Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Hamburg

Featured image

Hamburg, de tweede grootste stad van Duitsland, is het kloppend economisch en culturele hart van Noord-Duitsland. Hamburg heeft veel te bieden als het gaat om woongenot en werkgelegenheid. Gelegen aan de rivier de Elbe, is het tevens de belangrijkste havenstad van Duitsland. De stad Hamburg heeft niet voor niets de bijnaam ‘Hamburg- meine Perle’. Deze parel, Hamburg, is in trek. Denk jij erover om te verhuizen naar Hamburg? Lees hieronder meer informatie en kijk zo of een emigratie naar Hamburg iets voor jou is.

Eigenlijk kan Hamburg wel vergeleken worden met Rotterdam. De steden hebben veel gemeen, zeker als het gaat om hun geschiedenis. Beide steden hebben veel geweten van bombardementen tijdens de tweede wereldoorlog. Net als in Rotterdam, zijn er in Hamburg ook veel oude gebouwen verwoest. Nieuwe moderne gebouwen zijn hiervoor in de plaats gekomen. Beide steden hebben na de oorlog een snelle groei doorgemaakt en hebben nu een geweldige skyline en vele merkwaardige moderne architectuur.

Over Hamburg

Wanneer je foto’s van Hamburg ziet, zou je kunnen denken dat het een kuststadje is. Echter niets is minder waar: de stad ligt ongeveer 100 kilometer verwijderd van de kust. Toch geeft Hamburg je de indruk dat het een echt kuststadje is: het is een echte havenstad en je kunt overal verse vis op de Fischmarkt eten. Hamburg is een echte metropool: na Berlijn heeft deze stad de meeste inwoners van Duitsland. Op ruim 755,264 km² wonen 1.803.752 mensen. Uit de statistieken blijkt dat verhuizen naar Hamburg aantrekkelijk is: maar liefst 30 procent van alle inwoners van Hamburg is ooit geëmigreerd. De stad heeft een internationaal karakter, met nationaliteiten uit meer dan 140 verschillende landen.

Dit had je misschien niet verwacht, maar Berlijn heeft meer kanalen en bruggen dan Venetië en Amsterdam samen! Ook is Hamburg een groene stad, er zitten een groot aantal parken verspreid door de stad.

Verhuizen naar Hamburg

Duitsland is het buurland van Nederland en ligt binnen de Europese Unie. Dit maakt het regelen van je verhuizing naar Hamburg in veel opzichten gemakkelijk. Zo hoef je geen Duits visum aan te vragen voor een verhuizing naar Hamburg. Je hoeft je enkel aan te melden bij de plaatselijke gemeente. Dit is al voldoende om permanent te gaan wonen in Duitsland. Wat betreft verzekeringen en belastingen kan er het een en ander voor je veranderen. Zo is het in de meeste gevallen niet nodig om je Nederlandse verzekering te behouden. Indien nodig, kun je hier een adviseur voor inschakelen.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Hamburg

Goed nieuws: verhuizen naar Hamburg betekent verhuizen naar de goedkopere steden in Europa. Wanneer je op zoek gaat naar accommodatie binnen Hamburg, kan dit nog best een uitdaging zijn. Binnen Hamburg is de vraag hoog naar huurwoningen. Houd hier dus rekening mee met een verhuizing naar Hamburg en begin op tijd met het zoeken van een woning. Wanneer je op zoek bent naar een woning in Hamburg voor de lange termijn, heb je het voordeel dat je contracten binnen één keer op kunt zeggen. De kosten voor het huren van een woning liggen rond de €11,70 per vierkante meter en liggen daarmee rond het landelijk gemiddelde van Duitsland. Ben je van plan een huis te kopen in Duitsland, dan moet je ongeveer €2300 per vierkante meter rekenen.

Verhuizing naar Hamburg

Hamburg heeft een rijkdom aan kust en cultuur te bieden voor de expat. Zo is de Kunsthalle een echt begrip binnen Hamburg: hier komt alle kunst bijeen en dit trekt veel kunstenaars aan. Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan het Maritme Museum. Je komt in dit museum alles te weten over de geschiedenis van Hamburg als havenstad. Verder kun je genieten van Hamburg door te wandelen door de vele parken die het heeft of te zwemmen in het Alster Meer. De stad ligt aan de Elbe en dat betekent ook dat je hier watersporten kunt beoefenen als kajakken, zwemmen en zeilen. En in de winter betekent dat natuurlijk schaatsen. Dan moet het echter wel vriezen en dat komt niet zo vaak voor, want het klimaat is vergelijkbaar met het Nederlandse zeeklimaat.

Werken in Hamburg

Door het feit dat Hamburg een havenstad is en een knooppunt van transportnetwerken, zorgt de stad voor veel werkgelegenheid. Ook voor expats is dit een goede optie: dankzij het havenwerk zijn er veel internationale banen te vinden. Maar naast banen in de transport en haven, kun je hier ook terecht voor een baan binnen de bankensector. Hamburg is namelijk een hele belangrijke stad als het gaat om banken. Hier staat vindt je bijvoorbeeld ook de oudste bank van Duitsland: de Berenberg Bank. Een bijkomend voordeel wanneer je gaat verhuizen naar Hamburg is het voordelige belastingstelsel. Let wel op dat gezinnen altijd worden bevoordeelt door het Duitse belastingstelsel. Als je alleenstaand bent zonder kinderen, draag je veel meer belasting af.

Hamburg is een unieke stad. Het woongenot is er hoog, doordat het Duitse leven goedkoop is, er veel groen is en de mensen in Hamburg erg toegankelijk zijn. Daarnaast liggen de banen er haast voor het oprapen. De stad is door de eeuwen heen altijd een stad van bedrijvigheid geweest en dit zal altijd zo blijven. Ben jij klaar voor een verhuizing naar Hamburg? Klik dan snel hier voor het ontvangen van gratis verhuisoffertes.