Verhuizen naar New York

Veel mensen verhuizen naar New York om hun American Dream waar te maken. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over je verhuizing naar New York. Klik op een onderwerp in het onderstaande navigatiemenu om er direct heen te gaan.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Emigreren naar Amerika – Greencard & DV Lottery

New York is met zijn bijna 10 miljoen inwoners de dichtstbevolkte stad van heel de Verenigde Staten. De enorme diversiteit van inwoners is verspreid over 5 deelgebieden. Ieder deelgebied heeft zijn eigen kenmerken en kernwaarden. De stadsdelen zijn: The Bronx, Manhattan, Brooklyn, Queens en Staten Island. Het is niet de gemakkelijkste verhuizing: de voorbereiding kost veel tijd en het aanvragen van een visum is lastig.

Greencard

Een Greencard is verplicht wanneer je permanent wil verblijven in Amerika. Via de Diversity Lottery (ook wel DV Lottery genoemd) kun je deze Greencard ‘winnen’: per jaar worden er maar 55.000 weggegeven. Om hier aanspraak op te maken dien je aan nogal wat voorwaarden te voldoen. Wil je meer weten over het verkrijgen van een visum? Lees hier verder.

Verhuizen naar New York

Wat kost een verhuizing naar New York?

Alles wat te maken heeft met New York kost relatief veel geld, zo ook je verhuizing. De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Amerika liggen tussen de € 7.500 – € 9.500. Dit is een gemiddelde van de verhuiskosten naar alle staten. Een verhuizing naar New York is iets goedkoper omdat het “dichtbij” ligt, namelijk aan de oostkust. De gemiddelde verhuiskosten naar New York liggen tussen de € 6.000 en € 8.000 en zijn afhankelijk van onder andere de volgende factoren:

 • Afstand deur tot deur;
 • Verzekeringen;
 • Extra services;
 • Type vervoer.

Ook de grootte van je inboedel hangt erg af van je uiteindelijke verhuiskosten. Hieronder vind je de schatting van verhuiskosten per grootte van je inboedel:

Grootte inboedelGemiddelde kosten
Studio€ 6.100
1 slaapkamer appartement€ 6.900
3 slaapkamer appartement€ 7.500

Verhuizen naar New York wordt over het algemeen gedaan per container. Bezoek onze pagina ‘container verhuizen‘ voor meer informatie over dit proces.

Verhuizen naar New York?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Een huis of appartement kopen in New York

Het vinden van een huis in New York is lastig en daarnaast ook verre van goedkoop. Op de volgende pagina’s kun je proberen een geschikte woning te vinden:

Wanneer je een huis of appartement zoekt in New York, pas dan op voor oplichters. Het komt vaak voor dat de foto’s op internet niet overeenkomen of dat het appartement helemaal niet bestaat. Vaak gebeurt het dat je een appartement moet delen terwijl dit niet staat aangegeven.

Als je een appartement wil gaan huren moet je kunnen aantonen dat je jaarsalaris ongeveer 45 keer het bedrag van de maandelijkse huur bedraagt. Je moet hiervoor je loonstrookjes laten zien of er wordt contact opgenomen met je werkgever. Daarnaast is het gebruikelijk om drie maanden borg te betalen. De gemiddelde huur voor een normaal 1 slaapkamer appartement per stadsdeel vind je in de tabel hieronder:

StadsdeelGemiddelde huur per maand
Manhattan€ 2.100 – €3.000
The Bronx€ 800 – € 1.500
Brooklyn€ 1.500 – €2.500
Staten Island€ 1.000 – €1.800
Queens€ 800 – €1.800

Wonen en werken in New York

Wanneer je gaat verhuizen naar New York, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we enkele tips voor je opgesomd.

 • Zorg ervoor dat je visum op tijd geregeld is;
 • Het is duur in New York, zorg ervoor dat je genoeg spaargeld achter de hand hebt;
 • Creditcard: pinnen met een Nederlandse bankpas gaat bijna niet, bijna alles gaat met een creditcard;
 • Boodschappen zijn duur in New York, maar je bent goedkoop uit bij Trader Joe’s;
 • De metro is het snelste en goedkoopste vervoersmiddel in de stad;
 • Voor het openbaar vervoer kun je de app Embark NYC downloaden;
 • Stap nooit in een lege wagon in de trein/metro;
 • Ga je werken in New York? Lees dan alles hierover op deze pagina.

