Verhuizen naar Melbourne

Melbourne, de culturele smeltkroes Down Under, is populair. De stad bevindt zich al jaren in de top van ‘de meest populaire steden van de wereld om te wonen’. De hoofdstad van de staat Victoria wordt bewoond door enthousiaste, energieke Australiërs en staat fier voorop als het gaat om de innovaties in Australië. Het heerlijke weer, mooie natuur, exotische dieren en de stranden zorgen er voor dat de stad heel populair is. Verhuizen naar Melbourne is in trek!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Melbourne

De stad, gelegen in het zuidoosten van Australië, heeft een natuurlijke baai: Port Philip Bay. Hier bevindt zich een variëteit aan kleurrijke dieren, zoals het pinguïnparadijs op Philip Island. Samen met de stranden, de cultuur en het mooie weer is het dus een klein paradijs. Mede doordat er steeds meer mensen verhuizen naar Melbourne, neemt het inwonersaantal de afgelopen jaren gestaag toe.

Momenteel wonen er bijna 4,5 miljoen mensen in Melbourne. De culturele- en modehoofdstad van Australië kent een variëteit aan allerlei culturen. Het is een echte culturele melting pot: ongeveer één op de drie inwoners komt oorspronkelijk niet uit Australië. De stad kent ook vele verschillende wijken, zoals een Griekse, Italiaanse, Turkse, Chinese en Vietnamese wijk. Door deze internationale insteek zijn er ook veel restaurants en bars met een niet-Australische komaf.

Verhuizen naar Melbourne?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Bezienswaardigheden Melbourne

Melbourne staat vol musea, beeldenparken en botanische tuinen. De Melbourne Royal Botanic Gardens zijn de op één na grootste tuinen van de wereld. Alleen die in Londen is groter. Mede door deze tuinen, maar ook door de grote hoeveelheid parken, wordt Melbourne ook wel de Green City genoemd.

In het centrum zijn ook de staatsbibliotheek van Victoria en de Federation Square te vinden. Daarnaast is er ook Paul’s Cathedral en Federation Square. Een aantal van de belangrijkste musea zijn: museum Victoria, National Gallery of Victoria, Ian Potter Museum of Art in de Australische universiteit van Melbourne, Australian Centre for the Image.

Vervoer in Melbourne

Het vervoer in Melbourne is goed geregeld. De stad heeft een uitgebreid netwerk aan metro’s, trams en bussen. Het tram netwerk is zelfs het grootste van de hele wereld. Voor de rest staat de stad goed in verbinding met andere steden als Sydney en Adelaide. Ook zijn er het treinnetwerk van de staat Victoria is goed geregeld: overal zijn stations.

Verhuizing naar Melbourne

Werken in Melbourne

De banenmarkt in Melbourne is goed. De werkeloosheid is relatief laag in vergelijking met andere westerse landen en door de economische diversiteit is er voor iedereen iets te doen. Verdeeld over veel verschillende sectoren, is het baanaanbod heel divers. Dit is ook een reden waarom veel mensen er naartoe verhuizen. In de stad zijn ook veel grote bedrijven gevestigd, die samen zorgen voor veel werkgelegenheid. Denk hierbij aan banken, vliegtuigmaatschappijen, grote productiebedrijven en onderzoeksinstituten. Daarnaast werken er ook veel jong volwassenen, genaamd yuppen. Door het goede klimaat, het hoge salaris en de eenvoud om een baantje te vinden, is Melbourne dé ideale stad om te gaan studeren of reizen.

Wonen in Melbourne

Ga je verhuizen naar Melbourne? Je zult snel gewend zijn aan de prettige leefomgeving. Door het aangename klimaat, waar de temperaturen niet. Het leven in Melbourne is fancy, overal ben je omgeven door kunst en er is veel groen. Melbourne wordt gerekend tot de meest leefbare steden van de wereld.

Leven in Australië is duur in vergelijking tot Nederland of België. Binnen Australië is Melbourne een van de duurdere plekken om te zijn. Sydney spant de kroon, maar Melbourne volgt op gepaste afstand. De kosten worden wel gecompenseerd door het hoge salaris in Melbourne. Het kopen van de normale levensbehoeften kost er naar verhouding tot het salaris niet meer dan in Nederland.

Van plan om naar Melbourne te verhuizen? Vraag nu vrijblijvend offertes aan van 5 verschillende verhuisbedrijven!