Verhuizen naar Miami

Miami ligt in zuidoostelijk Florida, aan de rivier de Miami. De stad telt een oppervlakte van 92,4 km² en heeft ruim 418.000 inwoners waarvan 59% niet in de Verenigde Staten is geboren. Reken dus op een multiculturele samenleving waar je je snel thuis zult voelen. In januari is de gemiddelde temperatuur 19,6 °C en in juli is dat 28,1 °C, niet onaantrekkelijk toch? Het leven van ‘The Americam Dream’ is voor velen een droom en het prachtige klimaat maakt het Amerikaanse leven alleen maar beter. Helaas is het voor Nederlanders relatief lastig om een visum, de zogeheten Green Card, te bemachtigen. Toch is het niet onmogelijk en je moet je hierdoor niet laten ontmoedigen. Denk je ook aan verhuizen naar Miami? Kom er dan hier achter of het iets voor je is!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Miami

Amerika wordt vaak gezien als hét land van mogelijkheden. Jezelf ontplooien en alles uit jezelf halen, dat is waar Amerika voor staat. Miami is één van de populairste steden voor emigratie, want steeds meer mensen besluiten te verhuizen naar Miami. Wanneer het eenmaal begint te kriebelen, is het lastig om dit mooie plaatje uit je hoofd te zetten. Een verhuizing naar Miami is helaas niet voor iedereen weggelegd. Het is strafbaar om zonder visum langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven. Voor een permanent verblijf heb je de zogeheten Green Card nodig. Met een Green Card krijg je toegang tot het kopen van een huis, het vinden van werk en niet onbelangrijk: je krijgt alle rechten die echte Amerikanen ook hebben. Het verkrijgen van dit visum loopt via de Green Card Lottery. De kans is relatief klein, maar op deze manier bemachtig je dat heilige papiertje. Ook door met een Amerikaan te trouwen of door een groot geldbedrag te investeren in het starten van een eigen bedrijf is je visum binnen. Een emigratie naar Miami is dus niet de makkelijkste, maar met een beetje doorzettingsvermogen ook zeker niet onmogelijk.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

De huizenprijzen in Miami zijn stijgend. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door investeerders uit Europa en Zuid-Amerika die hun oog hebben laten vallen op vastgoed in Florida. De prijzen blijven hierdoor stijgen en het onroerend goed wordt verkocht tegen goede prijzen. Wanneer je nu een huis koopt, zal dit een goede investering zijn. De kans dat je er hetzelfde of zelfs een hoger bedrag voor terugkrijgt bij de verkoop, is groot. Wacht echter niet te lang met het kopen van een woning want de prijzen stijgen ieder jaar verder. Ga je verhuizen naar Miami? Voor een eengezinswoning in Miami betaal je ruim 400.000 dollar. Voor een appartement moet je denken aan een bedrag tussen de 300.000 en 350.000 dollar.

Wonen in Miami

Hoewel Miami de reputatie heeft een toevluchtsoord te zijn voor gepensioneerden, heeft de stad de afgelopen twintig jaar een aangename verandering doorgemaakt. Ontelbaar veel modeontwerpers, designers, architecten en topfotografen hebben zich in Miami gevestigd en dit heeft het imago van de stad een hoop goeds gedaan. Ook trekt Miami een groeiend aantal acteurs en regisseurs aan. Verschillende James Bondfilms werden in Miami opgenomen en ook de serie CSI: Miami klinkt je vast niet onbekend in de oren. De stad is dan ook echt een plaatje en vraagt er simpelweg om, om gefilmd te worden.

Emigreren naar Miami

Miami kent een tropisch klimaat waar twee seizoenen te onderscheiden zijn: een regenseizoen en een droogseizoen. Van mei tot oktober is het regenseizoen wat deels samenvalt met het orkaanseizoen van de Atlantische Oceen, dit duurt van juni tot december. Tijdens het regenseizoen kan er in één regenbui net zoveel regen vallen als in Nederland de hele maand. In de maanden november tot april is het vrijwel droog. De gevoelstemperatuur in Miami is ontzettend hoog, hierdoor kan het lijken dat de temperatuur boven de veertig graden ligt. Dit is echter niet zo, de maximale temperatuur is ongeveer 34 °C. In vergelijking met Nederland is de temperatuur dus erg aangenaam, al is het regenseizoen wel iets waar veel expats in het begin aan moeten wennen.

In de omgeving van Miami is veel natuurschoon te bewonderen, een goed voorbeeld hiervan zijn de wereldberoemde Everglades. Dit is een subtropisch moeraslandschap en trekt veel toeristen. Bij menig wereldreiziger zal het hart een stukje sneller gaan kloppen bij het bezoeken van dit prachtige stukje Amerika. Maar je hoeft de stad zeker niet uit als je opzoek bent naar een beetje groen. Miami telt ruim tachtig parken en openbare tuinen. Zeldzame planten- en bloemensoorten zijn te vinden in de Fairchild Botanical Gardens, exotische vissoorten als orka’s en lamantijnen zijn te bewonderen in het Miami Seaqarium.

Werken in Miami

De werkcultuur in Miami is op een aantal fronten anders dan die in Nederland. Hiërarchie is duidelijker voelbaar en je collega’s of leidinggevende bekritiseren is ‘not done’. Er is weinig ruimte voor geklaag en kritiek. De volledige Amerikaanse cultuur draait om werk en geld verdienen, dat is ook niet vreemd, want Amerika kent geen sociaal stelsel zoals we dat in Nederland kennen. Wanneer je werkloos raakt, zal de overheid niet veel voor je kunnen betekenen. Het behouden van je baan is dus echt een streven en ook hogerop komen binnen een bedrijf door hard te werken is typerend voor de Amerikaanse bevolking. Er wordt in Miami heel resultaatgericht gewerkt en de planning is vaak gebaseerd op korte termijn afspraken. Werken in Miami is dus andere koek dan werken in Nederland, maar na enige tijd weet je niet beter meer.

Mensen die werkzaam zijn in de IT, het onderwijs, de geneeskunde en engineering maken het meeste kans op een baan in Miami. Echter worden steeds meer activiteiten uitbesteed aan lagelonenlanden in Azië of Zuid-Amerika. Doorzettingsvermogen is zeer belangrijk voor het vinden van een baan die bij je past, de concurrentie liegt er niet om. Zorg dat je sollicitatiebrief kort en bondig, maar vooral duidelijk is. Je cv is opgesteld in omgekeerde chronologische volgorde; je laatste baan vermeld je dus als eerst. Het is niet gebruikelijk om een foto toe te voegen. Je cv moet voornamelijk je kwalificaties en beroepservaring vermelden, maak het dus niet te persoonlijk. Voor een sollicitatiegesprek wordt het aangeraden om netjes gekleed te komen en vertrouwelijke informatie te vermijden. Probeer vooral te presenteren waar jij goed in bent en waarom ze jou moeten kiezen, dan maak je het meeste kans op jouw droombaan in Miami.

Ga je verhuizen naar Miami en wil je meer informatie over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten? Bezoek dan onze pagina over werken in Amerika!