten. Natuurlijk maakt het nog wel veel uit in welke wijk je zit. In het centrum betaal $(Canadese dollar) 1.630,64 voor een 1-slaapkamerappartement. Echter, wanneer je bijvoorbeeld in de suburb Coquitlam gaat wonen, betaal je zeker de helft minder.

Wat zijn de beste woonwijken in Vancouver?

Er zijn genoeg mooie woonwijken in Vancouver, maar welke zijn het best betaalbaar? Hieronder zijn de meest betaalbare én leefbare wijken voor je opgesteld:

Renfrew-Collingwood is een familievriendelijke én betaalbare wijk. De wijk doet er vanalles aan om de inwoners met elkaar te verbinden en zo zijn er vele ontmoetingsprogramma’s voor jong en oud opgezet. Renfrew heeft een Asian karakter: zo’n 44 procent van de inwoners is van Aziatische afkomst.

Victoria was ooit een groot boerenbedrijf, maar is nu een stadwijk in het zuidoosten van Vancouver. Het boerenkarakter zie je nog steeds een beetje terug in de wijk. Er is veel groen en er zijn veel parken, maar toch is het stadcentrum binnen handbereik.

Hastings is een populaire wijk voor yuppen en een groot gedeelte ervan is migrant. Zo wonen er veel Aziaten en Italianen in deze wijk. Het is een multiculturele wijk met een artistieke twist.

Wonen in Vancouver

Verhuizen naar Vancouver betekent dus dat je verhuist naar een van de groenste steden in ter wereld. En dan niet alleen, omdat er zoveel mooie natuur in en rondom de stad is of omdat er zoveel parken zijn. Vancouver is bezig om een duurzame stad te worden en heeft dan ook het initiatief ‘Greenest City 2020’ opgezet.

Verhuizen naar Vancouver

Kleurrijk Vancouver

Jij bent niet de enige voor wie verhuizen naar Vancouver misschien werkelijkheid gaat worden. Vele expats zijn jou al voorgegaan: maar liefst 47 procent van de ‘Vancouverites’ is geëmigreerd. Er wonen met name veel Aziaten, maar ook vindt je er wijken als ‘Little Italy’ en ‘Little China’. Er worden dan ook veel verschillende talen gesproken.

De hoge kosten in huisvesting zijn het dan ook zeker waard. Verhuizen naar Vancouver zal je zeker niet teleurstellen. De stad heeft je alles te bieden, want in en rondom de stad is prachtige natuur. Zo vind je hier besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kusten. Het ligt aan de zee en in de alpen. Je kunt er skiën, maar evengoed ook zwemmen en zonnen bij de kust. Het klimaat is milder dan in de rest van Canada. Het sneeuwt er nauwelijks en er zijn vele tropische bomen te vinden, omdat het er haast nooit vriest.

Werken in Vancouver

De economie van Vancouver is sterkt ontwikkeld in vele sectoren. Zo is het de grootste havenstad van Canada en het baanaanbod in de import en exportsector is dan ook groot. Ook zijn hier veel bosbouwbedrijven gevestigd. De technologische sector van Vancouver is benoemenswaardig. Andere belangrijke sectoren zijn biotechnologie, telecommunicatie, gezondheidszorg en televisie en film. De prachtige omgeving van Vancouver maakt de stad tevens een toeristische bestemming. Dus ook in de toeristische sector is het baanaanbod groot.

Verhuizen naar Vancouver, wordt deze droom werkelijkheid voor jou? Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je jezelf verder inleest op onze pagina over verhuizen naar Canada.