Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Toronto

Featured image

De grootste stad van Canada is gelegen aan Lake Ontario en ligt slechts 20 kilometer van de Amerikaanse grens. De locatie zorgt er ook voor dat er steeds meer mensen verhuizen naar Toronto. De handelspositie is ideaal voor de grote stad. Veel bedrijven en scholen hebben zich inmiddels gevestigd in Toronto. De stad is de voorloper in Canada op het gebied van financiën, telecommunicatie, media, medische wetenschap en software ontwikkeling. Door de grote bedrijvigheid van de stad staat Toronto ook wel bekend als de economische hub van Canada. De enorme stad telt 2.7 miljoen inwoners en is de hoofdstad van de provincie Ontario. Hiermee is het ook de vijfde stad van heel Noord-Amerika.

Verhuizen naar Toronto

Door de grote brand die er gewoed heeft in 1904 is Toronto erg veranderd. Het is nu een mix geworden tussen moderne en oude, koloniale gebouwen. Deze gebouwen zijn nog over van de bezetting door de Britten aan het einde van de 18e eeuw. Tussen al deze oude pracht en praal staat ook het CN gebouw, dat tot 2007 zichzelf het hoogste vrijstaande gebouw van de wereld mocht noemen.

Taal in Toronto

Canada is onderverdeeld in een Frans- en een Engelssprekend deel. In Toronto wordt voornamelijk Engels gesproken. Toronto wordt vaak gezien als een van de meest leefbare steden van de wereld. De voertaal is dus zeer toegankelijk voor veel bezoekers. Naast deze voertaal zijn er nog veel andere redenen waarom steeds meer mensen willen verhuizen naar Toronto. Zo is Toronto een van de meest milieuvriendelijk ingestelde grote steden van de wereld, is er hoge welvaart en worden er relatief (ten opzichte van andere grote steden) weinig misdaden gepleegd. Als je gaat wonen in Canada is Toronto dus een goede keuze.

Internationale stad

Doordat de stad een economische aantrekkingskracht heeft en zo prettig is om in te wonen, is de bevolking heel divers. Door de jaren heen hebben steeds meer mensen de stap gemaakt om te verhuizen naar Canada. Bijna de helft van de inwoners is oorspronkelijk niet van Canadese afkomst. Volgens de Verenigde Naties is Toronto de stad met het op één na hoogste aantal inwoners dat in een ander land geboren is. Alleen Miami ligt in deze statistiek nog voor, hoewel bijna al hun immigranten uit Cuba en Zuid-Amerika komen. Dit is in Toronto echter niet het geval, daar is geen specifieke etnische groep. Verhuizen naar Toronto is dus populair.

Verhuizen naar Toronto: de kosten

Heb jij besloten te verhuizen naar Toronto en ben je benieuwd wat dit zou gaan kosten? Dan ben je hier op de juiste plek! Hieronder kun je gratis & snel tot vijf verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je een betrouwbaar internationaal verhuisbedrijf vindt 🙂

Verhuizen naar Toronto?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Wonen in Toronto

De stad is onderverdeeld in een aantal onderdelen. Downtown, ook wel het stadscentrum van Toronto, is het dichtstbevolkt. Hier bevindt zich ook het financiële centrum van de stad, met als hoogtepunt Bay Street. Bay Street staat bekend als het antwoord van Canada op Wall Street. De Toronto Stock Exchange is de op zes na grootste aandelenbeurs van de wereld en heeft mede gezorgd voor de financiële aantrekkingskracht van de stad. Over Downtown heen kijken een groot aantal wolkenkrabbers. Het grootste aantal wolkenkrabbers van Canada bevindt zich hier, waaronder Toronto Dominio Centre, Royal Bank Plaza, First Canadian Place en de Commerce Court.

Verhuizen naar TorontoWijken in Toronto

Midtown en Uptown zijn opgedeeld in een aantal historische enclaves. Onder deze wijken bevinden zich, Forest Hill, Casa Loma, Yorkville en Rosedale. Deze wijken bestaan voornamelijk uit villa’s, dure appartementen en gigantische huizen. Rond deze huizen zijn de bijbehorende luxe faciliteiten te vinden. Naast deze dure wijken zijn er ook een groot aantal mindere wijken. Hier wonen veel immigranten en minder rijke bewoners van de stad. Denk hierbij aan de wijken Parkdale en Regent Park.

Wanneer je wilt verhuizen naar Toronto en meer behoefte hebt aan een gezellige, gemengde, oudere middenklasse wijk kun je terecht in York of East York. Deze wijken liggen wat verder van Downtown af, maar hebben een zeer gemengde bevolking.

Bezienswaardigheden Toronto

Toronto biedt huis aan tal van bezienswaardigheden. Met name het Royal Ontario Museum heeft veel aanzien in de internationale kunstwereld. Voornamelijk op het gebied van natuurlijke historie en wereldculturen is het een autoriteit.

De kunst- en theaterscene van Toronto is groot. Er zijn tientallen dansverenigingen en er zijn maar liefst twee symfonieorkesten in de stad. Ook het allereerste IMAX filmtheater bevindt zich in Toronto.

Het Hollywood van Canada

Toronto fungeert ook als het Hollywood van Canada. Er worden veel belangrijke internationale en nationale programma’s en films opgenomen. De stad fungeert ook vaak als een soort “stand-in” voor grote steden als New York en Chicago. Dit komt omdat de kosten voor het produceren vaak lager zijn dan in die desbetreffende steden. Mede doordat er veel films gemaakt worden en er vaak en test gehouden wordt in Toronto, is het Internationale Filmfestival van Toronto een van de belangrijkste filmfestivals van de wereld.

Het belangrijkste gebouw dat bezocht moet worden tijdens een bezoek aan Toronto is de CN toren. Deze toren was tot 2007 de hoogste van de wereld met 553 meter.