Ontvang je reisdocumenten zonder stress
Visumaanvragen gemakkelijk gemaakt door onze partner iVisa
Aan de slag

Visum in Frankrijk

Gelukkig ligt Frankrijk in de Europese Unie, waardoor het proces van emigreren versoepeld is. Wanneer je wilt verhuizen naar Frankrijk of wilt werken in Frankrijk is het wel belangrijk om te weten of het nodig is om een visum aan te vragen. Hoe werkt het regelen van een visum in Frankrijk als Nederlander?

Visum in Frankrijk niet verplicht

Wanneer je een Nederlandse nationaliteit hebt, is dat voldoende om de Franse grens over te kunnen gaan. Dit, dankzij het Verdrag van Schengen, die vrij reizen mogelijk maakt tussen landen die hier lid van zijn. Hierdoor kun je drie maanden in Frankrijk verblijven, natuurlijk wel met een geldig legitimatiebewijs.

Ben je van plan om langer dan drie maanden te verblijven in Frankrijk, vanwege een verhuizing naar Frankrijk? In principe heb je dan alsnog geen verblijfsvergunning nodig, die is namelijk afgeschaft sinds 2001. Toch is het wel beter om dit te doen als je wilt emigreren naar Frankrijk. Het kan zo zijn dat bij de huur of de koop van een huis er om een verblijfsvergunning gevraagd wordt. Wanneer dit er dan niet is, loopt de koop of huur vast. In dit geval geldt dan: neem het zekere voor het onzekere. De verblijfsvergunning kan aangevraagd worden bij de vreemdelingenpolitie, het stadhuis of de gemeente waar je woonplaats onder valt.

Wanneer visum nodig in Frankrijk?Visum in Frankrijk

Een visum in Frankrijk is alleen vereist wanneer je geen EU- lid bent. De belangrijkste soorten visa zijn:

  1. Korte-termijnvisum: dit visum is geldig tot maximaal drie maanden, maar verder niet van toepassing als je een Nederlandse nationaliteit hebt.
  2. Lange-termijnvisum: het lange termijn visum is geldig van 3 tot 12 maanden. Dit visum kan nodig zijn wanneer je wilt studeren of werken in Frankrijk.

Zoals je kunt zien, is het regelen van een visum of een verblijfsvergunning vrij gemakkelijk te regelen. Wanneer je meer wilt weten over wonen of werken in Frankrijk, kun je ons menu bekijken voor meer informatie.

💬 Sirelo’s TIP: Overweeg je te verhuizen naar Frankrijk? Bekijk dan onze pagina Verhuisbedrijf Frankrijk en vind een verhuisbedrijf!