Vervoer in New York

Wanneer je eenmaal in New York bent zijn er veel verschillende manieren om je te vervoeren. Naast uiteraard de enorme hoeveelheid auto’s, zijn er ook overal gele taxi’s te zien. Een groot deel van voornamelijk Manhattan ziet werkelijk geel van de taxi’s. Naast taxi’s maken veel New Yorkers ook dankbaar gebruik van de metro- en busverbindingen van de stad.

Veel inwoners van de stad hebben hun werk op fietsafstand zitten. Hoewel in Amerika fietsen bij lange na niet zo gewoon is als in Nederland, probeert de stad er nu wel voor te zorgen dat het steeds populairder wordt. Zo voorzien ze nu ook in fietspaden en speciale fietsstroken door de stad. Pas wel op; de New Yorkers zijn het nog niet echt gewend, kijk niet raar op van meerdere aanrijdingen per week.

Stadsdelen in New York

Wanneer je gaat wonen in New York, heb je de keuze uit verschillende stadsdelen. Vaak heb je al een beetje een idee gekregen waar je wil wonen dankzij de vele films en series over New York. Er zijn vijf stadsdelen waar je uit kunt kiezen:

The Bronx

Het meest noordelijke stadsdeel van de stad is The Bronx. Hier ligt ook het wereldberoemde stadion van de New York Yankees (het Yankee Stadium). De wijk is sterk in ontwikkeling. Dit komt onder andere omdat het grootste huizenproject van de Verenigde Staten (door een woningbouwvereniging) hier bezig is met de ontwikkeling van Co-Op-City.

verhuizen naar new york

Brooklyn

Brooklyn is het stadsdeel met de meeste inwoners. Dit stadsdeel was voor de overname begin 20e eeuw een onafhankelijke stad en is daarna opgenomen in de immense stad New York. Hierdoor heeft het stadsdeel nog wel zijn eigen karakter en staat het bekend om zijn diversiteit. Het heeft een rijk cultureel en architectonisch erfgoed waaraan de wijk makkelijk te herkennen is. Voor iedereen die wil verhuizen naar New York en op zoek is naar etnische diversiteit, kunst en cultuur is Brooklyn de ideale wijk.

Manhattan

Manhattan is misschien wel het meest bekende stadsdeel van de wereld. Er wonen meer dan anderhalf miljoen mensen en het is het financiële centrum van de westerse wereld. Veel grote internationale bedrijven hebben in Manhattan hun hoofdkantoren gevestigd. Ook de Amerikaanse beurs is er gevestigd, waar dagelijks gehandeld wordt in de grootste aandelen. Naast het financiële karakter is Manhattan ook bekend vanwege Central Park en de grote hoeveelheid wolkenkrabbers. De stad leeft ook op omdat er veel internationale studenten zijn die de belangrijke universiteiten bezoeken en daar hun studies volgen. Ook veel musea en culturele belangrijke evenementen vinden hun heil in Manhattan. In een paar zinnen is dit stadsdeel eigenlijk niet te beschrijven. Mensen die verhuizen naar Manhattan zijn op zoek naar avontuur, actie, spanning en succes.

Queens

Queens is het grootste stadsdeel van New York en heeft de grootste etnische diversiteit van de stad. Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Queens. Het is namelijk oorspronkelijk een collectie dorpjes die zijn gesticht door Nederlandse ontdekkingsreizigers. Queens heeft een goede middenklasse als bewoners en biedt ruimte voor een van de belangrijkste luchthavens van de wereld: JFK airport.

Staten Island

Staten Island is het kleinste onderdeel van de stad. Het is verbonden met Manhattan door de populaire Staten Island Ferry. Jaarlijks komen er duizenden toeristen aan boord van deze Ferry en hij geldt hiermee als belangrijke toeristische attractie. In Staten Island is het ook goed vertoeven voor de natuurliefhebber. Met meer dan 25 vierkante kilometer aan Staten Island Greenbelt is er voldoende groen te vinden in de stad.

