Ontvang je reisdocumenten zonder stress
Visumaanvragen gemakkelijk gemaakt door onze partner iVisa
Aan de slag

Visum in Portugal

Wanneer je wilt verhuizen naar Portugal, vraag je je af of je ook een visum in Portugal nodig hebt. Daarnaast wil je graag hoe het proces van aanvragen werkt als je je permanent gaat vestigen in Portugal. Hieronder lees je wanneer je een visum nodig hebt en hoe je je inschrijft in Portugal.

Visum in Portugal niet verplicht

Je hebt als Nederlander geen visum nodig om de Portugese grens over te kunnen gaan. Het bezitten van de Nederlandse nationaliteit is al voldoende in dit geval. Wel moet je beschikken over een geldig paspoort of een nationale ID- kaart. Let op: een rijbewijs is niet voldoende in dit geval. En wat betreft verzekeringen is het ook niet nodig om je Nederlandse verzekering aan te passen. Die verzekering loopt gewoon door wanneer je naar Portugal verhuist.

Indien je van plan bent definitief in Portugal te verblijven en je te vestigen als resident, moet je je enkel inschrijven bij de plaatselijke gemeente. Dat gaat als volgt: je schrijft je in, uiteraard met behulp van een geldig identiteitsbewijs. Je ontvangt dan een bewijs van inschrijving met het logo van de EU en je gegevens. De geldigheid hiervan is vijf jaar en na het verstrijken van de vijf jaar, kun je een definitieve residentiekaart halen. Hiervoor heb je enkel een pasfoto en vingerafdruk nodig.

💬 Sirelo’s TIP: Ga je verhuizen naar Portugal? Check dan onze pagina ‘Verhuisbedrijf Portugal‘ voor verhuisbedrijven!

Visum in Portugal

Wanneer visum nodig in Portugal?

Doordat Portugal binnen het Schengengebied valt, is het eigenlijk onnodig om een visum in Portugal aan te vragen. Wanneer je buiten de EU afkomstig bent, zal je echter een visummoeten aanvragen
om in Portugal te kunnen verblijven. Het visum kan dan aangevraagd worden op basis van de reden van het verblijf, zoals een zaken- of een studentenvisum.

Het regelen van je visum in Portugal is niet eens noodzakelijk, wat het verhuizen veel meer vergemakkelijkt. Wil je meer weten over wonen  of werken in Portugal? Navigeer dan door ons menu voor meer interessante informatie!