De gemiddelde kosten van leven

Het leven in New York is duur, dat weten we. In het volgende filmpje zie je hoe duur je dagelijkse boodschappen zijn, een maaltijd in een restaurant en andere dingen wanneer je gaat verhuizen naar New York:

Vergelijking New York en Amsterdam

Om een meer duidelijker beeld te krijgen van de kosten voor levensonderhoud hebben wij hieronder een tabel gemaakt om de prijzen te vergelijken. De prijzen zijn van maart 2017 en omgerekend naar de euro, dus deze kunnen iets afwijken van de video hierboven:

Product/DienstAmsterdamNew York
Maaltijd restaurant€ 15,00€ 16,97
Menu McDonald’s€ 8,00€ 7,54
Cappuccino€ 2,74€ 4,00
Melk 1 liter€ 0,96€ 0,97
Brood 500 gram€ 1,52€ 3,35
Kip 1 kilo€ 8,20€ 10,44
Appels 1 kilo€ 2,47€ 5,03
Fles wijn€ 7,00€ 14,15
Bier 0.5 liter fles€1,11€ 2,36
Ticket OV€ 2,90€ 2,59
Benzine 1 liter€ 1,55€0,64

Om een idee te krijgen van de kosten van wonen in New York hebben wij ook een overzicht gemaakt. Schrik hier niet van, in New York verdienen de mensen gemiddeld 75% meer per maand dan hier in Nederland!

WoningAmsterdamNew York
Huur 1 slaapkamer appartement centrum€ 1.354,24€ 2.819,29
Huur 1 slaapkamer appartement buiten centrum€ 1.036,79€ 1.789,84
Huur 3 slaapkamer appartement centrum€ 2.291,86€ 5.556,51
Huur 3 slaapkamer appartement buiten centrum€ 1.540,95€ 3.201,23
Kopen per m² in centrum€ 5.516,24€ 11.103,14
Kopen per m² buiten centrum€ 3.435,59€ 6.143,52
Basis maandelijkse kosten (water, elektriciteit etc.)€ 144,31€ 121,21

Nederlanders in New York

Verhuizen naar New York is populair onder de expats, het is altijd al een stad van immigranten geweest. Een handig middel om expats te vinden in New York is via Internations, hier vind je expats die naar New York zijn verhuisd per staat. Ook vind je hier handige tips en informatie over het leven in New York. Daarnaast vind je in New York veel Nederlanders! Je hebt twee soorten “groepen” in New York – De Nederlandse Club en een mailinglist in New York georganiseerd door NLBorrels.com. De laatste is voor iedereen, de Nederlandse Club is meer voor de “elite” zoals bankiers en mensen met andere hoge functies. Via de mailinglist kom je in aanraking met mensen uit alle beroepsgebieden, en het is toegankelijk voor elke Nederlander in New York.

Studeren in New York

Vooral door de goede universiteiten in New York, het fenomenale uitgaansleven en de goede faciliteiten trekken veel studenten naar New York. Maar ook de samenwerkingsprogramma’s van sommige Nederlandse universiteiten en hogescholen zorgen er voor dat veel studenten verhuizen naar New York. Er zijn ook beurzen aan te vragen vanuit de overheid en sommige bedrijven bieden scholarships aan. Zij kunnen studenten er bij helpen om hun dromen na te jagen. Hierbij is het wel zaak dat je goed kunt vertellen waarom jij die scholarship verdient en wat je precies wil gaan doen in New York.

Overige zaken: Rijbewijs, verzekeringen, et cetera

Je bent aangekomen in de Big Apple en je bent ingetrokken in je woning. Wat nu? Er komen nog zo veel meer dingen kijken. Wij hebben een lijstje gemaakt voor dingen die je niet moet vergeten de eerste weken in New York!

 • Zorg er voor je een MetroCard heb voor het openbaar vervoer;
 • Een bankrekening is altijd handig;
 • Het hebben van een mobiel netwerk op je telefoon is ook altijd gewenst;
 • Een zorgverzekering;
 • Zorg er voor dat je contact hebt met een tandarts voor je jaarlijkse controles;
 • Ook een huisarts achter de hand hebben wordt aangeraden;
 • Een sport abonnement voor de sport liefhebbers;
 • Zorg voor een geldig rijbewijs geldig in de Verenigde Staten, hiervoor moet je opnieuw een examen doen.